{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Lokaal vervoer tijdens je reis

Lokaal vervoer tijdens je reis met KILROY

Lokaal vervoer tijdens je reis

Kiezen hoe je je op reis verplaatst, is vaak een groot dilemma. Kies je voor veel vliegen om meer te kunnen zien in korte tijd? Of reis je trager met lokale vervoersmiddelen als de (mini)bus, trein, TukTuk of taxi om een betere indruk te krijgen van een land, de natuur en de bevolking? De lokale vervoersmiddelen gebruiken past volgens ons in elk geval helemaal bij reizen én ontdekken!

Reizen over land geeft je de mooiste herinneringen

Vliegen is vaak comfortabel, snel en makkelijk. Rondreizen met afwisselend een lokale oude bus, een overvolle trein en een minibus is dat niet. Maar als je genoeg tijd hebt kun je aan deze manier van reizen, hoe frustrerend en vermoeiend ze soms ook is, de allermooiste herinneringen overhouden.

Reizen met de bus

Reizen per bus is de goedkoopste manier om van A naar B te komen. De bus is dan ook het meest favoriete vervoersmiddel onder backpackers. Dat het niet het meest comfortabele vervoersmiddel is, blijkt als je dubbelgevouwen op een stoel zit die duidelijk is gebouwd op Aziaten die maar half zo groot zijn als jij met een geit naast je in het gangpad. Ook kom je in de armere landen vaak erg slechte wegen tegen en rijden de buschauffeurs er aan snelheden die eerder bij een geasfalteerde Duitse Autobahn horen…

Voor Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, Thailand, Laos en Latijns-Amerika hebben we flexibele buspassen. Met deze Hop-on hop off tickets kun je vaak ongelimiteerd op en van bussen stappen en totaal je eigen reisschema en tempo volgen. Vooral backpackers gebruiken deze bussen, dus het is ook een leuke manier om andere reizigers te ontmoeten en tips met elkaar uit te wisselen.

Reizen met de trein

Reizen per trein is wellicht de meest ontspannen manier om van A naar B te komen. Je hebt ruimte om je benen te strekken, vaak is er eten en drinken te koop en je kunt genieten van de landschappen die rustig aan je voorbij trekken. Wel zijn treinen vaak duurder en rijden ze minder vaak dan bussen. Verwacht ook geen hoge snelheidstreinen in de meeste landen buiten Europa (soms zal te voet verder gaan zelfs aantrekkelijk lijken).

Maar heb je geen haast, dan voegt het extra charme toe. Let wel extra goed op je spullen als je lokale vervoersmiddelen gebruikt, zeker in de trein. De meeste diefstallen vinden plaats in nachttreinen, als iedereen lekker ligt te slapen. In bussen wordt je tas meestal op het dak of onderin de bus vervoerd. Neem je meest waardevolle spullen in een rugzakje mee op de bus en let altijd even op als de bus stopt en er tassen uit/van de bus gehaald worden.

Een auto of camper huren of kopen

Een auto huren of kopen mag dan misschien de duurste optie, het geeft je wel de ultieme vrijheid. Landen als de Verenigde Staten, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland zijn uitstekend voor roadtrips. Uitgestrekte wegen door prachtlandschappen waar je je soms urenlang alleen op de wereld waant... Heerlijk! Omdat je bij roadtrips bijna dagelijks lang rijdt, zijn campers erg populair. Je hebt altijd een goedkope slaapplek bij je, kunt je eigen potje koken en hoeft niet elke dag met een tent te stuntelen.

Ga je langer dan 2 à 3 maanden rondreizen met een auto of camper, dan is kopen vaak goedkoper. Zeker in Australië verkopen veel backpackers hun auto's en campers door. Het nadeel van een auto kopen is dat alle bijkomende (reparatie)kosten voor jouw rekening zijn. Ook duurt het verkopen van een auto soms langer dan gepland. Een auto huren kan ook interessant zijn. Voor jongeren en studenten die al in Nederland beslissen om een auto of camper te huren, hebben we heel goede deals. Zo betaal je o.a. niets extra's voor bestuurders onder de 21 én krijg je een gratis tank benzine.

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Begin hier

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?