{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Werk als vrijwilliger op een school in Zuid-Afrika

Een vrouw die via Sunshine Educare vrijwilligerswerk doet op een school | KILROY

Word vrijwilliger op een school in Zuid-Afrika via Sunshine Educare

In de sloppenwijken van Kaapstad, Zuid-Afrika wonen veel kinderen in zeer erbarmelijke omstandigheden. Ouders worden gedwongen hun jongere kinderen achter te laten bij oudere broers en zussen, soms van slechts 5 jaar oud, om het gezin te kunnen onderhouden. Dit betekent dat de kinderen dagenlang voor zichzelf moeten zorgen, waardoor ze zich op een ontzettend kwetsbare positie in de samenleving bevinden.

Veel non-profitorganisaties zetten zich in voor de zorg voor deze kinderen, met als doel ze uit de armoede te helpen. Een van deze projecten is Sunshine Educare, waarmee wij actief samenwerken en ondersteuning bieden. Je kunt deel uitmaken van het team van Sunshine Educare en werken in een van de meest kwetsbare gebieden van Kaapstad, Wolwerivier.

Vragen over het project?

Wij horen graag van je!

Over Sunshine Educare
Sunshine Educare is een project in de vorm van een school gefinancierd door de KILROY Foundation en SAVE Foundation met als doel de meest kwetsbare en jongste kinderen in de sloppenwijken van Kaapstad te helpen.
Lees hier meer over Sunshine Educare

Het project Sunshine Educare

In 2012 merkte Sunshine Educare op dat de sloppenwijken van Kaapstad kampten met grote problemen onder eenzame kinderen. De non-profitorganisatie koos er toen voor een kleuterschool te openen in Skandaalkamp, een van de gebieden met de heftigste problemen. Tegenwoordig is de school van locatie veranderd en is nu te vinden in Wolwerivier ten noorden van Kaapstad. Op school ontvangen de kinderen steun, onderwijs en liefde van vrijwilligers terwijl de ouders werken.

Je kunt vrijwilliger worden op de school van Sunshine Educare en voor de kinderen zorgen die het meeste hulp nodig hebben. Lees verder als je wilt weten hoe je deel uit kunt maken van het project!

Ett grupp med småpojkar leker på skolgården utanför skolan hos Sunshine Educare

Hoe ondersteunt KILROY het project?

Elk jaar schenken we geld aan Sunshine Educare zodat het project kan doorgaan met het werk dat ze verrichten. Deze financiering komt binnen via KILROY Foundation die, naast het ondersteunen van Sunshine Educare, ook beurzen uitdeelt aan tien jonge avonturiers die naar het buitenland willen voor hun studie of vrijwilligerswerk.

Lees hier meer over KILROY Foundation

Hoe kun je als vrijwilliger helpen op school?

Als vrijwilliger kun je de lokale leraren op de school helpen door een speelse omgeving te creëren en educatieve spelletjes te doen met als doel de kinderen te onderwijzen en te ondersteunen.

De duur van jouw vrijwilligersperiode kan variëren van 1 tot 30 weken. Onze ervaring is dat hoe langer je blijft, des te meer de kinderen en jijzelf uit jouw deelname kunnen halen!

Hoogtepunten als vrijwilliger op de school

 • Je kunt je eigen projecten en lessen uitvoeren
 • Op eigen initiatief krijgt je de kans om educatieve spelletjes en andere activiteiten zelf te doen
 • Je helpt de kinderen om zich op zowel persoonlijk als educatief vlak te ontwikkelen
 • Je doet ervaring op met het werken met kinderen en in een groep als onderdeel van een non-profitorganisatie
 • Je geeft de kinderen nieuwe ervaringen en geeft ze de kans op een betere toekomst
 • Leer meer over de Zuid-Afrikaanse cultuur en over het leven in de townships
 • Het is een ervaring om nooit te vergeten

En kvinna som är volontär på en skola gör highfive med en elev.

Jouw werkplek in Wolwerivier

Op dit moment heeft de school drie klaslokalen met klassen onderverdeeld in drie leeftijdsgroepen: 0-2 jaar, 2-4 jaar en 4-6 jaar. Elke klas heeft een klassenleider die niet is opgeleid in pedagogiek, maar lokale kennis en een passie heeft voor het helpen van de kinderen. De klassenleiders fungeren als tolken voor de vrijwilligers op de school en zorgen ervoor dat het lesgeven zo soepel mogelijk verloopt voor zowel de volwassenen als de kinderen.

Samen met de klasleiders werk je actief aan het creëren van een peuter-/kleuterklas die aangenaam is voor de kinderen door middel van activiteiten die zowel leuk als educatief zijn.

En skolklass med småbarn på skolan volontärprojektet Sunshine Educare arrangerar.

De perfecte vrijwilliger bij Sunshine Educare is ...
* Flexibel en ruimdenkend
* Toegewijd
* Proactief
* Creatief en vindingrijk

Je hoeft geen ervaring te hebben als vrijwilliger. Het enige dat telt, is dat je toewijd bent en het allerbelangrijkste: dat je graag met kinderen werkt!

Een week als vrijwilliger bij Sunshine Educare

Als vrijwilliger op de school werk je vijf dagen per week (maandag - vrijdag, 08:00-14:00 uur). Als nieuwe vrijwilliger krijg je op maandagen les in pedagogiek en word je geïnformeerd over het project en de werkzaamheden.

De overige werkdagen geef je op een speelse manier les aan de kinderen en maak je hun dagelijks leven gemakkelijker.

En volontär på en skola utanför Kapstaden.

Wat is inbegrepen?

 • Luchthaventransfer bij aankomst
 • 2 dagen oriëntatie in Kaapstad
 • Accommodatie
 • Vervoer van en naar het project
 • Ondersteuning
 • Wekelijkse evenementen en activiteiten
 • Donatie aan het project
 • Een certificaat als bedankje voor jouw hulp als vrijwilliger

Lees meer over het vrijwilligersproject

Wil je meer weten over werken als vrijwilliger bij Sunshine Education?

Als je vragen of opmerkingen hebt, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag om onderdeel uit te maken van het Sunshine Educare project!

Contact ons

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?