{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Zonsondergang in Caracas | Reizen met KILROY
Plein in Caracas | Reizen met KILROY

Reizen naar Caracas

Let op! In Venezuela geldt op dit moment een aangepast reisadvies, raadpleeg het actuele reisadvies van de Nederlandse overheid vóór het plannen van jouw reis.

De Venezolaanse hoofdstad Caracas is, met haar fantastische plekken om te eten, vele nachtclubs en haar geweldige ligging die door alleen een berg wordt gescheiden van de Caribische zee, een spannende valleistad die veel te bieden heeft. De spannende hoofdstad Caracas ligt in het noorden van Venezuela in een vallei met de toepasselijke naam 'Valley of Caracas'. Deze stad wordt door alleen het gebergte Cerro Ávila gescheiden van de Caribische Zee. Met dank aan deze goede locatie en het moderne vliegveld Maiquetia International, is Caracas een populaire plaats voor een tussenstop op reis tussen Europa en Zuid-Amerika.

Hulp nodig? Mail ons

Bezienswaardigheden Caracas

Meer dan vijfhonderd jaar geleden werd de stad bewoond door de inheemse bevolking, maar dit veranderde al gauw door de komst van de Spanjaarden, die zich hier gingen vestigen. Vandaag de dag behoort Caracas tot een van de grootste economische middelpunten van Latijns-Amerika en geeft het goed de economische situatie van Venezuela weer. Zoals in veel Latijns-Amerikaanse steden, gaan de allerarmsten en de rijken der rijken gewoon zij aan zij door deze razende stad. Je kan gaan winkelen in de hypermoderne winkelcentra, genieten van restaurants die beroemd zijn om hun delicatessen en clubs bezoeken om dansend de nacht door te halen. 

Het Caracas East Park, ook wel bekend als Parque del Generalissimo Francisco de Miranda, is de plek waar je een replica vindt van Francisco de Miranda's schip 'de Leander' te midden van de mooie groene gebieden in het park. Het geboortehuis van Simón Bolivar is omgedoopt tot een museum waar je 18e eeuwse wapens, vaandels en uniformen vindt. Als je hier niet genoeg kan krijgen van Bolivar, kan je altijd het 'Plaza Bolivar' of het museum 'Bolivariano' bezoeken, waar je Bolivars persoonlijke relieken kan bewonderen.

In het nationaal pantheon vind je indrukwekkende rustplaatsen van aanzienlijke Venezolaanse inwoners in een duizelingwekkende voormalige kerk. 'El Hatillo' is een typisch koloniestadje in de zuidoostelijke buitenwijken, dat goed is onderhouden en zeker de moeite waard om te bezoeken. Vanaf de berg Cerro El Ávila die tussen de stad en de Caribische zee ligt, heb je een prachtig uitzicht en zijn kan je mooie wandelingen maken. Met een kleine kabelauto genoemd 'teleférico', kan je naar de top van de berg rijden.

Wat te doen in Caracas

Om te shoppen kan je het beste het gebied van Las Mercedes bezoeken. Je vindt hier de beste bars, kroegen en ook zwembaden. Deze plek is voor vooral veel jonge inwoners van Caracas de plek om elkaar te ontmoeten en uit te gaan. Op een half uur rijden vanaf de stad vind je adembenemende stranden waar de lokale bevolking hun vrije tijd door brengt. Een populaire bestemming voor overdag is het geweldige 'Colonia Tovar', een tropisch Duits dorp dat je echt niet wilt missen.

Caracas is beroemd om haar restaurants van hoge kwaliteit, die gerechten serveren van over de hele wereld. Populair zijn vooral de Franse, Italiaanse, Spaanse, Indische, Chinese, Japanse en Mexicaanse keukens. De beste Spaanse restaurants vind je in het gebied van La Candelaria, waar Galiciaanse en Canarische immigranten wonen. Typische gerechten die je daar geproefd moet hebben zijn papellón criollo, empanadas en hallaca. 

Het beste kan je je door de stad verplaatsen met de metro of lokale bussen, aangezien de straten en snelwegen altijd vol staan met verkeer, hoewel de metro vooral in de middag nog drukker kan zijn. Aan het verkeer, rotzooi en lawaai kun je je daarom nog weleens ergeren in Caracas. De stad is niet erg veilig en het is daarom ook aan te raden aan de oostkant van de stad te verblijven in Sabana Grande of nog verder oostwaarts. Caracas is zelfs een van de meest onveilige steden van Latijns-Amerika waar gewelddadige misdrijven een ontzettend groot probleem zijn. Let dus goed op jezelf en je spullen en loop niet alleen over straat!

Beste reistijd Caracas

Caracas heeft een tropisch klimaat dat eigenlijk het hele jaar aanhoudt. Het land heeft overdag ongeveer een gemiddelde temperatuur van minstens 16˚C tot en een maximum van 28˚C. Het regenseizoen is tussen mei en november, waarin heftige onweersbuien niet ongewoon zijn. Wil je meer weten over de beste reistijd per maand, bekijk dan onze reiskalender!

Meer weten? Kom langs

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Alle activiteiten

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?