{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Uitzicht over het Titicacameer | Reizen met KILROY
Traditionele boot op het Titicacameer | Reizen met KILROY

Titicacameer bezoeken

Als je in Peru gaat backpacken, zorg er dan voor dat je een tijdje bij het hoogste meer (3800 meter boven zeeniveau) ter wereld stopt. Het Titicacameer is erg bijzonder, want er zijn veel drijvende eilanden gemaakt van riet, die door Peruvianen zijn gemaakt die wilden ontsnappen van de agressieve Inca's. Volgens de Inca legende, is de zonnegod in het Titicacameer ontstaan. Het hoogste meer ter wereld en het grootste meer van Zuid-Amerika ligt in de Andes tussen Peru en Bolivia.

Ontvang persoonlijk reisadvies

 

Bezienswaardigheden Titicacameer

Met een tour langs de eilanden van het Titicacameer leer je alles over de rijke geschiedenis van Titicaca. Ook leer je de inheemse bevolking kennen en de verschillende volksstammen, zoals Inca's, Colla's en Uros-Indianen. Ook kun je een dag meeleven met de bevolking van Taquile.

Puno in Pero is een klein havendorpje dat voor vele backpackers de uitgangsbasis is een tour te maken langs de vele eilanden van het Titicacameer. De inwoners van Puno lopen rond in prachtige kleurrijke klederdracht en er zijn honderden verschillende soorten volksdansen.

De drijvende dorpen op het Titicacameer zijn een bijzonder fenomeen. De Uros-indianen hebben eeuwen geleden, uit angst voor Inca's en Colla stammen, rieten eilandjes gebouwd. Inmiddels wonen er meer dan 300 families op deze rieten drijvende dorpen. Echt daadwerkelijk alles is van totorariet gemaakt.

De inwoners van Taquile eiland hebben een unieke cultuur en specifieke klederdracht. Op dit eiland is er sprake van een rolverdeling: de mannen breien en de vrouwen spinnen de wol. De producten die ze maken zijn van geweldige kwaliteit en een mooi souvenir voor thuis.

Onze reisadviseurs vertellen je graag meer over een reis naar het Titicacameer.

Meer weten? Mail ons

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Activiteiten

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?