{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Galapagoseilanden

Reizen naar de Galapagos eilanden met KILROY
Reizen naar de Galapagos eilanden met KILROY

Reizen naar de Galapagos

Deze afgelegen vulkanische eilanden behoren tot de meest bijzondere plekken ter wereld. Zo kun je er zeer dicht bij zeeleeuwen, leguanen, pinguïns, flamingo's en schildpadden komen. Je zult zonder twijfel onder de indruk zijn van het leven op deze eilanden. 

De lucht is helderblauw, de zon staat hoog aan de hemel, je loopt rond in een cactuslandschap en ineens, aan de andere kant van een heuveltje, zie je een surrealistisch tafereeltje voor je. Een half opgedroogd meer met een rode kleibodem, gevuld met roze flamingo's die allemaal met hun kop naar beneden staan, op zoek naar garnaaltjes. Je bent op Floreana, een van de meest interessante plekken op de Galapagos. Dit is geen droom: het is de pure schoonheid van de Galapagoseilanden. Combineer de Galapagos eilanden zeker met je reis naar Ecuador.

Kom eens langs

 

Bezienswaardigheden op de Galapagos

De Galapagoseilanden zien er van een afstandje wellicht hetzelfde uit, maar bij nadere inspectie zal je ontdekken dat elk eiland zijn eigen identiteit heeft. Ze zijn allemaal uniek en kwetsbaar. Vaar met een bootje tussen de eilanden, dan zal de gids je vragen om het zand van je voeten te vegen. Op deze manier breng je geen zand van het ene eiland naar het andere. De zandkorrels van verschillende eilanden kunnen wellicht een klein zaadje bevatten, hetgeen chaos kan creëren in het delicate ecosysteem dat op elk eiland uniek is. Het kan er zelfs voor zorgen dat de natuur daar uit evenwicht raakt. Kortom, de bezienswaardigheden op de Galapagos zijn ongekend. Wanneer je reist naar deze eilanden, zal je begrijpen waarom ze op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Bovendien gebruikte Darwin de natuur en het leven op de Galapagoseilanden als hoofdvoorbeeld in zijn beroemde evolutietheorie.

 

Duiken op de Galapagos

Zou jij graag zeeleguanen, zeeleeuwen, haaien, roggen, zeepaardjes en hamerhaaien van dichtbij willen bewonderen? Dan zijn de Galapagos de perfecte reisbestemming voor jou. Duiken op de Galapagoseilanden is een unieke ervaring.

Op de Galapagos ervaar je een speciaal, spiritueel gevoel. Zodra je er aankomt, besef je dat de eilanden bol staan van leven. De eilanden hebben elk hun eigen wonderen en bezienswaardigheden, maar één ding hebben ze gemeen: overal kom je de luie zeeleguaan tegen. Op elk stukje rots zijn ze te vinden. En let op, hun favoriete bezigheid is het spugen met zeewater!

Als je de vrijpostige en spugende leguanen zat bent, kun je je gelukkig vergapen aan andere diersoorten zoals de blauwvoetgent. Deze vogelsoort zie je vaak een paringsdans uitvoeren. Verder kun je genieten van duikende pinguïns, vechtende zeeleeuwen, grote schildpadden op land én in zee. Ook de aparte landschappen en uitzichten zullen je niet teleurstellen.

 

Rondreis op de Galapagoseilanden

Een reis naar de Galapagoseilanden kan je maken tot een echte rondreis. Kies er bijvoorbeeld voor om van eiland naar eiland te hoppen met een bootje.

 

Beste reistijd Galapagos

Wij raden je aan in de maanden juni tot en met november naar de Galapagoseilanden te reizen. Er valt dan weinig regen en de temperatuur is aangenaam. De periode december tot en met april is erg nat en warm. Wil je meer weten over de beste reistijd per maand, bekijk dan onze reiskalender!

Onze travelspecialists vertellen je graag meer over reizen naar Galapagos.

Meer weten? Mail ons

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?