{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Straten van Bogota | Reizen met KILROY
Uitzicht op Bogota | Reizen met KILROY

Reizen naar Bogotá

De Colombiaanse hoofdstad Bogotá is een fascinerende stad die de echte Zuid-Amerikaanse cultuur ademt. Hier vind je levendige straten vol chaos en passie, haast en exotische trillingen. De stad is ontzettend verrassend en biedt naast heerlijke berglucht en glimmende wolkenkrabbers ook mooie koloniale huizen. En natuurlijk niet te vergeten een van ‘s werelds beste goudmusea. Bogotá, de hoofdstad van Colombia, ligt op 2600 meter hoogte en door de ijle berglucht is het niet raar dat je je een beetje duizelig voelt de eerste dagen dat je er bent. Toch zal je al snel de vele mogelijkheden en het fascinerende schouwspel van de stad gaan waarderen.

Krijg persoonlijk advies

 

Bezienswaardigheden Bogotá

Bogotá is omgeven door rivieren en het oosten van de stad wordt omsingeld door torenhoge bergen. Een van Bogotá's opvallendste kenmerken is het witte klooster dat omgeven is door hoge bomen en bovenop de berg Monserrate ligt. Vanaf hier heb je een spectaculair uitzicht over de stad en het is een plek die zeker een tocht waard is wanneer je in Bogotá bent.

Op een reis naar Bogotá kan je de Spaanse afkomst en erfenis van het kolonialisme in de stad duidelijk zien. De stad is gesticht in 1538 door de Spaanse overheerser Gonzalo Jimenez de Quesada na harde en heftige confrontaties met de lokale bevolking, de Chibcha indianen. De sporen van het koloniale tijdperk zijn nog steeds duidelijk zichtbaar in de architectuur. Vooral in het oude gedeelte van de stad waar meerdere oude huizen en mooie kerken staan.

Stuur een mail

Wat te doen in Bogotá

Daarnaast is Bogotá ook een moderne metropool met futuristische wolkenkrabbers en moderne kantoorgebouwen. De stad is dichtbevolkt. Het verkeer is chaotisch op veel plekken, vooral in de nauwe straten, waar je voorbereid moet zijn om je behendig te manoeuvreren tussen zowel muilezels als indrukwekkende sportauto's. Maar door haar ontelbare parken heeft Bogotá gelukkig meer dan genoeg plekken om adem te halen en te genieten van de rust.

Als je geïnteresseerd bent in het historische gedeelte van Bogotá, wil je het Museo del Oro zeker niet missen. Dit indrukwekkende museum staat bekend om haar tentoonstellingen vol met juwelen en andere gouden objecten van voor de Spaanse overheersing.

 

Veiligheid in Bogotá

Bogotá staat niet bekend als de meest veilige hoofdstad ter wereld. Vooral in het centrum en het zuidelijke gedeelte van de stad vind je er soms criminaliteit. De meeste hotels bevinden zich in het noorden, waar veel minder problemen zijn. Wees een beetje op je hoede wanneer je door de stad reist, vooral 's avonds en in gebieden zoals Zona Rosa en Parque 23rd. Check daarom voor vertrek altijd hoe de situatie in het gebied is.

Onze reisadviseurs vertellen je graag meer over reizen naar Bogotá.

Stuur een mail

Activiteiten

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?