{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Skyline van Sao Paulo bij zonsondergang | Reis naar Sao Paulo met KILROY
Moderne architectuur in Sao Paulo | Reis naar Sao Paulo met KILROY

Reizen naar Sao Paulo

Sao Paulo in het zuiden van Brazilië is een chaotische metropool. Het is een chaos van mensen, wolkenkrabbers, verkeer, temperament en veel meer. De stad is een van ’s werelds grootste steden en dus ook het grootst van heel Zuid-Amerika. Sao Paulo is zeker geen slapende stad. Met ongeveer 18 miljoen inwoners, afhankelijk van het aantal kleine voorstadjes die je meerekent, is het de grootste stad van Brazilië en Zuid-Amerika. Een levende metropool die bewoond wordt door mensen uit alle landen van de wereld: Libanezen, Portugezen, Italianen, Duitsers en Japanners. Op een rondreis door Brazilië mag je Sao Paulo zeker niet overslaan.

Kom langs en plan je reis

 

Bezienswaardigheden Sao Paulo

Het New York van Zuid-Amerika

Er zijn meer dan genoeg musea met steeds wisselende exposities en normaal gesproken ook een ruim aanbod aan verschillende concerten. Om deze reden wordt Sao Paulo dan ook wel eens het New York van Zuid-Amerika genoemd.

Als je wilt weten wat er allemaal gebeurt, is het misschien de moeite waard om een van de vele winkels in te gaan die de stad telt en de wekelijkse 'Guia - Da Folha' te kopen. Deze gids geeft je een goed overzicht over alle evenementen die er staan te gebeuren.

Cultureel Sao Paulo

Museum de Arte de Sao Paulo dat gelegen is aan de drukke Avenida Paulista is zeker een bezoek waard. Het gebouw alleen al is een attractie op zich. Een groot glazen blok dat een paar meter boven de grond staat op een paar gigantische roodgekleurde pilaren, zodat het bijna lijkt alsof het gebouw drijft.

In het museum vind je de grootste Westerse kunstcollectie van Zuid-Amerika, van schilders als Rembrandt, van Gogh en Cezanne. Je vind hier ook een uitgebreide en grote Braziliaanse collectie kunst.

Geschiedenis van Sao Paulo

Deze drukke stad is ontdekt door twee missionarissen in 1554. De stad groeide snel door de vele handelswegen voor koffie en vandaag is het een van de rijkste steden van Brazilië. Sao Paulo is het financiële centrum.

Er is wel een groot gat tussen arm en rijk. Op de straten zie je zowel zakenmensen als straatkinderen, carrièrevrouwen en bedelende vrouwen. Wanneer je de stad niet kent, zijn er plaatsen die waar je erg voorzichtig moet zijn of die je zelfs compleet moet mijden. Sao Paulo heeft een hoog criminaliteitscijfer en kan vooral 's nachts gevaarlijk zijn.

 

Wat te doen in Sao Paulo

Winkelen op Avenida Paulista

Ondertussen is Sao Paulo ook een stad waar mensen uit heel Brazilië komen winkelen. Er zijn voor iedereen wel winkels te vinden op het gebied van kleding, kunst, handwerk en antiek. Op Avenida Paulista zitten veel exclusieve, dure modewinkels. Hier zit ook Shopping Ibirapuera, een van de oudste en grootste winkelcentra van Sao Paulo.

In het weekend zijn er bijna overal rommelmarkten te vinden in de stad. Een van de markten is te vinden naast Museum de Arte de Sao Paulo, waar je veel stands ziet met kunst en zeldzame boeken. Als je op zoek bent naar meer tweedehands spullen dan kan je ook een kijkje gaan nemen bij Praca Benedito Calixto, een van de grootste rommelmarkten en hier vind je ook veel eetstandjes.

 

Beste reistijd Sao Paulo

Het klimaat van Sao Paulo is net zoals in heel Brazilië tropisch. Het hele jaar door ligt de temperatuur rond de 25 tot 35 graden, hoewel het in de winter (juni tot augustus) 's nachts koud is en het er soms regent. Lees meer over de beste reistijd per maand in onze reiskalender.

 

Reistips Sao Paulo

Wil je de stad in haar volle glorie zien, reis dan naar Sao Paulo tijdens Carnaval, het regent er dan volop confetti. Muziek schalt over de straten en de grote versierde paradewagens komen voorbij, vergezeld door dansers in kleurrijke kostuums. Het is een goede gelegenheid om zelf je dansschoenen aan te trekken. Als je de periode van carnaval niet redt, kan je altijd nog naar de Gay Pride. Normaal gesproken doen er meer dan drie miljoen mensen mee aan de parades.

Je kunt met al je vragen over reizen naar Sao Paulo terecht bij onze reisadviseurs.

Stuur een mail

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Activiteiten in Sao Paulo

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?