{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

rio-de-janeiro-mountain-dois-irmaos-brazil-cover
rio-de-janeiro-boy-beach-flag-brazil-sidebar

Reizen naar Rio de Janeiro | Warmte, passie en de Copacabana

Rio de Janeiro is dé stad van Brazilië en voor vele reizigers is dit meteen het startpunt van hun rondreis door Brazilië. De reputatie van Rio klopt: het is een spectaculaire, bruisende en geweldige stad. Rio zit vol entertainment, ontspanning, actie, avontuur, zon, warmte en passie. En dan is er ook nog de perfecte combinatie van grote stad, met genoeg bezienswaardigheden en strand. Rio geeft je een relaxed gevoel, je zult verliefd worden op de vele pittoreske baaitjes en stranden en de groene berghellingen in de 'achtertuin' van de stad.

Kom langs en plan je reis

 

Stad der extremen

De tegenstellingen in Rio zijn duidelijk. Bergen en dalen, arm en rijk, alles komt samen in deze levendige, chaotische stad. Op veel plaatsen in de ontelbare wijken van de stad zie je immense huizen vlak naast de vele favela's (krottenwijken) staan. In de favela's, die bijna tegen elke bergzijde in de stad aangroeien, leeft men een heel eigen leven. Veel verhalen en vooroordelen over de arme en criminele kant van Rio kunnen worden bevestigd, maar er kunnen er ook veel worden ontkracht. Ga mee met een georganiseerde tour en ontdek dit deel van Rio met een lokale gids. Zo krijg je een beter beeld van het fascinerende en opwindend leven van een ‘stad’ in een stad.

 

Carnaval in Rio de Janeiro

Als het om feesten gaat spant Rio de kroon. In het voorjaar vindt hier het wereldberoemde carnaval plaats. Het festival duurt vier dagen en is een groots spektakel. Maar je kan er ook voor kiezen om bijvoorbeeld oud & nieuw te vieren in Rio de Janeiro. Tijdens deze nacht zijn alle andere stranden van Rio massaal gevuld met vrolijke, feestende Carioca’s. Het is een geweldige ervaring wanneer de avond zijn hoogtepunt bereikt en vuurpijlen boven zee worden afgestoken. Je wordt ongetwijfeld omhelsd en gekust door vele vriendelijke Brazilianen en je danst in het zand tot de zon haar eerste blik van het jaar op het strand werpt.

Het is altijd feest in de stad. De samba en de bossanova leiden je van straat naar straat en van bar naar bar. Zeker in de grote voetbalstadions vind je elk weekend een feestelijke sfeer als een van de grote teams het veld op stapt. Voetbal is in Brazilië een ware obsessie en een wedstrijd bijwonen is een onvergetelijke ervaring tijdens jouw reis naar Rio de Janeiro.

 

Bezienswaardigheden Rio de Janeiro

De Copacabana is het meest populaire strand, maar ook het strand van Ipanema is een bezoek waard. Dit is een van Rio's luxere buurtjes met chique mensen, straten en winkels. Het strand in de buurt van Botafogo is misschien wel het mooiste strand van Rio, zeker vanaf de top van Pao de Azucar. Vanaf dit punt is het uitzicht over Rio de Janeiro en omgeving ronduit waanzinnig. Je kunt hier komen met een kabeltreintje; dit uitzicht wil en mag je gewoon niet missen. Hetzelfde geldt voor de trip naar de meest beroemde bezienswaardigheid, het beeld van 'Christus de Verlosser' op de top van de indrukwekkende berg Corcovado. Ook vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht.

 

Beste reistijd Rio de Janeiro

Rio de Janeiro bevindt zich in het zuidoosten van Brazilië en heeft zowel een tropisch als een gematigd savanneklimaat. Wanneer het in Brazilië zomer is, is het bij ons in Nederland winter en andersom. De zomers in dit gebied zijn warm met regelmatig een tropische bui. De winters zijn droog en zonnig, maar af en toe erg fris. De beste reistijd voor Rio de Janeiro is in de Braziliaanse winter (onze zomermaanden). Lees meer over de beste reistijd per maand in onze reiskalender.

Onze reisspecialisten helpen je graag met al je vragen over reizen naar Rio de Janeiro.

Meer weten? Mail ons

Activiteiten

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?