{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Reizen naar Pantanal | KILROY
Reizen naar Pantanal | KILROY

Pantanal | Reizen door Brazilië

In de Pantanal, het zuidwestelijke gedeelte van Brazilië, kan je de fantastische wilde dieren van de Amazone ontdekken. In deze indrukwekkende moerassen vind je alligators, jaguars, poema’s, apen, anaconda’s en nog veel meer dieren. Met een beetje geluk krijg je ze bijna allemaal te zien. Ga op safari in de Pantanal.

Kom eens langs

 

Op safari in Zuid-Amerika

Veel mensen reizen naar Brazilië zonder ook maar iets te weten over de Pantanal. Dat is een groot gemis, aangezien deze plek in de provincie Mato Grosso, een ruig en fascinerend gebied is met moerassen en rivieren die het leefgebied zijn van veel interessante dieren, die een stuk noordelijker ook in de jungle van de Amazone leven.

 

Amazone versus Pantanal

Anders dan de Amazone jungle zijn veel gedeelten van de Pantanal toegankelijk en makkelijker te bereiken aangezien de jungle hier minder dichtbegroeid is. Dat betekent ook dat het makkelijker is om wilde dieren te spotten. Met andere woorden, de Pantanal is de beste keuze van Brazilië en heel Zuid-Amerika als je graag op safari wilt!

In de Pantanal vind je namelijk fascinerende dieren die veel mensen associëren met de Amazone en Brazilië: alligators, apen, papegaaien, poema's, jaguars, anaconda's, tapirs, miereneters, gordeldieren en noem maar op. Je vindt hier ook de dieren die je misschien liever zou ontwijken, maar wel intrigerend zijn zoals tarantula's, verschillende soorten slangen, exotische insecten van groot formaat en een variatie aan kleurrijke kikkers. 

De Pantanal is exotisch en spannend, het heeft alle ingrediënten voor de perfecte reis naar de Amazone. Zin in avontuur? Wat dacht je van banjeren door de modder op jacht naar gigantische anaconda's van 8 tot 10 meter? Een trip door de moerassen in het holst van de nacht, zoekend naar de sterren van de nacht: de alligators en jaguars? Of wat vind je van slapen in het wild alleen beschermd door een muskietennet? 

 

Overnacht in een Fazenda

Een van onze beste aanbevelingen tijdens jouw reis in de Pantanal is een verblijf op een typisch Zuid-Amerikaanse veehouderij, de zogenoemde fazenda. Dit is een authentieke ervaring en zo ervaar je het echte leven in dit wilde gebied. Deze fazenda's worden gerund door echte cowboys en een verblijf hier zal je een idee geven van de unieke atmosfeer die hier heerst. Het is net als in een Westernfilm maar dan met een Zuid-Amerikaans tintje. Het beste is nog wel dat je tijdens jouw verblijf op deze boerderijen ondertussen de Pantanal kan verkennen.

 

Bonita en Chapada dos Guimarães 

Er zijn drie toegangspunten die leiden naar de Pantanal. In het zuiden is dat Campo Grande, Cuiabá ligt meer ten noorden en in het westen vind je Corumbá. De eerste twee kunnen wij je zeker aanraden. Via deze wegen kom je door zowel het kleine paradijs van Bonito, dat hoort bij Campo Grande, als door de gebergten van Chapada dos Guimarães, die horen bij Cuiabá. Vooral Bonita kunnen wij je aanbevelen. Dit kleine stadje heeft rivieren en natuurlijke baden met een hoog calciumgehalte, wat het water helemaal helder en transparant maakt. Je kan er dan ook snorkelen en genieten van mooie kleurrijke vissen. Het stadje Bonito zelf is ook erg leuk om te bezoeken.

 

Reizen in de Pantanal en omgeving

Reizen in en rond de Pantanal kan je doen op verschillende manieren. Je kan bijvoorbeeld de grote wegen verkennen die dwars door het land lopen. De Transpantaneira kan je in je eentje doen of als onderdeel van een leuke groepsreis. Wat je ook kan doen is met de boot rivieren en moerassen verkennen - op deze manier krijg je de kans om veel dieren van dichtbij te zien.

Onze reisadviseurs helpen je graag met je reis naar Pantanal.

Stuur een mail

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Activiteiten

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?