{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Zoutvlaktes in Bolivia | Salar de Uyuni | KILROY
Zoutvlaktes in Bolivia | Salar de Uyuni | KILROY

Reis naar Salar de Uyuni | De grootste zoutvlakte van Zuid-Amerika

Reis naar een van de meest bijzondere plekken op aarde gelegen op de hoogvlakte van Bolivia, Salar de Uyuni. Deze zoutvlakte is gelegen op 3700 meter hoogte op zo'n 40 minuten rijden van de stad Uyuni nabij het Andesgebergte. Het bestrijkt 10.000 kilometer, is helemaal plat en compleet bedekt met een witte zoutlaag. Maak een prachtige zonsondergang mee vanaf een van de grootste witte zoutvlakte ter wereld. Geniet van de silhouetten van de Andes waar de sneeuw op neerdaalt. Relax in de natuurlijke warmwaterbronnen en laat je verrassen door de geisers.

De lokale bevolking van het dorp Colchani verwerkt het ruwe zout van de zoutvlakte tot tafelzout. Het is fascinerend om te zien hoe dit gebeurt. Van het zout worden ook blokken gemaakt die dienen als bouwmateriaal. Er staat in de omgeving van deze zoutvlakte zelfs een zout hotel, geheel gemaakt van zout. Het gebouw, de tafels, de bedden en de stoelen: zout, zout, zout.

Kom eens langs

 

De groene meren

Er zijn vier prachtige groenkleurige, kleine meren. Stop bijvoorbeeld voor een lunch bij het meer Chiar Khota (Ch’iyar Quta) of zet koers naar het nationaal park Eduardo Avaroa Andean waar je de mooie lagune Colorada zult vinden. Het meer is 60 vierkante kilometer groot en ligt op een hoogte van 4270 meter. Een interessante cocktail van mineralen en een specifieke algensoort geven deze lagune een rozerode tint. Het meest ongelooflijke van dit meer zijn de bewoners: zo'n 70.000 flamingo's. Er leven drie verschillende soorten flamingo's: de Andesflamingo, de Chileense flamingo en de Jamesflamingo.

Laguna Verde is een meer met een heldere turquoise kleur, recht onder de dode vulkaan Licancabur. Ook dit meer is een geweldig mooie locatie vooral in de winter levert dit meer mooie plaatjes op, de zoutvlaktes staan dan gedeeltelijk onder water. Er ontstaan dan prachtige plaatjes van bergen die weerspiegelen in het water.

 

Rokende geisers en mooie rotsformaties

Sol de Mañana is een geweldige vulkanische zone met spuitende geisers, baden van bubbelende modder en rookpluimen die ontstaan uit zwavelhoudende gassen. De dikke mist die dit gebied bedekt is te wijten aan de vulkanische dampen die opstijgen uit de aarde. De temperatuur is ijzig laag dus neem warme kleding mee, maar vergeet ook jouw bikini of zwembroek niet. Er bevinden zich namelijk heerlijke warmwaterbronnen.

In Salar de Uyuni zijn ook waanzinnige rotsformaties te zien. Op sommige rotsen zijn zelfs duizenden jaren oude rotstekeningen en schilderingen te zien. Árbol de Piedra is de beroemde formatie van vulkanisch gesteente die men wel ‘de boom van steen’ noemt en Valle de las Rocas (de rotsenvallei) doet denken aan een landschap uit het Wilde Westen vol rotsformaties.

 

Reizen naar Salar de Uyuni

De meerderheid van de reizigers boekt een drie- of vierdaagse rondreis naar deze zoutvlakte. De tour is te boeken in Potosí en geeft je de mogelijkheid met een jeep door dit unieke gebied te reizen. Gedurende de reis overnacht je in kleine dorpjes en kan je genieten van gezellige avonden, prachtige uitzichten en krijg je de mogelijkheid te relaxen in de warmwaterbronnen.

 

Beste reistijd Salar de Uyuni

De zoutvlakte kan rond januari en februari gedeeltelijk onder water staan, maar dit maakt het uitzicht niet minder spectaculair. De bergen reflecteren op sublieme wijze in het wateroppervlak en het ziet eruit of de bergen drijven. Geen reden dus om Salar de Uyuni in dit deel van het jaar te mijden. Lees meer over de beste reistijd per maand in onze reiskalender.

Onze reisadviseurs helpen je graag met al je vragen over je reis naar Salar de Uyuni.

Meer weten? Mail ons

Activiteiten

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?