{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

K'Gari (Fraser Island)

Uitzicht over de kustlijn van Fraser Island | Reizen naar Fraser Island | KILROY
Luchtfoto op de kustlijn van Fraser Island | Reizen naar Fraser Island | KILROY

Reizen naar K'Gari (Fraser Island) | Het grootste zandeiland ter wereld

Een aantal dagen rondrijden over een eiland in een 4WD Jeep, jouw eigen eten en drinken mee, een kampvuur maken, zwemmen in kristalhelder water en kamperen onder de sterren. Dit is een stukje paradijs voor backpackers. Pak jouw rugzak in, stap achter het stuur en verken het eiland. Reis naar het grootste zandeiland ter wereld: K'Gari (voorheen Fraser Island). Een bestemming in Australië die je zeker moet toevoegen aan jouw bucketlist. Het eiland is 122 km lang, bestaat voornamelijk uit zand en duinen en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Start nu met het plannen van jouw reis naar K'Gari.

Maak een afspraak

 

Roadtrip op K'Gari

Je kan K'Gari bereiken met een ferry vanaf Hervey Bay. Het eiland is alleen toegankelijk voor voertuigen met vierwielaandrijving (4WD), omdat er geen geasfalteerde wegen zijn aangelegd. De belangrijkste weg is het strand. De wegen in het binnenland zijn zanderig en smal. Ook als je nog nooit met een 4WD jeep hebt gereden, is het makkelijk te doen. Maar rijd wel voorzichtig, let op voor kuilen en rotsen. Ga je liever met een georganiseerde reis mee, boek dan een K'Gari Tour. Wil je zelf op stap, maar reis je liever niet alleen? Bij verschillende organisaties in Hervey Bay kun je een trip boeken waarmee je met meerdere mensen een jeep huurt. Vaak zijn dat medebackpackers. Een goede manier om nieuwe vrienden te maken. Kies de chauffeur(s) in jouw groep, koop met z'n allen eten en drinken in voor een paar dagen en rijden maar!

 

Bezienswaardigheden K'Gari | Overnachten onder de sterren

Kamperen is dé vorm van overnachten op het eiland. De kampeerplekken zijn veelal te vinden aan de oostkant van het eiland waar een plek kunt uitzoeken om jouw tent op te zetten. Er zijn ook andere vormen van accommodatie (met douches), maar de tent is natuurlijk veel avontuurlijker. Denk eraan dat je een vergunning nodig hebt om jouw auto te parken en om te mogen kamperen. Een vergunning kan je van tevoren kopen, bijvoorbeeld in Hervey Bay. Wat je niet wilt missen tijdens je reis naar K'Gari:

 

Tijgerhaaien spotten

Zwemmen op het eiland doe je in de meren, niet in zee. Er zijn namelijk sterke stromingen en er zwemmen tijgerhaaien rond het eiland. Je kan de haaien zien vanaf verschillende uitkijkpunten op het eiland zoals Indian Head.

Dingo's op K'Gari

Op het gehele eiland kom je wilde honden tegen, genaamd Dingo's. Er zijn er tegenwoordig minder dan voorheen, maar ze vormen nog steeds een bedreiging, dus blijf op je hoede. Over het algemeen geldt dat je geen last van ze hebt zolang je jouw gezonde verstand gebruikt.

Lake McKenzie

Lake McKenzie is een van de bekendste duinmeren op het eiland. Op loopafstand vanaf het strandje, zo'n 100 meter boven zeeniveau, heb je een waanzinnig uitzicht op een helderblauw meer omgeven door witte duinen. Het meer is slechts 5 meter diep en zeer geschikt om in te zwemmen.

Eli Creek

Over het Seventy-Five Mile strand loopt de Eli-kreek waardoor het zoetwater uit de duinmeren zo de oceaan in stroomt. Trek jouw zwemkleren aan, loop de heuvel op en spring in het riviertje om naar beneden te drijven. De kreek vervoert 80 miljoen liter water per dag - en jou!

S.S. Maheno

Een andere populaire bezienswaardigheid op K'Gari, aan de oostkant, is het wrak S.S. Maheno. Dit was ooit een luxe passagiersschip tot het in de Tweede Wereldoorlog dienstdeed als oefenschietschijf voor het Australische leger dat er vele bommen op los heeft gelaten. Het wrak is waanzinnig groot. Let op, het is verboden om erop te klimmen.

 

Wil jij ook een reis naar K'Gari boeken? Onze reisadviseurs helpen je graag met al je vragen.

Meer weten? Mail ons

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?