{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Straten van Mexico City | Reizen met KILROY
Plein in Mexico City | Reizen met KILROY

Mexico City - The next level of adventure

Ga op zoek naar de geheimen die Mexico City voor het grote publiek verborgen heeft weten te houden. Geniet van de drukte in Chapultepec Park en maak kennis met de lange historie van dit gebied. In een van de grootste steden ter wereld wordt het lastig om je nog te vervelen. Tussen de meer dan 20 miljoen inwoners vind je in Mexico City veel kerken, kathedralen, musea en verschillende historische (Azteekse) locaties. In het enorme Chapultepec Park kun je je makkelijk een paar dagen vermaken. Houd er wel rekening mee dat je door de combinatie van smog en de hoge ligging (2240 meter) sneller vermoeid raakt.

Meer weten? Kom langs

 

Bezienswaardigheden Mexico City

Bezoek de Zócalo om de ruïnes van de Templo Mayor te bekijken. Het is er misschien wel wat druk, maar dit is zeker de moeite waard. Het Nationaal Paleis en de Spaanse Kathedraal verkeren in een betere staat. Geniet je meer van een artistieke omgeving, ga dan naar de buurten Coyoácan of San Ángel. Met een beetje geluk beland je midden in een dansende massa op Plaza del Danson. In en rondom de stad vind je veel historische locaties waar je kennis kunt maken met de oude culturen van dit deel van Amerika. De piramides van Teotihuacan liggen op een uurtje rijden van de stad en mag je zeker niet missen. Loop hier rond tussen de oude ruïnes en leer hoe men hier vroeger offers bracht aan haar goden.

Helaas staat Mexico City ook bekend om haar criminaliteit. Het is natuurlijk altijd verstandig om voorzichtig te zijn, maar wanneer je de beruchte buurten vermijdt, is het eigenlijk best wel veilig op straat. Een groter risico voor je gezondheid is waarschijnlijk het verkeer. Mexicanen hebben geen regels. Als ze deze wel hebben houden ze zich er in elk geval niet aan. Zorg maar dat je toeter goed werkt!

 

Wat te doen in Mexico City

De lokale bevolking verzamelt zich veelal in en rondom Chapultepec Park. 's Werelds grootste stadspark is dan ook een prima plek om even lekker rond te hangen. Bovendien is dit historisch gezien een zeer belangrijke plaats, met gebeurtenissen die terug gaan tot de 4e eeuw. Er zijn binnen de muren van het park 7 musea gevestigd, waaronder het voormalige paleis.

Meerdere voetbalteams uit de nationale competitie hebben Mexico City als thuisbasis. Het is zeker een aanrader om een lokale kraker te bezoeken. Ga bijvoorbeeld naar Club América (waar Leo Beenhakker nog heeft gecoacht) tegen Atlante. De sfeer in een van 's werelds grootste stadions (meer dan 110.000 plaatsen) is overweldigend.

Ben je de smog en het drukke verkeer even helemaal zat, dan kun je prima terecht in de directe omgeving van de stad. Boven op een heuvel, aan een groot meer vind je in de koloniale plaats Valle de Bravo een oase aan rust. Ideaal om je een paar dagen terug te trekken tussen de kasseienstraatjes en de dichte pijnboombossen in de omgeving. Meer historisch verantwoord zijn een bezoek aan Querétaro en San Miguel de Allende, waar je ook veel historische monumenten en gebouwen kunt bekijken.

 

Beste reistijd Mexico City

Mexico Stad heeft een gematigd savanneklimaat met een droog seizoen (half oktober tot half mei) en een regenperiode(half mei/begin juni tot half oktober). Het hele jaar door is het warm. Rondom de jaarwisseling is het winter. De temperatuur kan dan overdag fris zijn en in de nachten zelfs dalen tot aan het vriespunt. Tijdens de winter hebben steden zoals Mexico Stad meer last van smog, dit is niet ideaal voor mensen met ademhalingsproblemen. De beste en drukste reistijd is net na de winter, en vóór het regenseizoen. In deze tijd worden dan ook veel festivals georganiseerd. Mocht je liever in het laagseizoen willen reizen, dan is de maand november perfect met aangenaam weer.

Mail ons

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Activiteiten

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?