{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Straten in Toronto | Reizen met KILROY
Uitzicht over Toronto | Reizen met KILROY

Reizen naar Toronto

Toronto is grootste stad in Canada en alleen de ligging van de stad maakt het al een zeer aantrekkelijke bestemming. De stadsgrenzen zijn het begin van het Meer van Ontario. Van hier is het niet ver naar de beroemde Niagara Falls of een van de andere grote meren waar dit prachtige deel van Canada beroemd om is. Tegelijkertijd is Toronto ook een levendige en spannende metropool met veel bezienswaardigheden.

Meer weten? Maak een afspraak

 

Bezienswaardigheden Toronto

De skyline van Toronto is prachtig, vooral vanuit de Panorama Lounge op de bovenste verdieping van het Manulife Centre, maar het uitzicht is net zo adembenemend vanaf de overkant van het Meer van Ontario dat voor een klein gedeelte de stad verdeelt. Waar je ook kiest om deze grote stad te bekijken, het centrale aandachtspunt is altijd de indrukwekkend hoge CN Tower, die met 553 meter de wereld tweede langste vrijstaande toren is. Om precies die reden is het een vrij huiveringwekkende ervaring om de lange rit met de lift naar de bovenkant te nemen. Het uitzicht vanaf de bovenkant is spectaculair, en degenen met een meer avontuurlijke inslag kunnen zich vermaken met een wandeling over de glazen vloer, die een zeer duidelijk zicht rechtstreeks de diepte in aanbiedt. Deze locatie biedt de perfecte voorwaarden voor zwetende handen.

Het is niet alleen de CN Tower die opvalt en Toronto tot een architecturaal hoogtepunt maakt. Toronto heeft vele verschillende architecturale stijlen, die de buurten van de stad zeer in verschillende sferen en stijlen uitdrukken - er zijn hier de uiterst prettige Victoriaanse straten, de grote, open, heldere pleinen en zowel oude als nieuwe gebouwen met unieke en mooie karakters.

 

Wat te doen in Toronto

Toronto onderscheidt zich zeer door de mensen en hen energieke uitstraling. De stad heeft door de laatste jaren heen een reputatie verkregen als het creatieve Mekka van Canada, met veel artistieke ontwikkeling en een opwindende ondergrondse scène in muziek, film en vele vormen van kunst en cultuur. Ook het nachtleven is levendig, en zeer gevarieerd dankzij een vrij gemengde internationale bevolking. Dit wordt ook duidelijk in de opwindende etnische buurten van de stad: hier vind je Little Italy, Chinatown en een groot aantal andere sfeervolle buurten.

Gelukkig is er ook net buiten de rand van Toronto de grote en wijde natuur. De stad ligt aan de Grote Meren en niet ver van Niagara Falls (plus veel andere indrukwekkende natuurgebieden), dit maakt Toronto de perfecte combinatie van een moderne, levendige grote stad en de grote ongerepte wildernis.

Het Air Canada Centre is de thuisbasis het lokale NHL-IJshockey team Toronto Maple Leafs. Een wedstrijd meemaken is hier een absolute Toronto-Must, een fantastische ervaring in een constante, intense atmosfeer. De joviale en populaire atmosfeer in de menigte is het geld alleen al waard, omdat je een perfect voorproefje krijgt van de typische Canadese cultuur. Vaders en zonen die popcorn eten, fans die hun helden toejuichen en zich laten meeslepen met de atmosfeer.

 

Beste reistijd Toronto

Toronto heeft een vochtig landklimaat met vier seizoenen. De dag- en nachttemperatuur verschillen veel van elkaar. In de zomer is er de meeste neerslag, vaak gepaard met grote onweersbuien. Vanwege de hoge luchtvochtigheid en temperaturen kan het in de zomer erg bedrukkend aanvoelen. De beste reistijd voor Toronto is maart tot en met oktober, maar je kunt Toronto het hele jaar door bezoeken.

Mail ons

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Activiteiten

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?