{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Yellowstone National Park

Bezoek Yellowstone National Park | KILROY
Bezoek Yellowstone National Park | KILROY

Yellowstone National Park bezoeken

Yellowstone, Amerika's eerste nationale park, is een ruig berglandschap dat huis biedt aan beren, bizons, elanden en wolven, donderende watervallen, besneeuwde bergtoppen en eindeloze dennenbossen. Yellowstone National Park in de Rocky Mountains in de VS zorgt voor avontuur voor natuurliefhebbers en geschiedenisgekken! Yellowstone National Park spreidt zich uit over de staat Wyoming met overlappingen in Idaho en Montana. Het park werd opgericht in 1872 als 's werelds eerste nationale park en vandaag de dag is het wereldwijd bekend om haar unieke landschap, met wel 322 verschillende vogelsoorten en meer dan 300 geisers.

Wil jij ook Yellowstone National Park bezoeken? Maak een afspraak

 

Activiteiten in Yellowstone National Park

Er is zo ontzettend veel te doen in dit grote vulkanische park! Je kunt een rondreis boeken, zodat je niets aan avontuur hoeft te missen. Rondreizen door Yellowstone, brengt je langs geisers, thermale baden, het spotten van wildlife, mooie hikes, fietstochten en ga zo maar door.

 

Grand Loop Road

In Yellowstone vind je onder andere een 228 km lange boogvormige weg, ook weg wel de Grand Loop Road genoemd. Hier kun je door het kronkelende landschap rijden, dat het grootste deel van het park beslaat. Zo'n twee tot drie miljoen toeristen per jaar gaan je hier voor, het moet dus wel de moeite waard zijn! Op verschillende plaatsen zijn er rustplekken, zodat je van het uitzicht kan genieten. En als je echt even je benen wilt strekken, kan je een tocht maken over de kronkelende paden en langs een van de vele warmwaterbronnen. Verder zijn er volop mogelijkheden om te skiën in Yellowstone.

 

Wildlife in Yellowstone National Park

Yellowstone is erg bijzonder vanwege de overvloed aan flora en fauna. Bij Lamar Valley heb je kans een van de vele grizzlyberen te spotten en er wonen ook bruine beren in Yellowstone National Park. De kans om ze te zien is het grootst rond zonsopgang en zonsondergang. Maar blijf op een veilige afstand, de beren kunnen 400 kg zwaar worden en ze worden niet graag gestoord! In Yellowstone vind je ook elanden, herten, antilopen en grote zware bizons tegenkomen, die vaak dwalen langs de wegen van het park. Je kunt dus genoeg wildlife spotten tijdens je bezoek aan Yellowstone National Park.

 

Grand Canyon of the Yellowstone

Een van de mooiste plekjes in het park is de 23 km lange Grand Canyon. Het park heeft zijn naam te danken aan de gele stenen van deze kloof. De Yellowstone River die door het park loopt bevat meer dan 290 watervallen die is Yellowstone River, met meer dan 290 watervallen... Een fascinerend gezicht!

De Upper Geyser Basin in Yellowstone National Park biedt huis aan ontzettend veel geisers, waarvan Old Faithful de meest actieve is, hij blaast om de 60 tot 80 minuten hete dampen in de lucht. Deze uitbraak duurt slechts een paar minuten, maar zorgt voor spuiten van duizenden liters water!

 

Beste reistijd Yellowstone National Park

Het Yellowstone National Park is 24 uur per dag, 365 dagen per jaar open. Sommige paden zijn niet toegankelijk van november t/m mei of juni. Ben je van plan een reis naar Yellowstone te maken, kijk dan vooral eens op de website van het park. Hier vind je onder andere een goed overzicht van accommodaties en de beschikbaarheid van de hotels, hutten en campings. Boek vooral ruim van tevoren, je bent immers niet de enige die een trip wilt maken naar dit prachtige park! Wij helpen jou graag met vinden van een camper of campervan mocht je er zelf op uit trekken! Wil je meer weten over de beste reistijd per maand, bekijk dan onze reiskalender!

Onze travel specialists helpen je graag met al je vragen over je bezoek aan Yellowstone National Park.

Stuur een mailtje

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Activiteiten

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?