{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Het witte huis in Washington DC | Reizen met KILROY
Het witte huis in Washington DC | Reizen met KILROY

Reizen naar Washington

Washington D.C. is de hoofdstad van de Verenigde Staten. De hele stad draait om politiek: het Witte Huis staat hier, de president werkt hier, en tientallen historische monumenten in de stad helpen hier steeds aan herinneren. Liefhebbers van de Amerikaanse politiek en geschiedenis zijn naar de juiste stad gekomen! Maar ook museumliefhebbers zijn in Washington op de goede plek. Je vindt hier een paar van de beste musea van Amerika: het National Museum of Natural History, het Smithsonian en het Museum of American History. En het mooiste is nog wel dat de meeste musea gratis zijn, goed nieuws dus voor budgetreizigers! 

D.C.

Washington D.C. is de hoofdstad van de Verenigde Staten. 'D.C.' staat voor 'District of Columbia', het speciale federale district dat de hoofdstad bevat. De stad is vernoemd naar de eerste president van de VS, George Washington, en ligt aan de rivier Potomac. Washington heeft vele bezienswaardigheden en musea en is een grote trekpleister van de Verenigde Staten. 

Elke stad heeft zijn eigen specialiteit, en Washington D.C. is boven alles vooral hét centrum van de Amerikaanse macht en politiek. Voor wie geïnteresseerd is in politiek en de geschiedenis van het land, is Washington een walhalla! Hier kun je het Witte Huis met eigen ogen bekijken. Dit maakt Washington erg indrukwekkend en zeker de moeite waard. Als je op zoek bent naar een gezellige stad met kleine straatjes, leuke winkeltjes en een relaxte sfeer, dan doe je er waarschijnlijk beter aan om naar New York of Boston te gaan! 

Bezienswaardigheden Washington

Het meest indrukwekkende van Washington zijn wel de vele monumenten, veelal gewijd aan voormalige Amerikaanse leiders. De meeste van deze monumenten staan in National Mall, een groot open park in het midden van de stad dat het Witte Huis met het Capitol verbindt. In het midden van het park staat het Washington Monument dat werd opgericht voor George Washington. Met een hoogte van ruim 169 meter is het Washington Monument de hoogste obelisk ooit gebouwd. Je kunt in het monument met de lift naar boven, daar heb je fantastisch uitzicht over de stad! 

Een andere 'must see' is het Lincoln Memorial, waar Abraham Lincoln op je neer kijkt vanaf zijn hoge stoel achter 35 marmeren pilaren. Vanaf hier kun je een prachtige wandeling maken naar het Capitol, volgens sommige hét ultieme centrum van de wereldlijke macht. 

Wat te doen in Washington

Niet alleen alle oud presidenten hebben een plekje gekregen in Washington, ook voor de oorlogen die Amerika gevoerd heeft zijn er vele monumenten in Washington D.C. Het meest bekende en indrukwekkende monument is wel de Vietnam Memorial, een zwarte muur waarin 58.000 namen van de slachtoffers van de Vietnam oorlog zijn gegraveerd. Deze gedenkplaats wordt nog dagelijks bezocht door familieleden van gevallen soldaten, om hun respect te betuigen en bloemen neer te leggen. 

Een andere indrukwekkende plek om te bezoeken is het Arlington Military Cemetery, dichtbij het Pentagon, op de oever van de Potomac Rivier. Op dit kerkhof ligt John F. Kennedy begraven, te midden van duizenden andere soldaten die gestorven zijn voor hun vaderland. Zelfs vandaag de dag worden op Arlington nog militairen begraven die gesneuveld zijn in de oorlogen in het Midden Oosten.

De centrale ligging en het uitgebreide transportstelsel, zorgen ervoor dat Washington D.C. goed te bereiken is. De stad ligt op slechts een paar uur rijden van New York, dus een goede optie is om een auto te huren en een bezoek aan beide steden te combineren met een trip langs de Oostkust. Bovendien staat Washington in verbinding met de rest van het land, door verschillende vliegvelden, een uitgebreid treinennetwerk en goede busverbindingen.  

In de stad zelf kun je de meeste bezienswaardigheden te voet bereiken, omdat ze allemaal redelijk dicht bij elkaar gelegen zijn. Als je naar de buitenwijken wil is ook het openbaar vervoer goed geregeld! 

Beste reistijd Washington DC

Washington D.C. heeft een warm zeeklimaat. De zomer zijn warm en de winters zijn vrij mild. Washington kent vier seizoenen, die soms vrij snel in elkaar overlopen. Je kunt de stad het hele jaar door goed bezoeken. In het voor- en najaar heb je goed weer, de prijzen dan wat lager dan in de zomer.

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Activiteiten

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?