{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Reizen naar San Francisco | KILROY
Reizen naar San Francisco | KILROY

Reis naar San Francisco | Stad van de tram

De open-minded instelling van de inwoners en de koele zeewind zorgen ervoor dat deze innovatieve stad met recht een 'frisse' stad in Amerika is. Grenzend aan de Stille Oceaan kende San Francisco in 1848, tijdens de 'Gold Rush' een ware groeispurt. Zowel de inwoners als de stad zelf zijn vandaag de dag zeer welvarend. De straten zijn beroemd om de steile wegen en de vele trams, er is zelfs een kampioenschap trambel luiden. Er zijn veel mooie uitkijkpunten en de kleurige huizen maken San Francisco compleet als 'mooie stad'.

Wil jij ook op reis naar San Francisco?

Kom eens langs

 

Bezienswaardigheden San Francisco

Een goedkope manier om San Francisco te ontdekken is met de tram. ‘Fisherman’s Wharf’ wordt gezien als mooiste, maar helaas ook het populairste uitzichtpunt. Maar mocht je er toch heengaan, bijvoorbeeld op de weg naar Alcatraz, bezoek dan ook Pier 39. 
Alcatraz, ook bekend als de 'Rock' is een klein eiland dichtbij San Francisco. Tot 1963 diende dit eiland als gevangenis en was het onmogelijk om hieruit te ontsnappen. Vandaag de dag is de gevangenis toegankelijk voor bezoekers en ingericht als museum. Je kan er komen via een veerboot bij Pier 33.

De Golden Gate Bridge is het symbool van San Francisco en mede door deze brug is de stad wereldwijd bekend geworden. De brug werd gebouwd in 1937 en was ooit de langste hangbrug van de wereld. Wanneer je over de brug loopt heb je het mooiste uitzicht over de stad en de zee. De Golden Gate Bridge mag zeker niet ontbreken tijdens je reis naar San Fancisco.

 

Wat te doen in San Francisco

De verschillende buurten

Chinatown, in het centrum van San Francisco, is een van de oudste en grootste wijken van Amerika. De buurt is ontstaan in 1850 en is een echte must voor alle Azië-liefhebbers. Als je gedurende het Chinese Nieuwjaar (eind januari) in San Francisco bent, ga dan naar Grant Avenue. Hier vind je de parades met typische Chinese draken en vuurwerk.

Castro is waar de gayscène van de stad zich bevindt. In 1920 stond de wijk vooral bekend als 'Little Scandinavia', vanwege de vele Zweden, Finnen en Noren die er woonden. Gedurende de 'Summer of Love' werd de buurt bekend als homowijk. En over de 'Summer of Love' gesproken, de echte hippieliefhebber moet naar Haight-Ashbury. Dit is waar de Summer of Love geboren is, hier tik je gemakkelijk een tekening van Jimmy Hendrix op de kop.

Ben je gek van architectuur, bezoek dan de 'Transamerica Pyramid Church'. Deze kerk is het grootste kerkgebouw en een van de weinige grote gebouwen van de stad (260 m). Helaas is toegang tot de kerk voor publiek uitgesloten, aangezien dit gebouw nu eigendom is van de Scientology.

 

Food en Cultuur

Als je naar San Francisco gaat voor de cultuur, muziek of het lekkere eten, dan heb je zo veel keuze dat het bijna moeilijk is om te kiezen. De meeste bars en clubs liggen in het gebied Mission, Soma en Chinatown.

 

Rondreizen in San Francisco

Het openbaar vervoer in San Francisco is erg goed en goedkoop, de vele trams en bussen brengen je naar iedere uithoek van de stad. Je kan natuurlijk ook een fiets huren, maar houd er rekening mee dat er heel wat meer heuvels zijn. Het is leuk om naar beneden te fietsen, maar je moet natuurlijk wel eerst boven komen! Het centrum van San Francisco is relatief klein en daarom is het ook makkelijk om de stad te voet te ontdekken. Veerboten gaan onder andere naar Alameda, Oakland, Tiburon en Sausalito.

Wil je tussen de grote steden reizen, dan is een aanrader om dit te doen met de bus (Greyhound) of met de Amtrak trein. Deze vertrekken allebei vanaf Transbay Terminal in SoMa.

 

Beste reistijd voor San Francisco

Je kan San Francisco bijna het gehele jaar bezoeken. In de zomer is het hoogseizoen. In september tot en met november is het er ook lekker weer en er zijn veel festivals. Wil je meer weten over de beste reistijd per maand, bekijk dan onze reiskalender!

Onze reisadviseurs helpen je graag met al je vragen over reizen naar San Francisco.

Meer weten? Mail ons

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?