{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Uitzicht over Atlanta bij zonsondergang | Reizen met KILROY
Uitzicht over Atlanta | Reizen met KILROY

Reizen naar Atlanta

Met meer dan 5,6 miljoen inwoners, is Atlanta de grootste stad van de staat Georgia. Vroeger woonden er in Atlanta veel Cherokee indianen, maar sinds het begin van 1890 zijn ze uit de steden verdreven en in reservaten in Oklohoma geplaatst langs de zogeheten Trail of Tears. Hierna heeft de blanke bevolking het snel overgenomen en was het een begin van de grote stad.

Bezienswaardigheden Atlanta

Er is één persoon die Atlanta echt op de kaart heeft gezet en dat is de apotheker John Smyth Pemberton, die op 8 mei 1886 een van 's werelds meest beroemde drankjes bedacht, namelijk Coca-Cola. Vanaf 1895 was het in heel de Verenigde Staten te verkrijgen. De internationale doorbraak kwam tijdens de Tweede Wereldoorlog toen Coca-Cola werd geleverd aan Amerikaanse troepen. De drank bereikte Europa in 1929. Coca-Cola is nu te krijgen in bijna elk land ter wereld. 

Ter gelegenheid van het meest populaire drankje ter wereld is het Coca-Cola museum opgericht en dit is zeker de moeite waard om te bezoeken. Hier kun je meer te weten komen over een van 's werelds beroemdste merken en z'n geschiedenis. Ook zie je alle advertenties die door de jaren heen veranderen en nog veel meer drankjes die Coca-Cola produceert. Het is een aanrader voor zowel volwassenen als kinderen.

Een ander bekend bedrijf met haar hoofdkantoor in Atlanta is CNN. Het nieuwskanaal is opgericht in 1980 door Ted Turner en Reese Schonfeld en het was CNN dat de 24-uurs nieuwsuitzendingen introduceerde. Tijdens de Golfoorlog kwam hun echte doorbraak. Je kunt een tour doen door het hoofdgebouw en je krijgt de kans om een kijkje te nemen achter de schermen en te zien hoe een CNN nieuwsuitzending tot stand komt.

Wat te doen in Atlanta

'Little Five Points' is een gebied dat het zeker waard is om te bezoeken. Je vindt hier leuke boetiekjes, bars en restaurants. Het kan worden omschreven als een mix tussen Greenwich Village in New York en het French Quarter van New Orleans. Dus als je van deze wijken houdt, dan is Five Points echt iets voor jou. Om wat serieuzer te winkelen, moet je naar Buckhead, een plaats waar je luxe boetiekjes en grote winkels vindt en je kan shoppen totdat je er bij neer valt. Je vindt hier al de bekende winkels als Nieman & Marcus, Bloomingdales & Saks Fifth Avenue.

Het nachtleven in Atlanta is een hele happening. Ga naar een jazzclub, neem wat te drinken in een van de bars of de botanische tuinen of dans de nacht door in een van de vele clubs. Er is voor ieder wat wils.

Mensen die houden van sport, zullen niet worden teleurgesteld in Atlanta. Ga naar de Atlanta Braves voor een potje baseball, de Atlanta Falcons voor American football, of de Atlanta Hawks als je meer van basketbal houdt. Je kan ook het gebied van de Zomerspelen van 1996 bezoeken. Tegenwoordig is dit een plek waar veel concerten en festivals worden gehouden.

Beste reistijd Atlanta

Atlanta heeft een warm zeeklimaat. De stad kent vochtige zomers en milde winters. De beste reistijd voor Atlanta is van augustus tot en met november.

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Activiteiten

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?