{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Reizen naar Utila & Roatan | KILROY
Reizen naar Utila & Roatan | KILROY

Reizen naar Utila & Roatan

Geniet van de Caribische sfeer op de tropische eilanden Utila en Roatan, vlak voor de kust van Honduras. Lekker eten, zonnen, supergoedkoop duiken en verse vruchtendrankjes. Utila en Roatan zijn populaire bestemmingen voor reizigers, met name voor duikers. Duiken is hier echt heel voordelig en de talloze duikspots zijn geweldig. Beide eilanden zijn geschikt om een duikcursus te doen of zelfs duikinstructeur te worden.

Ook voor niet-duikers hebben deze eilanden genoeg te bieden: prachtige strandjes, hangmatten onder de palmen en koraalriffen waarboven je kunt snorkelen. En na alle dagelijkse wateractiviteiten staat er vast ergens een ijskoud Salva Vida biertje op je te wachten, of een overheerlijk vers mangodrankje, al dan niet gemixt met rum.

Er zijn goedkope hostels en duurdere accommodaties op de eilanden. Roatan is over het algemeen iets duurder dan Utila. De hostels zijn echter kwalitatief wat beter op Utila. Het is in veel gevallen mogelijk om een goedkope deal te sluiten: duiken bij een duikschool levert je korting op bij een aangesloten hostel.

Kom langs en plan je reis

 

Roatan

Roatan wordt gezien als een feesteiland, maar feitelijk is er maar één straat waar alle barretjes zich bevinden. In dezelfde straat vind je ook de meeste restaurantjes. Eenmaal op het eiland kun je met de taxi naar West End, waar de meeste hostels en duikscholen zijn. Wil je zeker zijn van een kamer, dan kun je het beste een reservering maken; het eiland is nogal populair.

 

Duiken rond Roatan

Er zijn veel verschillende duikscholen en de prijzen ontlopen elkaar niet veel. Kijk dus gewoon eens rond waar je je thuis denkt te voelen en kies. De meeste duikspots liggen op maximaal 30 minuten varen. Het gemiddelde zicht onder water is 25 meter en je vindt er koraal in alle soorten, kleuren en maten. Je ziet er grote scholen vis, pijlstaartroggen en moeralen. Op sommige plekken is het mogelijk om door tunnelachtige formaties van koraal en rotsen te duiken.

Als je eens toe bent aan een andere ervaring, vraag dan om een haaienduik. De duikschool zal dit gegarandeerd willen organiseren. Je duikt met een kleine groep op een speciale plek op minder dan 20 meter diepte en daar blijf je wachten. Al snel zal je meer en meer rifhaaien om jou en de groep heen zien cirkelen. Als er zo'n 15 haaien zijn, opent de duikinstructeur een blik met voer om de haaien te lokken. Het eten is in mum van tijd op en de haaien schieten als straaljagers door het water heen. Het is echt een héél opwindende ervaring die je niet vaak mee zult maken.

 

Utila

Utilla is kleiner dan Roatan, minder druk bezocht en over het algemeen relaxter. Je vindt er voornamelijk duikers, strandliefhebbers, snorkelaars en mensen die graag een hengeltje uitgooien. De Treetanic Bar - gemaakt van oude flessen, gekleurde stukjes glas en verschillende soorten materialen - is een waar kunstwerk en zeker een aanrader. Ondanks het feit dat Utila rustiger is dan Roatan, wordt er ook hier flink gefeest. Barretjes met uitzicht op de zonsondergang te over en er zijn altijd genoeg mensen die in zijn voor een feestje.

 

Duiken rond Utila

De accommodatie op Utila is prima en niet te duur. Ook hier geldt weer dat je accommodatie goedkoper is als je al weet dat je wilt gaan duiken. Veel duikscholen bezitten zelf accommodatie waardoor je alleen het duiken betaalt en je gratis kunt overnachten! Bij Utila heb je een grote kans om walvishaaien te zien. Op een van de diepere duikspots ligt een wrak, de Halliburton. Het ligt op 31 meter diep en is echt fantastisch. Het is begroeid met koraal en daardoor een aantrekkelijke plek voor prachtig gekleurde vissen. 

Ook nachtduiken zijn waanzinnig rond Utila. De onderwaterwereld slaapt niet, juist in het donker gaan de vissen op jacht. Er is leven zat. Je ziet mega kreeften en andere wezens die je met daglicht niet ziet. Ook zijn de kleuren onder water anders, omdat je licht bij je hebt. Zeker doen dus!

 

Transport op Utila en Roatan

Vanaf La Ceiba kun je met een veerboot naar beide eilanden varen. La Ceiba is niet de meest aantrekkelijke stad om in rond te hangen, afgezien van een hele gezellige ex-patriotten bar. Check dus van tevoren de vertrektijden van de veerboot. Hostels in La Ceiba zijn ook niet je-van-het, dus is het zonde om er rond te blijven hangen omdat je 'de boot hebt gemist'. Ook kun je naar beide eilanden vliegen voor niet al te veel geld. Omdat Utila maar zo'n klein eilandje is vlieg je met een piepklein vliegtuigje, op niet al te grote hoogte. Je hebt een prachtig uitzicht en bent zó op de plaats van bestemming. Tussen beide eilanden kun je tegen een redelijke prijs meevaren met privéboten. Als je houdt van relaxen op een hagelwit dek met vers fruit en een aangenaam zeewindje, moet je deze trip echt maken.

 

Tip

Zorg ervoor dat je een zaklamp bij je hebt; het gebeurt nogal regelmatig dat de elektriciteit het begeeft en op beide eilanden is het dan écht heel donker. Zit je tijdens een stroomuitval op het strand dan krijg je een sterrenhemel voorgeschoteld die je niet snel zult vergeten.

Mail ons voor meer informatie

Activiteiten

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?