{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Uitzicht op Antigua, Guatemala | Reizen met KILROY
Uitzicht op Antigua, Guatemala | Reizen met KILROY

Reizen naar Antigua

Het prachtige koloniale Antigua trekt reizigers vooral vanwege de taalscholen. Het gros van de mensen vindt Antigua de beste plek in Midden-Amerika om Spaans te leren. Om de stad heen liggen veel vulkanen, wat garant staat voor een flinke keuze aan outdoor activiteiten. De Spanjaarden stichtten Antigua in 1543 en is lange tijd de hoofdstad van Guatemala geweest. Inmiddels is Guatemala City, op 35 km afstand, dat geworden, maar dat maakt Antigua niet minder aantrekkelijk.

Kom langs voor persoonlijk reisadvies

 

Bezienswaardigheden Antigua

Veel van de gebouwen werden verwoest tijdens een enorme aardbeving in 1773. De aangetaste gebouwen zijn inmiddels goed gerestaureerd, de stad staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Gelegen in een vallei word Antigua omringd door drie grote vulkanen: Volcán de Agua (Vulkaan van Water) Volcán de Fuego (Vulkaan van Vuur) en Acatenango. Volcán de Fuego puft vaak een pluim rook uit. Het uiterlijk van de stad bestaat voornamelijk uit huizen gebouwd in Spaanse koloniale stijl, afgemaakt met schilderachtige hofjes en straatjes met kinderkopjes.

Antigua heeft volop mogelijkheden; banken, cafés, trendy boetiekjes, bars, kunstgaleries, musea en ruïnes van oude gebouwen. Bovendien is Antiqua een prima stek voor feesten. Naast taalscholen heeft Antigua ook veel dansscholen. Doe je dansschoenen aan en probeer de salsa en de merengue. Er zijn diverse cursussen en meestal mag je de eerste keer gratis meedoen. Veel bars hebben ook live salsa avonden.

Central Park is het middelpunt van de stad. Voor architectuur ga je naar The Arco de Santa Cataline, of naar Cathedral Metropolitane. De laatste is gedeeltelijk verwoest door aardbevingen maar goed gerestaureerd. Ook leuk om te bezoeken zijn nabijgelegen stadjes en dorpjes Ciudad Vieja, Jocotenango, San Juan El Obispo, Santa Marí a de Jesús, San Bartolomé Milpas Altas en Santa Catalina Barahone.

 

Taalscholen in Antigua

Goedkoop en effectief zijn de Spaanse lessen in Antigua, er is keuze uit zo'n 75 scholen. Antigua staat bekend vanwege de goede kwaliteit van de lessen, wat veel reizigers trekt. Zodoende wordt dit het startpunt van hun reis door Midden-Amerika. Je leert al snel dat het handig is om toch een paar woordjes Spaans te kunnen. Sommigen besluit om een paar maanden een cursus te volgen, anderen slechts een paar dagen. Als je inwoont bij een lokale familie zul je merken dat je al snel de basiskennis onder de knie hebt. De grootste twee scholen zijn La Union en Sevilla. Naast Spaanse lessen organiseren veel scholen nog andere activiteiten. Ook een leuke mogelijkheid om wat vrienden te maken!

 

Wat te doen in Antigua

Tijdens de heilige Paasweek, Semana Santa in April, staat Antigua in het teken van een spectaculaire, religieuze viering. Het grootste festival van het jaar trekt hordes inwoners én buitenlanders, die de unieke, traditionele ceremonie willen aanschouwen. De hoogdravende parades trekken je aandacht, iedereen zingt en geurende wierookwalmen waaien rond. Meterslange artistieke decoraties langs de straten, gemaakt van bloeiende bloemen en felgekleurd zaagsel, maken het plaatje compleet. Pas wel goed op jouw portemonnee, zakkenrollers zijn ook aanwezig.

De befaamde en enorm grote markt aan de voet van een kerk is geopend op maandagen en vrijdagen. Traditioneel geklede indianen verkopen hier hun artistieke producten, werkelijk alles is hier te krijgen. Pas wel op als je locals met hun spulletjes op de foto wilt zetten, velen zijn hier niet van gediend. Respecteer altijd de lokale normen en waarden!

Altijd al een keer een lavastroom in het echt willen zien? Ga dan een dagje naar de actieve Volcán Pacaya (2552m). Per mountainbike of paard kan je het platteland goed ontdekken. Overal in de stad zijn plekken waar je mountainbikes kan huren.

 

Rondreizen in Antigua

Je hebt een grote keuze uit verschillende reisorganisaties en minibus aanbieders in Antigua. Je kan overal wel komen, zoals Monterrico strandstadjes, Panajachel in Lago Atitlán, Chichicastenango, oude Maya ruïnes of La Ceiba in Honduras. Wil je naar de Hondurasbaai eilanden, loop dan binnen bij Hedman Alas bus company. Meer zien? Dan is een adventure tour een goede optie!

Het busstation is te vinden aan de westkant van de markt. Hier kan je op de bus stappen naar Guatemala City, Ciudad Vieja en San Miguel Dueñas.

Veiligheid in Guatemala en Antigua

Antigua is een van de veiligere steden in Guatemala, maar voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen! We raden het af om 's avonds alleen over straat te lopen. Het Semana Santa festival is erg populair bij alle zakkenrollers uit het hele land, pas op voor de professionele tasjesdieven. Toch beroofd? Ga dan naar het dichtstbijzijnde politiebureau en raadpleeg jouw eigen bank in Nederland.

 

Beste reistijd Antigua

Het klimaat en weer van Antigua worden sterk beïnvloedt door de hoge ligging van de stad. De temperaturen zijn wat gematigder en de nachten kunnen zelfs koel zijn. Antigua heeft een warm Chinaklimaat. Het regenseizoen loopt van mei tot en met september. Aan de kust is het in deze periode onaangenaam warm weer. De beste reistijd voor Antigua, waarin je van natuur en het strandleven kunt genieten, is de periode november tot en met april.

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Activiteiten

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?