{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Reis naar San José | KILROY
Reis naar San José | KILROY

Reizen naar San José

San José is de hoofdstad van Costa Rica, ongeveer 1/3 van de Costa Ricaanse bevolking woont hier. De stad bruist van leven, je zult je er niet snel vervelen. De lokale universiteit (Universidad de Costa Rica) trekt mensen van over heel de wereld aan en maakt de stad dan ook zeer internationaal.

Wil jij ook reizen naar San José, Costa Rica?

Kom eens langs

San José is verdeeld in verschillende gebieden en verrassend genoeg vind je in heel Costa Rica geen adressen. De meest populaire zone in het centrum van de stad is Avenida 1. Hoe verder je van het centrum verwijderd raakt, hoe hoger de nummers. De stad bestaat veelal uit laagbouw en is zeer kleurrijk, de lokale bevolking is vriendelijk en gastvrij.

Bezienswaardigheden in San José

De stad heeft, voor Latijns-Amerikaanse begrippen, een vrij westers karakter. Je vindt er heel veel musea variërend van een museum over insecten tot een nationaal museum of een kindermuseum. Mensen met een sterke maag kunnen ook eens een kijkje nemen in het Museo de Criminología. Verder zijn er goede restaurants, een kleine dierentuin en een vlindertuin te vinden in deze stad. Ook winkelen in San José is leuk, zeker als je fan bent van surfen en/of skaten. De stad staat bol van de surf-, skate- en vrijetijdskleding, als je flink afdingt kun je dure merken als Volcom, DC en Globe voor een prikkie op de kop tikken.

Wat te doen in San José

Ook voor avonturiers is er zat te beleven. Omdat San José zo centraal gelegen is, vind je er op een paar uur afstand verschillende interessante locaties. Mocht je even klaar zijn met al die drukte om je heen, kom dan tot rust in een van de heerlijke, schaduwrijke parken van San José. In Parque La Sabana kun je ook nog sportief aan de slag. Je kunt er basketballen, tennissen, volleyballen en je vindt er zelfs een groot zwembad. Kortom: je vervelen is geen optie tijdens je reis naar San José!

In het centrum van de stad vind je eigenlijk alles, van lokale markten en barretjes, tot internationale restaurants en cafeetjes. De populairste markt is El Mercado Sentral. Hier wordt vers, exotisch fruit, vis, vlees, tassen, textiel en sieraden verkocht. De markt is druk en lawaaierig, maar de atmosfeer is geweldig. Wat meer actie vind je in El Pueblo, een klein 'dorp' met meer dan 50 barretjes, restaurants, galerieën en winkeltjes. Het is er wel vrij toeristisch, dus mocht je daar niets van willen hebben, dan kun je je beter richting de universiteit van San Pedro begeven en de Calle de la Amargura. Zoals eigenlijk overal in Centraal-Amerika lopen ook hier weer zakkenrollers rond, je bent dus gewaarschuwd!

Stranden in San José

Het is in San José heel makkelijk om je te verplaatsen, zelfs als je Spaans niet echt up-to-date is. De stad grenst niet aan zee, dus strand is er niet te vinden. Pak echter een bus en je zit in 3 uur aan de Caribische kust. Geniet je lekker van het weer aan de Stille Oceaan? Geen nood, ook hier ben je in 3 uur rijden. Aan beide kusten zijn geweldige stranden te vinden. Houd je van surfen, dan kan je het best naar de westkust gaan; de golven daar zijn fantastisch. Zowel in San José als daarbuiten, vind je leuke plekken om te bezoeken. Let er wel op dat je de juiste bus pakt, er zijn directe en ook 'minder directe' buslijnen. Dit kan betekenen dat je vele malen moet overstappen om de plaats van bestemming te bereiken.

Onze reisadviseurs kunnen al je vragen over reizen naar San José beantwoorden.

Meer weten? Mail ons

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?