{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Reizen naar Moskou | KILROY
Reizen naar Moskou | KILROY

Reizen naar Moskou

Moskou ligt tussen de Oka en de Volga en aan de 500 km lange Moskou rivier. De stad is naar de rivier genoemd en er zijn 49 bruggen die de Moskourivier overspannen. Moskou is de hoofdstad van Rusland en tevens de grootste Europese metropool. De stad is rijk aan historische en culturele bezienswaardigheden. Moskou is dan ook het culturele, economische, politieke, religieuze en educatieve centrum van het land.

Er zijn industriële gebieden te vinden, maar over het algemeen heeft de stad een zeer groen karakter met zijn vele parken en (botanische) tuinen. Er wordt verondersteld dat Moskou de meeste miljardairs ter wereld herbergt, maar ook armoede maakt een groot deel uit van de stad. De snel moderniserende skyline van de stad is indrukwekkend. Ontdek Moskou in al zijn facetten.

Bezienswaardigheden in Moskou

De meeste bezienswaardigheden van Moskou liggen in de eerste ring rond de stad. Je kunt er wandelend makkelijk je weg vinden.

Het Kremlin vormt het echte hart van de stad. Naast de residentie van de president zijn er hier prachtige historische gebouwen te vinden. Aan de oostkant ligt het beroemde Rode Plein dat gezien wordt als het centrum van Rusland. De meest belangrijke snelwegen van het land ontspringen hier. Vlak naast het Rode Plein staan het Mausoleum van Lenin en de prachtige 16e eeuwse Saint Basil Kathedraal. Deze kerk ziet eruit als een plaatje in een sprookjesboek en binnen vind je de meest prachtige kunstwerken en iconen.

De musea in Moskou bewaren enkele van de meest belangrijke collecties ter wereld. Een van de meest beroemde is wel De Tretyakov Gallery met zijn prachtige foto's en schilderijen. Ook het Pushkin Museum of Fine Arts heeft een geweldige collectie van Sovjetkunst; daarnaast wordt er ook werk van beroemde schilders als Cézanne, Monet en Picasso tentoongesteld.

Tijd voor wat ontspanning? Bezoek dan een van de gezellige cafés die de stad rijk is. Ook kun je heerlijk tot rust komen in een van de vele tuinen, zoals de Alexandrovsky-tuin, de Hermitage-tuin of in het park van het Kolomenskoye Klooster; ideaal voor een picknick en een relaxte middag in een groene setting.

Activiteiten in Moskou

Voor een culturele avond ga je naar een van de voorstellingen in het theater. Een balletvoorstelling in het Bolshoi Theater zal je je hele leven bijblijven en voor goede muziek kun je terecht in de State Central Concert Hall Russia; hier worden de allergrootste popconcerten gehouden.

In de zomer is er na een paar dagen vol cultuur niets lekkerder dan het strand. Aan de noordkant van de stad ligt het Serebryaniy strand waar je heerlijk kunt relaxen. Om de balans op peil te brengen tussen cultuur en fysieke activiteit kun je gaan langlaufen in een van de vele parken van de stad. Of je gaat schaatsen in het Gorky park. De traditionele manier van ontspannen is je onder te dompelen in een banya. Dit is een badhuis met sauna's en baden. De meest populaire in Moskou is Sandunovskiye.

Ook kan er goed gewinkeld worden in deze stad. Bij het Rode Plein vind je het grote winkelcentrum GUM. Mocht je op zoek zijn naar luxe sierraden, zet dan koers naar Tverskaya Ul Street en Tiffany & Co. In deze straat vind je tevens veel dure, exclusieve mode.

Nachtleven van Moskou

Het nachtleven in deze stad, leeft een eigen leven. Rond de Tverskaya Ul Street vind je de meeste populaire barretjes. Het zuidelijk deel staat juist bekend om de vele clubs en restaurants. Als je wat inwoners van Moskou leert kennen, kun je op de beste feesten terechtkomen want zij weten de weg. Is het tijd voor jazz? Ga dan naar Jazz town. Dit is een grote casinoclub met superveel live jazzoptredens. Voor de echte feestvierders is Moskou het Mekka van Europa. Ga ook zeker eens kijken in het Moskou circus.

Transport in Moskou

Met de metro kom je in Moskou overal waar je maar wilt zijn. De oudste stations zijn gebouwd in 1935 en ze staan bekend om hun prachtige kunstwerken en architectuur. De metro's zijn altijd druk en zakkenrollers weten daar goed raad mee. Let dus op! Bussen, trams en taxi's bieden een goed alternatief. Je kunt uiteraard met je eigen auto de stad doorkruisen, maar het verkeer is één groot gekkenhuis gedurende de spits. Er is een prima treinnetwerk dat Rusland verbindt met oosterse- en West-Europese steden. Een fantastische ervaring is het reizen per boot. De rivieren in het land lenen zich daar uitstekend voor en je kunt zo bijvoorbeeld naar Sint Petersburg reizen.

Beste reistijd Moskou

In Moskou heerst een landklimaat, dus de winters zijn lang en koud, en de zomers zijn een stuk warmer en vochtig. De warmste maanden zijn juni-augustus. De natste maand is juli. Reserveer accommodatie, zeker in de zomer, van tevoren. Een leuke accommodatie in Moskou is het schiphotel Alexander Blok, gelegen in het stadscentrum. Verder zijn de Russische kerst- en nieuwjaarsvieringen ook geweldig om mee te maken.

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Activiteiten

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?