{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Ho Chi Minh City

Reizen naar Ho Chi Minh Stad
Reizen naar Ho Chi Minh Stad

Reizen naar Ho Chi Minh Stad | Het voormalige Saigon

Ho Chi Minh Stad is de grootste, modernste en drukste stad van Vietnam. Er zijn genoeg redenen om naar Ho Chi Minh Stad te reizen. Bekijk historische overblijfselen van de lange geschiedenis van dit gebied of van recente gebeurtenissen in het Ho Chi Minh City Museum of in het War Remnants Museum. Neem zeker ook een kijkje in Chinatown. In 'Tho Lon' vind je een aantal overdekte markten, veel pagodes en tempels. De echte sfeerproevers zorgen ervoor dat ze hier al vroeg in de morgen zijn.

Entousiast over een reis naar Ho Chi Minh Stad?

Maak een afspraak

 

Bezienswaardigheden in Ho Chi Minh Stad

Een van de beroemdste bezienswaardigheden, vlak buiten de stad, zijn de Cu Chi tunnels. In 1948 is dit enorme tunnelcomplex aangelegd om onderdak te bieden aan Viet Minh soldaten in hun strijd tegen de Fransen. Gedurende de Vietnam Oorlog (die hier overigens de Amerikaanse Oorlog wordt genoemd) is dit complex nog verder uitgebreid. Ondanks de vele toeristen en de bijbehorende winkeltjes en verkopers zijn deze tunnels een must, al is het alleen maar om de Vietnam Oorlog eens van de andere kant te kunnen bekijken.

  • Mekong Delta: Een boottocht door een van de delen van de Mekong Delta brengt je dicht bij het leven op het zuidelijke platteland. In het juiste seizoen zal je menig boer door z'n akkertje zien ploeteren. Boek je een georganiseerde tour, check dan even hoe de route loopt. Vermijd tours die je naar zogenaamde 'Zoo's' brengen. Deze zijn vaak niet diervriendelijk en draaien bovendien hun hand niet om voor het afmaken van bedreigde diersoorten. Er zijn tours van 1, 2 of 3 dagen en je kunt er tevens voor kiezen om door te reizen naar Cambodja.

 

  • Con Dao: Vanaf Ho Chi Minh vlieg je in slechts een uur naar de eilandengroep Con Dao. Wil je wat geld besparen, dan kun je natuurlijk ook de boot nemen. Op een van de eilanden vind je een gevangenis die tot 1975 nog in gebruik was. Naast de historische waarde zijn de eilanden in deze buurt erg interessant vanwege de bijzondere flora en fauna. 

 

Eten en drankjes

Wat je zeker niet mag vergeten tijdens je backpackreis in Ho Chi Minh Stad is een etentje van de straat. Laat je verrassen door de kookkunsten van een van de vele straatverkopers. Regel daarbij ook een 'Bia Hoi' (het lokale bier) en jouw maaltijd zal overheerlijk smaken.

 

Saigon of Ho Chi Minh Stad?

Formeel heet de stad Ho Chi Minh City, genoemd naar meneer Ho Chi Minh (1890 - 1969). Hij wordt beschouwd als de grondlegger van de communistische partij van Vietnam. Gek genoeg wordt de vroegere naam Saigon nog steeds veel gebruikt door een groot deel van de inwoners. Toch is het beleefder om Ho Chi Minh Stad te gebruiken.

 

Verkeer in Ho Chi Minh Stad

In Vietnam is het altijd druk op de weg, maar Ho Chi Minh Stad spant de kroon! Wil je de rivier van motorrijders oversteken, dan heb je met de volgende tips de grootste kans dit ook daadwerkelijk te overleven.

Kies je een strategische punt om over te steken, waarbij het belangrijk is dat je in een rechte lijn de weg over kunt. Vanaf het moment dat je het voetpad verlaat is het zaak in een constant, langzaam tempo naar de overkant te sjokken. Loop nooit achteruit! De Vietnamese motormuizen zijn gewend aan obstakels midden op de weg en zullen je daarom eenvoudig ontwijken. Zorg daarom dat je niets onverwachts doet en langzaam in dezelfde richting beweegt. Je zult verbaasd zijn over de leeftijd van mede-overstekers. Bedenk maar dat deze mensen ook een stuk meer ervaring hebben dan jij!

 

Beste reistijd Ho Chi Minh

Het droge seizoen (december tot en met april) is de beste reistijd voor het zuiden van Vietnam. De dagen in deze periode zijn overwegend zonnig, droog en warm. Overigens kan de temperatuur in de bergen van het binnenland in de nacht iets meer afkoelen. Tijdens het regenseizoen krijg je regelmatig te maken met heftige regen- en onweersbuien en kan het weer vanwege de combinatie met de hoge temperatuur erg drukkend aanvoelen. Wil je meer weten over de beste reistijd per maand, bekijk dan onze reiskalender!

Onze reisadviseurs helpen je graag met het voorbereiden van je reis naar Ho Chi Minh Stad. 

Meer weten? Mail ons

alt

Wil jij studeren in Ho Chi Minh Stad?

Wij werken samen met universiteiten in Ho Chi Minh Stad en vertellen je hier graag meer over als je overweegt om in het buitenland te studeren.

Bekijk hier de lijst van universiteiten

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?