{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Reizen naar Hanoi
Reizen naar Hanoi

Reizen naar Hanoi | Backpacken in Vietnam

Veel backpackers vinden Hanoi een van de mooiste Aziatische steden. De combinatie van de grootse boulevards met mooie bomen, nauwe intieme straatjes en de overvloed aan parken en meertjes geven Hanoi een bijzondere sfeer. Samen met de levendige handel, goede koffie, de vele historische bezienswaardigheden en het lekkere eten dat je overal op straat tegenkomt, heerst er een speciale sfeer die de stad zo aantrekkelijk maakt.

Enthousiast over een reis naar Hanoi?

Kom eens langs

 

Wat te doen in Hanoi

Ervaar Hanoi en proef de unieke sfeer. Een reis naar Hanoi zal je zeker niet teleurstellen. Bekijk hoe het alledaagse stadsleven zich voltrekt wanneer je op het terras jouw Pho Bo (Vietnamese noedelsoep) verorbert. Chaos en harmonie gaan hier hand in hand. Een wandeling door het oude stadscentrum met haar historische gebouwen en onophoudelijke bedrijvigheid geven je een goede indruk van het hedendaagse Vietnam.

Een straathoek wordt zodra de kastelein ’s avonds arriveert met 2 vaten bier omgetoverd in een kroeg met terras. Vaten leeg? Kroeg gesloten! Dit is meestal rond middernacht. Het bier is goedkoop, dus wees niet te enthousiast als je jouw hostel nog terug wilt vinden…

 

Bezienswaardigheden in en rondom Hanoi

Naast de vele tempels, pagodes en markten in en om Hanoi is het zeker de moeite waard om wat tijd vrij te maken om de omgeving van de stad te ontdekken. In de plaats Bat Trang vind je bijvoorbeeld talloze ambachtelijke pottenbakkers. Ook een wat langere reis naar het noorden van Vietnam is zeker een aanrader.

 

Backpacken vanaf Hanoi

Reis je verder naar het noorden van Vietnam, dan kom je in een andere wereld terecht, hier bepalen verschillende kleurrijke etnische minderheden de sfeer. Een mooie hike door dit gebied voert je langs berghellingen vol rijstvelden. Dit is een perfecte mogelijkheid om de plaatselijke bevolking beter te leren kennen. Voor een tocht buiten de gangbare routes moet je toch al snel een dag of 3 à 4 uittrekken. Daarnaast is een bezoek aan de lokale markten een aanrader. Je kunt eenvoudig een trein naar Lao Cai pakken om van daaruit de rest van jouw noordelijke avontuur uit te zetten.

 

Excursies in Hanoi | Halong Bay

Als je het liever wat dichterbij zoekt, breng dan een bezoek aan Halong Bay of Tam Coc waar je grote rotsformaties van krijt vindt. Huur hier een fiets, of laat je in een boot rondvaren over de smalle riviertjes en geniet van het uitzicht. Halong Bay ligt in de delta van de Rode Rivier, bekend vanwege de bijzonder gevormde eilanden van kalkzandsteen. Omdat de afstanden nogal groot zijn, en niet elk gedeelte altijd even mooi is, doe je er verstandig aan om meerdere dagen uit te trekken om de baai te verkennen. Het is misschien wel wat duurder, maar zo kom je ook op de afgelegen plekken, en vooral die zijn juist de moeite waard. Een bezoek aan Halong Bay is onmisbaar tijdens je backpackreis naar Vietnam.

 

Slapen aan het meer

In Hanoi vind je een wereld aan hotels en hostels. Ook al worden ze schaarser, een korte zoektocht leid je al snel naar een goed en erg schappelijk geprijsd hostel. Je kunt de stad het beste lopend verkennen. Daarom adviseren wij je een hostel aan de noord- of westkant van het Hoan Kiem Meer te nemen. Vanuit hier zijn de meeste interessante plekken in het stadscentrum lopend makkelijk te bereiken. Let wel op, in Hanoi komt het vaak voor dat hotels en reisbureaus gekopieerd worden om zo onder een goede naam een mindere service te verlenen.

 

Beste reistijd Hanoi

De beste reistijd is tijdens de herfst in de maanden oktober, november en december (december kan wel al erg fris worden). Deze maanden hebben zonnige en droge dagen welke niet te heet zijn. In de zomer is het regenachtig en warm weer. De winters kunnen daarentegen erg koud worden. Wil je meer weten over de beste reistijd per maand, bekijk dan onze reiskalender!

Onze reisadviseurs helpen je graag met al je vragen over je reis naar Hanoi.

Meer weten? Mail ons

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?