{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

kuching-malaysia-state-legislative-assembly-building-dewan-undangan-negeri-cover
kuching-malaysia-tua-pek-kong-temple-sidebar

Reizen naar Kuching

Kuching is de hoofdstad van Sarawak in Borneo. Het is daarnaast ook de grootste stad van Borneo, maar Kuching is klein genoeg om alles wandelend te kunne zien. De straten van Kuching zijn sfeervol en uniek met een koloniale twist. Kuching is de basis voor een trekking door het bijzondere regenwoud van Borneo. Het is hier een grote mengelmoes van natuur en cultuur: 45 verschillende bevolkingsgroepen en talen zorgen voor een unieke sfeer. Kuching wordt ook wel de "Cat City" genoemd en is DE plek als je een festival mee wilt maken. Ook als je van eten houdt is Kuching een must-visit! 

Ondanks dat Sarawak Maleisisch is, bestaat uit groot deel van de bevolking uit Iban en Chinezen. In totaal zijn er ongeveer 45 verschillende talen en groepen. Door deze mix is er een bijzondere cultuur met unieke religies en levensstijlen ontstaan. De bevolking leeft in harmonie met elkaar, ze zijn trots op het feit dat Kuching de schoonste stad van Maleisië is.  

Kom langs en plan je reis

 

Activiteiten in Kuching 

Door de verschillende culturen en religies zijn er veel verschillende festivals: denk aan het festival van de hongerige geest in Hiang Thian Siang Temple en de Kong Teck Choon Ong in Hong San Temple. Bezoek religieuze huizen en boeddhistische tempels of de Indiase Moskee. Enkele andere evenementen die in Kuching plaatsvinden zijn het Chinese Nieuwjaar, Islamic Hari Raya Aidilfitri en Gawai Day. Als je flexibel bent in je planning, zorg er dan voor dat je in augustus in Kuching bent. Van 7 tot 9 augustus is er het Rainforest World Music Festival, een perfecte combinatie tussen muziek, cultuur en eten.

Ervaar het stadsleven in Kuching: wandel door verschillende buurten, ga naar musea, struin op markten en bazaars, drink koffie in café's en dineer in restaurants. Verken de Waterfront Promenade: een route langs het water waar je kunt chillen na een drukke dag. Koop lekker straat eten en kijk naar bootjes die in en uit de haven varen.  

Kuching staat in het teken van katten - Kuching betekent kat in Bahasa Maleisië en er is zelfs een kattenmuseum. Ook zul je af en toe een kitscherig kattenstandbeeld tegenkomen.

 

Avontuur vanaf Kuching 

Vanaf Kuching is er ontzettend veel te doen. Binnen een half uurtje ben je bij een opvangcentrum voor orang-oetans, waar je alles leert over deze bijzonder intelligente apen. Op een half uur varen vanaf Kuching kun je naar het opvangcentrum voor schildpadden - dit is gelegen in Sarawaks eerste mariene park. Twee tot drie uur verderop ligt het Gunung Gading National Park waar je een waanzinnige jungle trekking kunt doen. Je komt prachtige watervallen tegen en ziet werelds grootste bloem, de Rafflesia flowers.

 

Beste reistijd Kuching 

Het hele jaar door kun je genieten van een tropisch klimaat met zon. Tussen november en februari is er meer kans op heftige regen. Reis je naar Kuching voor het lekker weer, dan kan je de stad dus het beste buiten de wintermaanden bezoeken. Je kunt eenvoudig vanaf Kuala Lumpur, Johor Bahru en Singapore op Kuching vliegen. Eenmaal in Kuching, dan is vervoer per bus en boot de makkelijkste manier om rond te reizen.

Mail ons

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Activiteiten

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?