{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Malediven

Hutjes in het water in de Malediven | Reis Malediven | KILROY
Hutjes in het water in de Malediven | Reizen naar Malediven | KILROY

Eilandhoppen op de Malediven | De beste duikbestemming ter wereld

Wat ze zeggen over Malediven is waar: het is een heerlijke reisbestemming als je op zoek bent naar die idyllische setting van witte stranden, turquoise zee, blauwe lagunes en palmbomen zover je kan kijken. Reis naar de Malediven als je wilt duiken met mantaroggen, walvishaaien en schildpadden of liever een ontspannen op het strand wil liggen. De Malediven bieden geweldige mogelijkheden! Ga op reis naar deze idyllische eilanden en verwen jezelf met de beste duikbestemming van de wereld. Wil jij op reis naar de Malediven?

Meer weten over reizen naar de Malediven? Mail ons!

 

Bezienswaardigheden van de Malediven

Op de Malediven kan je geweldig duiken en snorkelen. Het is namelijk een van de weinige plaatsen waar je mantaroggen tegenkomt. Tijdens een duik is de kans groot dat je tussen deze immense dieren, walvishaaien, schildpadden, hamerhaaien of Nemo's zwemt. De beste periode om met mantaroggen te zwemmen is van november tot maart. En dat is een ervaring om nooit te vergeten!

Malé is de hoofdstad van de Malediven en is met slechts 75.000 inwoners een van de kleinste hoofdsteden ter wereld. Enkele bezienswaardigheden in Malé zijn de 400 jaar oude Moskee, Huskuru Miskiiy, de gouden "dome" van het Islamic Centre, de Mulee-aage (paleis).

 

Reizen naar de Malediven

De Malediven is een eilandengroep welke bestaat uit 26 atollen, een ringvormige of hoefijzervormig koraaleiland, in een gebied dat zich uitstrekt over meer dan 1100 eilanden. Daarom kan je goed eilandhoppen op de Malediven. Van alle eilanden zijn er slechts rond de 200 bewoond. Het zal je niet verbazen dat het toerisme, naast de traditionele visserij, een belangrijkste bron van inkomsten is. De eilanden waar je als reiziger zult verblijven liggen buiten de gebieden waar de lokale bevolking leeft.

De Malediven zijn vooral geschikt om te relaxen en genieten. Hoewel het land islamitisch is, mag je op de toeristische eilanden gewoon alcohol drinken en een bikini of zwembroek dragen. Het is natuurlijk ook mogelijk om andere (on)bewoonde eilanden te bezoeken. Maar draag in dat geval gepaste kleding en gedraag je netjes met respect voor de levenswijze en cultuur van de lokale bevolking.

 

Activiteiten op de Malediven

Op de Malediven kan je prachtig duiken. Het land kent diverse duiklocaties waarbij je het rijke onderwaterleven kan bewonderen. Je kunt er leren duik, maar je kunt ook lessen nemen voor gevorderden. Naast duiken kan je ook snorkelen tussen schildpadden en reuzenmanta's.

 

Beste reistijd om te backpacken op de Malediven

De Malediven hebben een tropisch klimaat. Het weer in de Malediven is dan ook paradijselijk warm, vochtig en het hele jaar zonnig. De gemiddelde temperatuur ligt tussen 29 en 32 graden, waarbij april de warmste en december de koudste maand is. Januari en februari zijn de droogste maanden en de moesson brengt de regen mee van mei tot september. Tijdens het regenseizoen kan de zee wat onrustiger zijn en er kan geregeld een tropische bui vallen. Deze tijd is iets minder geschikt voor snorkelen en duiken, aangezien het water troebel kan zijn. De beste tijd om de Malediven te bezoeken is van december tot april. De dagen zijn dan zonnig en droog met weinig wind en een rustige zee: een goede tijd om te gaan snorkelen of duiken. Dan is de lucht het blauwst en de vochtigheid het laagst. Overigens is dit wel de duurste tijd aangezien het hoogseizoen is.

Maak een gratis (online) afspraak

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?