{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Laos

Beelden in een tempel in Luang Prabang | Rondreis Laos | KILROY
Boten aan de oever van een rivier in Laos | Rondreizen Laos | KILROY

Backpacken in Laos | De magie van de Mekong

Een boottocht over de Mekong, een wandeling door een Hmong nederzetting, slenteren van tempel naar tempel in de historische stad Luang Prabang, een maaltijd aan de rivieroever in hoofdstad Vientiane of een bezoek aan de oude koningsstad Champasak. Laos is puur; een groot deel van de natuur is nog ongerept waardoor veel wegen moeilijk begaanbaar zijn, de hostels zijn goedkoop en bier kost bijna niets. Wil jij meer weten over backpacken in Laos?

Meer weten over reizen naar Laos? Mail ons!

 

Wat kan je verwachten tijdens je backpackreis naar Laos? 

Laos staat bekend om zijn prachtige natuur maar ook zijn rijke cultureel erfgoed en zeer gastvrije bevolking. Tijdens het reizen in Laos zal je merken dat weinig mensen Engels spreken, maar soms wel Frans. De belangrijkste talen zijn dan ook Lao, Frans en daarna pas Engels. Laotianen zijn erg vriendelijk, en of je nu Engels met ze kunt praten of niet, ze zijn altijd bereid om je te helpen.

 

Bezienswaardigheden van Laos

Vele reizigers beginnen hun rondreis in Laos met een tweedaagse boottrip over de Mekong rivier. Een prettige bijkomstigheid is dat je tijdens jouw reis een hoop andere reizigers ontmoet, die vermoedelijk allemaal dezelfde kant op reizen.

  • Luang Prabang: Luang Prabang is de eindstop van de tweedaagse bootreis over de Mekong. Voor een overvloed aan cultuur moet je hier zijn! En niet alleen voor de Aziatische cultuur. In de restaurants vind je wienerschnitzels, cordon blues en friet met mayonaise, naast de ruime keuze aan rijst en noodles natuurlijk. Verder kun je in deze stad overal fietsen huren.

 

  • Vang Vieng: 160 kilometer boven de hoofdstad Vientiane ligt Vang Vieng. Dit wordt ook wel het 'backpackersdorp' genoemd. De watersport "tubing" is hier ongekend populair. Een watersport waarbij je ontspannen in een band de rivier af dobbert. Onderweg kom je vele barretjes tegen waar de drankjes voor je klaarstaan. Naast de vele backpackers is het landschap in de omgeving van Vang Vieng groen en wordt bepaald door hoge, grillige Karst bergen die begroeid zijn met bomen en struiken. In deze groene oase kun je eindeloos genieten van het landschap en op een ongedwongen manier kennismaken met de gastvrije Laotianen. Vang Vieng mag zeker niet ontbreken tijdens je backpackreis door Laos.

 

Activiteiten in Laos

Naast tubing en de tweedaagse boottrip op de Mekong rivier, is het Laotiaans nieuwjaar ook zeker het bezoeken waard. Van 13/14 tot en met 15/16 april is het hier "Pi Mai", oftewel het begin van het nieuwe jaar. Je wenst een Laotiaan gelukkig nieuwjaar door deze met water nat te maken en daarbij 'sok di pi mai' te zeggen, klinkt gemakkelijk toch?

 

Beste reistijd Laos

Het grootste gedeelte van Laos heeft een tropisch klimaat waardoor het er het hele jaar door warm is. De regentijd valt duurt van juni tot en met oktober. Tijdens de regenperiode gaat het land er alleen maar weelderiger en groener uitzien. Laos telt drie seizoenen, het koelste loopt van november tot februari. Gemiddeld is het dan tussen de 25-29 graden Celsius. April en mei zijn de heetste maanden, mocht je er toch op uit gaan om activiteiten te ondernemen, zorg dan dat je tijdens de middaguren de schaduw op kan zoeken. Wil je meer weten over de beste reistijd per maand, bekijk dan onze reiskalender!

Onze reisadviseurs kunnen al je vragen beantwoorden over backpacken in Laos.

Maak een gratis (online) afspraak

Waar ligt Laos?

Laos ligt in Zuidoost-Azië en grenst aan Myanmar, VietnamCambodja en Thailand.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?