{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Kirgizië

Paarden in het Tien Shan gebergte in Kirgizië | Rondreis Kirgizië | KILROY
Jeti Oguz gebergte in Kirgizië | Reis Kirgizië | KILROY

Reizen naar Kirgizië | Backpacken in de ongerepte natuur

Kirgizië wordt vaak 'het Zwitserland van Azië' genoemd en staat bekend om de ongerepte natuurschoon. Je kunt er de beste trektochten maken en kamperen op veel mooie plekken. Kirgizië is een reisbestemming waar nog maar weinig mensen zich aan wagen. Het land bestaat voor 80% uit bergen en is rijk aan valleien, helderblauwe bergmeren en gletsjers. De bewoners van het land zijn een mengelmoes van Kirgiezen, Russen en 30 andere stammen en nationaliteiten. Ongeveer 75% van de inwoners is moslim, maar dit is meer een cultureel erfgoed dan een geloofsovertuiging. Kirgizië is een perfecte bestemming voor wandelaars en kampeerders. Vanuit Bishkek en diverse andere steden kun je met een lokale gids de bergen en de natuur in.

Elise reisde met een overland-truck door Kirgizië. Laat je door haar ervaringen inspireren!

Meer weten over reizen naar Kirgizië? Mail ons!

 

Een trots volk

Tradities zijn voor de Kirgiezen belangrijk, ze zijn een trots volk. Het paard is voor de Kirgiezen een nationaal symbool en dat zie je met name terug in de nationale sporten. De populairste paardensporten zijn Kyz Kuumai, Oodarysh en Kok Boru. Bij Kyz Kuumai zit een man een meisje achterna om haar te kussen. Slaagt hij hier niet in, dan mag het meisje hem slaan met een paardenzweep. Bij Oodarysh moeten twee deelnemers elkaar van het paard proberen te gooien. En bij Kok Boru strijden twee paardrijders om het lichaam van een onthoofde geit. Populaire, traditionele gerechten zijn Kirgizische plov, lagman en manti. Proef ook eens het nationale drankje kumiz, wat gemaakt wordt van gefermenteerde paardenmelk.

 

Bezienswaardigheden Kirgizië

Bishkek is de hoofdstad en tevens de grootste stad van Kirgizië. Het centrum van de stad is schoon en veel gebouwen zijn gebouwd in typische Sovjet of oosterse stijl. Bishkek heeft veel monumentale bezienswaardigheden, waarvan het Manas Monument het meest bekend is. Manas is de nationale held van Kirgizië. Het verhaal gaat dat hij de stammen van Kirgizië verenigde om tegen gemeenschappelijke vijanden te strijden.

Osh is de op een na grootste stad van Kirgizië en lag eeuwenlang op de Zijderoute. De bazaar van de stad schijnt ouder te zijn dan die van Rome. Ten zuiden van Osh liggen de meest populaire campings van Kirgizië.

 

Paardrijden, wandelen en kamperen

Een paardentocht is een hele belevenis. Al eeuwenlang is het paard het vervoersmiddel bij uitstek in Kirgizië. Je kunt het land te paard op verschillende manieren verkennen. Houd je van wandelen dan is Altyn Arashan 'the place to be'. Dit gebied staat bekend om de ongerepte natuurschoon. En ben je moe van al het wandelen, dan kun je een ontspannend bad nemen in een van de warmwaterbronnen langs de rivier. Het helderblauwe Issyk Koelmeer is na het Titicacameer het grootste bergmeer ter wereld. Het Son-Köl meer in het midden van het land is ideaal om te kamperen. Hier zijn veel groene weiden waar gastvrije herders en de lokale bevolking hun vee laat grazen. Neem ook een kijkje in de traditionele yurts, de tenten waar de herders en nomaden in wonen.

 

Rondreis door Kirgizië

Dankzij het bergachtige landschap voeren de wegen door diepe valleien, waar modderstromen en lawines kunnen voorkomen. In de winter kun je bijna niet reizen in hooggelegen gebieden. Reis je met de trein, houd er dan rekening mee dat je vertraging op kunt lopen wanneer je naar een ander land reist en door de douane moet. Je kunt zoals gezegd ook te paard door Kirgizië reizen. Dit is vooral handig omdat je te paard op plekken kunt komen waar een auto of trein onmogelijk kan komen.

 

Beste reistijd Kirgizië

Het weer in Kirgizië is afhankelijk van de plek waar je je bevindt in dit land. Het klimaat varieert van subtropisch tot een poolklimaat. De temperatuur in de valleien in het zuidwesten ligt in de zomer rond de 40°C, terwijl het weer in de noordelijke bergen dan gematigd is. In de winter wordt het in de koudste regio's minimaal -24°C. De Siberische winden zorgen ervoor dat het dan zelfs gaat sneeuwen in de woestijn. De beste tijd om naar Kirgizië te gaan is van juli tot september. In maart en april en van september tot midden oktober bestaat er in meerdere gebieden lawinegevaar.

 

Reisadvies Kirgizië

Controleer altijd of je aan de visumeisen van Kirgizië voldoet en raadpleeg ook het actuele reisadvies van de Nederlandse overheid vóór het plannen van jouw reis.

Maak een gratis (online) afspraak

Highlights van Kirgizië

Reis je naar Kirgizië? Bewonder dan de indrukwekkende architectuur in de hoofdstad Bishkek en maak kennis met de lokale bevolking. Op zoek naar de natuur, reis dan verder de bergen in te paard, met de trein of met een van onze overlanding tours. Bekijk de onderstaande kaart voor meer reisinspiratie.

Activiteiten

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?