{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Kazachstan

Charyn Canyon in Kazachstan | Rondreis Kazachstan | KILROY
Yurt in het landschap van Kazachstan | Reizen naar Kazachstan | KILROY

Rondreis door Kazachstan | Ongerepte natuur

Kazachstan is de reisbestemming als je houdt van natuur, skiën en buitenactiviteiten. Het landschap van Kazachstan is heel divers, met enorme ravijnen en schitterende meren omringd door bergen. Maak kennis met de lokale bevolking en vergeet de shubat niet, oftewel kamelenmelk! Door deze fantastische ligging heeft het land veel te bieden voor avontuurlijke en actieve reizigers. Als je logeert bij de lokale bevolking, zal je verrast worden door hun gastvrijheid en behulpzame houding. Bovendien kunnen ze erg goed paardrijden. Op sommige plaatsten is zelfs de oude nomadische levensstijl nog te herkennen.

Kom langs voor persoonlijk reisadvies

 

Wandelen, skiën en buitensporten

Kazachstan staat bekend om haar ruige landschap en sierlijke bergketens. Vanaf hier kun je de twee noordelijkste bergtoppen ter wereld zien, deze zijn wel 7000 meter hoog. Vanaf de top heb je een spectaculair uitzicht over Kirgizië, Kazachstan en China. Rondreizen met of zonder een paard in het Altaj-gebergte is een onvergetelijke ervaring!

Houd je van buitensporten? Breng dan een bezoek aan Medeu (1700 m) en Chimbulak (2300 m). Medeu heeft een enorme ijsbaan waar je kunt schaatsen en in Chimbulak, op een half uur rijden van Almaty, kun je skiën. Er zijn ook avontuurlijke wandelroutes die vertrekken vanuit beide plaatsen. Zo is het erg leuk om naar het Issyk-Köl meer te wandelen.

 

Bezienswaardigheden

Het Tian Shan gebergte heeft een aantal hoge toppen. Het is erg bijzonder om de Kolsai meren te gaan bekijken. Dit zijn drie helderblauwe bergmeren in het Kungei Alatau gebied. Hier kun je boottochten maken, vissen, paardrijden of zwemmen in de zomer. In de winter kun je er heerlijk skiën en schaatsen. Watersporters kunnen gaan kanoën en raften.

Het Kurgaldjino natuurgebied ligt in het noorden van Kazachstan en is de thuisbasis van 's werelds meest noordelijke flamingo populatie. Het natuurreservaat van Naurzum heeft een veelzijdig landschap met pijnbomen en duinen. Centraal in het land ligt het Balkhas meer, wat voor de helft bestaat uit zoet water en voor de andere helft uit zout water. Ook het opgedroogde Aralmeer is een bezoekje waard. Hier vind je griezelige scheepswrakken uit betere tijden.

 

Rondreis door Kazachstan

Begin jouw rondreis Centraal-Azië in Almaty of Astana. In Kazachstan zijn er goede busverbindingen, maar de kwaliteit van de bussen en de wegen laat te wensen over. In Almaty kun je je het beste verplaatsen met trolleybussen en gewone bussen. In alle steden kun je gemakkelijk een taxi nemen, maar let wel op dat de taxi een vergunning heeft. Het is ook mogelijk om met de trein door Kazachstan te reizen. Vanuit Chimkent rijden er twee treinen per dag: naar Novosibirsk (Russische Federatie) en naar Tasjkent (Oezbekistan). Beide treinen stoppen in tussengelegen plaatsen. Vanuit Almaty rijden er ook bussen naar Urumqi, Yining en Zharkent. Vanuit Almaty II vertrekt de Zhibek Zholy (Zijderoute) trein naar Urumqi, China.

 

Beste reistijd Kazachstan

Kazachstan heeft meer dan één klimaat. De winters zijn lang en zeer koud, dus de beste reistijd is tijdens de warme zomer van juli tot augustus. Mei en september zijn ook aangenaam qua temperatuur. Wie van plan is om te gaan wandelen in de bergen in het oostelijke deel van het land, kan beter in de maanden van juni tot september gaan. Het skiseizoen loopt van november tot april.

Meer weten over Kazachstan? Mail ons

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?