{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

borneo-turtles-beach-cover
borneo-rainforest-sidebar

Backpacken op Borneo in Indonesië | Het land van de Orang-oetan

Reis naar Borneo en dwaal door de regenwouden van het eiland. Ontdek de smalle paden in de nationale parken en de inheemse dorpjes, rijk aan traditionele cultuur. Een reis naar Borneo is gegarandeerd uniek, beleef het echte Borneo!

Meer weten over Borneo? Kom langs

 

Reizen door Borneo | Vier provincies

Borneo staat bekend om de Dayak cultuur en is verdeeld in vier provincies: Centraal-, West-, Zuid- en Oost-Borneo. Als je geluk hebt, kan je hun traditionele dans en muziekcultuur zelf meemaken. Maar weinig reizigers bezoeken Centraal-Borneo. Deze provincie staat bekend om zijn ecologisch rijke en vochtige regenwouden, 'de longen van de wereld'.

West-Borneo dient vaak als overstap naar andere delen van Borneo, maar heeft echter veel te bieden: nationale parken, historische Maleisische paleizen (Sintang en Ketapang), longhouses en goede wegen. De Chinese cultuur is alom vertegenwoordigd in deze provincie, zeker in Singkawang. De Chinese festivals hier zijn ook zeker de moeite waard.

Zuid-Borneo is de kleinste provincie. De hoofdstad Banjarmasin, met de beste drijvende markten in Azië, is fantastisch. De provincie staat bekend om de Maleisische cultuur, prachtige kunstwerken en voormalige koninklijke paleizen.

Oost-Borneo is met kleine eilandjes voor de kust en prachtige regenwouden de populairste bestemming. De nationale parken zijn ideaal voor wandelingen en het ontdekken van wild. Vergeet in deze provincie niet naar het Dayak festival te gaan. 

 

Activiteiten & bezienswaardigheden op Borneo

Parken als Kayan Mentarang, Betung Kerihun en Bukit Baka Bukit Raya zijn bij uitstek geschikt voor lange wandeltochten. Er zijn routes tussen dorpjes in Oost-Borneo en in Zuid-Borneo. Je treft er weinig tot geen toeristen en het is er prachtig. Of ga op zoek naar de befaamde en helaas bedreigde orang-oetan en talloze andere wilde dieren. 

Raften behoort ook tot de mogelijkheden. Tussen Loksado en Muara Hatip, en van daar naar Batu Laki en Gohong Rawai, is het uitermate geschikt om te raften. Houd je van duiken dan zijn de kleine eilandjes van de Derawan-Sangalaki archipel voor de kust van Berau in Oost Borneo een echte aanrader. Je komt er kleurrijke riffen, reuzenmanta’s (roggen) en schildpadden tegen.

Mocht je nog niet weten wat je wilt doen tijdens jouw rondreis door Borneo, reis dan met een boot stroomopwaarts de Mahakamrivier op. Er leven zoetwater dolfijnen en er zijn grote goedkope lokale boten met slaapplaatsen die dagelijks naar Long Bagun varen. 

 

Rondreizen op Borneo

Backpacken in Borneo kost tijd. In de grote steden kan je gebruik maken van Beca’s, driewielertaxi’s voor 2 personen, of de normale taxi en/of boot. Internationale vluchten arriveren (en vertrekken) in Jakarta, Kuala Lumpur en Singapore. Er zijn behoorlijk snelle bootverbindingen tussen Indonesië, Maleisië en tussen de verschillende Indonesische eilanden. Vanaf het Maleisische deel van Borneo kun je over land via Sarawak naar West-Borneo. 

 

Beste reistijd Borneo

De beste tijd om Borneo te bezoeken is tijdens het droge seizoen in maart, juli, augustus en november. Januari en december zijn minder geschikt voor een bezoek aan Borneo. Lees meer over de beste reistijd per maand in onze reiskalender.

Meer weten? Mail ons!

Activiteiten

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?