{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Festival in Mumbai | Reizen met KILROY
Architectuur in Mumbai | Reizen met KILROY

Reizen naar Mumbai

Mumbai is een miljoenenstad en is ontzettend dichtbevolkt. De beste manier om Mumbai's unieke atmosfeer te verkennen is te voet, dan leer je de stad pas echt kennen. Het is een enorme mengelmoes waar zakenmannen, zwervers, straathandelaren, prostituees en de hippe jeugd van Malabar Hill (Mumbai's versie van Beverly Hills) zij aan zij leven. Een paar straten verder van Colaba, waar de meeste backpackers verblijven, ga je even terug in de tijd. De moderne cafés, restaurantjes en winkelcentra met airco worden ingeruild voor simpele fruitmarkten en open riolen, een indruk die je nooit zal vergeten. De kleuren, smaken, geuren, verkeer, chaos en contrasten zijn overweldigend. Mumbai is een exotisch Indiase smeltkroes, het vuur voor jouw zintuigen. De stad is een onvergetelijke mix, een stad van contrasten. Enerzijds universeel, opgewekt en exotisch, anders ook hopeloos en onophoudelijk arm. Mumbai is dromen en verlangen tegelijk!

Kom langs en plan je reis

 

Bezienswaardigheden Mumbai

Probeer de Indiase keuken en smikkel van gorge in dal (linzenschotel) met rijst, dat geserveerd wordt op bananenbladeren voor een paar dollar of geniet als een echte maharaja in een van de vele puike restaurants. Wil je meer uitproberen? Kies dan voor een tali, bestaande uit rijst en/of chapatti (brood), dal, curry, vruchtenpuree en augurken. Of pak een mango lassi to go! Word voor één dag acteur in Bollywood ('s werelds grootste filmindustrie). Of ga winkelen op de eindeloos kleurige markten. Bezoek de grotten op Elephanta Island of geniet van de zonsondergang en het bruisende leven op Chowpatty Beach. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Met de taxi kan je gemakkelijk overal naar toe, let wel op de taxirekening. Vraag de chauffeur of hij zijn taximeter aan zet of overleg een prijs voordat je wegrijdt. Rode dubbeldekkers rijden ook veel rond, en zijn nog goedkoop ook!

 

Beste reistijd Mumbai

Mumbai heeft een tropisch moessonklimaat. December, januari en februari is de beste reistijd om het westen van India te ontdekken. Het gehele jaar is het hier rond de 31 graden. Het regenseizoen loopt van juni t/m september. Deze moessonregen zorgt niet voor verkoeling tijdens de hete zomerdagen, maar alleen voor nattigheid. Ook in het westen van India komen tropische stormen voor.

Mail ons

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Activiteiten

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?