{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

delhi-india-rickshaw-traffic-cover
delhi-india-henna-ink-tattoo-hands-sidebar

Reizen naar Delhi

De vele kleuren, mensen, geuren en geluiden in Delhi hebben op iedereen effect. Als je eenmaal over de cultuurshock heen bent, zal je deze stad in jouw hart sluiten. Centrum Nieuw Delhi is ontzettend mooi en vormt een groot contrast met de omliggende stadsdelen. Het indrukwekkende Parlement wordt, net als het Koninklijke paleis, omgeven door prachtige parken. De 'Ceremonial Avenue' loopt van het Koninklijke paleis naar de 'Arch of Triumph' waar alle reizigers samenkomen.

Kom langs voor persoonlijk reisadvies

 

Bezienswaardigheden in Delhi

In Delhi zijn verschillende tempels te bezichtigen. Zo is er de Lotus Tempel waar iedere dag ceremoniën gehouden worden, erg leuk om eens mee te maken. Ga naar het Quatab Minar in het zuiden van Delhi waar de eerste moskee van de stad staat. Hier is tevens een van de wonderen van India te vinden; een zeven meter hoge ijzeren pilaar. Wil je het lot een handje helpen? Loop dan met je rug naar de pilaar toe en loop er een rondje omheen, dit brengt je geluk! 

 

Vervoer in Delhi

Je kunt jezelf overal heen laten brengen in Delhi. Overal zijn taxi's, brommers en auto-rikshaw's (driewielers) te vinden. Het is gebruikelijk dat een chauffeur je ongevraagd meeneemt naar allerlei winkeltjes waar hij een commissie krijgt van de eigenaar voor het binnenbrengen van reizigers. De commissie wordt hoger als de binnengesleepte reiziger daadwerkelijk iets koopt in een van de vele souvenirwinkels. Wees hiervan bewust. Spreek van tevoren een bedrag af als je in een taxi/riksja stapt. Je kunt ook een chauffeur/gids voor een hele dag huren, bepaal dan van tevoren een route.

 

Accommodatie

Hotels worden in India anders beoordeeld dan in Europa; een 'driesterrenhotel' kan een vieze bende zijn. Betaal liever iets extra's voor een goede accommodatie of neem een eigen slaapzak mee. Er is een bed voor elke prijsklasse. Overal zie je uithangborden van pensions, hotels en hostels. Neem even een kijkje in de kamer voordat je ergens boekt en als je van plan bent langer te blijven onderhandel dan over de prijs. In tegenstelling tot de hitte overdag kan het 's nachts best koud worden en is een warme douche zeker geen overbodige luxe. De koude kraan in Delhi lijkt namelijk enkel ijswater te leveren.

 

Tips

Zodra je buiten het vliegveld komt wordt duidelijk hoe ongelofelijk anders alles is. Het is er warm en overal zijn er mensen, zelfs 's avonds laat zijn de mensen druk bezig en is het niet rustig op straat. Maar nog belangrijker, overal om je heen zweeft stof. Volg dus de plaatselijke trend en bedek je mond met een shawl, en haal dankbaar stofvrij adem. Wees voorzichtig als je 's avonds laat de straat opgaat, zeker als jonge westerse vrouw.

Je kunt het beste een taxi nemen naar je eindbestemming. Schrik niet! Verkeersregels zijn hier niet aanwezig. Het verkeer beweegt zich volgens het 'grootste eerst' principe in combinatie met het 'met z'n allen tegelijk'. Een grote stroom van alle denkbare voertuigen beweegt zich voort onder luid getoeter. Toeteren is gebruikelijk als je inhaalt, afslaat of vindt dat het voertuig voor je niet opschiet en elke andere reden die je maar kunt verzinnen. De dieren die naast de weg lopen lijken het allemaal niet te horen en sjokken rustig verder met hun karren.

 

Beste reistijd Delhi

Delhi heeft een warm klimaat. De seizoenen in dit gebied zijn onder te verdelen in zomer, winter en het regenseizoen. Rondom de jaarwisseling is het winter. Dit is vanwege de aangename temperatuur en minimale regenval een geschikte reistijd. Overigens kan de maand januari koud zijn, vooral in de ochtenden en de bergen. De zomer volgt na de winter en is droog en heet. Dit drukkende weer is niet de juiste reistijd voor het noorden, maar wel voor de stranden in het zuiden. In het noorden kan de temperatuur soms oplopen tot 40 graden. Het regenseizoen is voor heel India een slechte reistijd aangezien vele wegen onbegaanbaar worden door overstromingen en modder. Dit is enkele een goede reistijd voor The Valley of Flowers en de bergen van Ladakh en Leh in het noorden.

Meer weten over Delhi? Mail ons

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Activiteiten

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?