{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Uitzicht op Angkor Wat bij zonsopgang | KILROY
Monniken bij Angkor Wat | KILROY

Angkor Wat bezoeken

Mocht je het idee hebben dat je alles zo'n beetje al hebt gezien, zet dan eens koers naar Cambodja. Een bezoek op de tempel Angkor Wat is meer dan de moeite waard. Dit tempelcomplex is een wereldwonder op de lijst van de zeven wereldwonderen en staat daarnaast ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Kom langs en bespreek de mogelijkheden

 

Geschiedenis van Angkor Wat

Zowel de boeddhistische als de hindoeïstische stijl zijn terug te vinden in de waanzinnige tempels van Angkor. Je kunt gerust versteld staan van de architectonische kundigheid uit de Khmer-periode. Het complex stamt namelijk uit de 12e eeuw en er is heel veel van bewaard gebleven. De tempel Angkor Wat is het symbool van Cambodja geworden en pronkt dan ook op de nationale vlag. Je waant je even in het verre verleden als je door de straatjes van deze voormalige hoofdstad wandelt en je laat betoveren door de prachtige bouwwerken om je heen. Om veel andere tempels te bezoeken moet je door de jungle, wat een avontuurlijk tintje aan deze trip geeft.

In de volksmond wordt altijd gepraat over Angkor Wat in plaats van 'De tempels van Angkor', Angkor Wat is echter slechts een van de duizenden tempels die hier te bezichtigen zijn. Geef je zelf de tijd om de verschillende uithoeken van deze oude hoofdstad te ontdekken, het gebied is even groot als de provincie Utrecht.

 

Tips

Angkor Wat ligt zo'n 5 kilometer van Siem Reap, een kleine stad waar je makkelijk een kamer moet kunnen vinden. De bus waarmee je de stad binnenkomt zal je afzetten bij een van de busstations, waar de tientallen tuk tuk chauffeurs je op zullen wachten. De kans is groot dat deze chauffeurs direct een deal met je willen sluiten om je rond te rijden op het tempelcomplex van Angkor. Siem Reap is verder niet al te spannend, het is echt een stadje waar men alleen maar verblijft om de tempels te bezoeken.

Ben je met 2-4 mensen dan is het aan te raden om voor een dagje een tuk tuk met chauffeur te huren. Samen met de chauffeur spreek je af welke tempels je wilt bezoeken en hoeveel tijd je op het complex wilt door brengen. Ga je met meerdere mensen dit bijzondere tempelcomplex bezoeken kan je ook een minibus huren, of zelfs fietsend het complex ontdekken. De korte route is 17 km lang en voert je langs alle belangrijke tempels. Blijf wel op de paden want er kunnen, net als in de rest van Cambodja, nog wel mijnen liggen!

Heb je de tijd en ben je een echte cultuurfreak, dan raden wij je aan om 2-3 dagen uit te trekken voor het bezoek. Als je genoegen neemt met alleen de hoogtepunten van het complex heb je aan 1 dag genoeg.

 

Hoogtepunten

Om Angkor Wat op zijn mooist mee te maken is het zaak je wekker vroeg te zetten. Je moet er namelijk met zonsopgang al zitten om te kunnen genieten van een schouwspel dat je niet snel zult vergeten. Dat betekent dat je om 4:30 uur met een tuk tuk of brommertaxi Siem Reap moet verlaten om richting Angkor Wat te reizen. Het gevoel dat je krijgt als je daar in het donker voor de tempels zit te wachten met de eerste straaltjes zonlicht, is onbeschrijfelijk.

De Tempel Ta Prohm is de enige tempel die min of meer in dezelfde staat verkeerd als toen hij ontdekt werd: gedeeltelijk overgroeid met jungle. Het is echt héél indrukwekkend, bomen die de tempel lijken te omhelzen. Een andere tempel die een bezoekje waard is, is Bayon. In de stenen van deze tempel zijn tientallen grote gezichten uitgehakt die over het gebied uitkijken. Dit is letterlijk een indrukwekkend 'gezicht'!

Meer weten? Mail ons

Activiteiten

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?