{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Johannesburg - Soweto

johannesburg-city-view-sunset-cover
johannesburg-city-view-sunset-sidebar

Reizen naar Johannesburg | Safari's & Townships

Johannesburg is de grootste stad in Zuid-Afrika en het hart van de Zuid-Afrikaanse economie. Het is een stad vol contrasten, maar voor veel reizigers niet veel meer dan een aankomst of vertrekpunt tijdens hun reis. Toch biedt deze stad vele interessante plekken en een indrukwekkend cultureel leven.

De stad is het centrum van de goud- en diamanthandel in Afrika. Moderne architectuur vind je in Johannesburg naast uitgestrekte sloppenwijken. Het zijn juist deze contrasten die Johannesburg tot een interessante stad maken. Jo'burg of Jozi kan overweldigend zijn, zeker als je er voor het eerst komt. Maar er valt genoeg te beleven als je weet waar je naar op zoek bent. De meeste bezoekers geven de voorkeur aan de wijken in het noorden van de stad, die elk een eigen uitstraling en sfeer hebben.

Kom langs en plan je reis

 

Bezienswaardigheden & Excursies

Als je op zoek bent naar cultuur, bezoek dan het Market Theatre of een van de vele kunstgaleries. 's Avonds kun je genieten van goddelijke Zuid-Afrikaanse wijnen in een van de vele restaurants. Johannesburg biedt ook een fascinerend uitgaansleven.

Voor een hele bijzondere ervaring kun je een dagtrip naar de township Soweto maken. Je zult een hoop leren over de levensstijl van de inwoners. Volgens velen is het onmogelijk om zonder een bezoek aan Soweto, de bizarre en complexe geschiedenis van Zuid-Afrika te begrijpen. Voor wie ook van het hedendaagse Zuid-Afrika een betere indruk wil krijgen, is Soweto een must-visit. Het museum in het oude huis van Nelson Mandela in Soweto is ook een bezoek waard, net als het Apartheid Museum en het Museum Africa.

The Cradle of Humankind (werelderfgoed) ligt op zo’n 25 kilometer van Johannesburg. Hier leer je fascinerende feiten over de geschiedenis en de ontwikkeling van de mensheid. Wil je de omgeving van Johannesburg verkennen? Maak dan een uitstapje naar bezienswaardigheden in de omgeving. Er zijn goede verbindingen vanaf Johannesburg naar Lesotho, Pretoria en Swaziland.

 

Lion Park & Kruger Park

Vlakbij Johannesburg ligt Lion Park. Dit is een populaire excursie voor reizigers die geen tijd hebben voor een lange safari. Hier zie je zeldzame witte leeuwen, giraffen en andere wilde dieren. Het bekendste park is natuurlijk Kruger National Park. Het is een flink eind rijden vanaf Jo'burg, maar meer dan de moeite waard. Denk bij het plannen van safari's aan het vermijden van de regenachtige seizoenen om het meeste uit jouw reis te halen.

 

Rondreis door Johannesburg

De veiligste manier om de stad en omgeving te verkennen is door een tour langs alle bezienswaardigheden te boeken. Pas goed op jouw eigendommen, Johannesburg kent veel criminaliteit. Loop liever niet alleen en maak gebruik van taxi's. De Baz Bus brengt je van deur tot deur en onderweg kun je gemakkelijk uit- of opstappen. De Baz Buz verbindt 180 backpacker hostels door heel Zuid-Afrika. Bekijk voor jouw vertrek altijd het officiële reisadvies voor Zuid-Afrika.

 

Beste reis Johannesburg

De beste reistijd voor Johannesburg is van maart t/m april (herfst) en van september t/m oktober (lente). In deze tijd is de temperatuur aangenaam en valt er minder regen. De Zuid-Afrikaanse zomer (november t/m februari) is de beste tijd om het Kruger park te bezoeken, omdat de dieren in deze tijd het beste zichtbaar zijn. Het hoogseizoen voor dit gebied is van december t/m januari, mede omdat de lokale bevolking dan vakantie heeft. Wil je meer weten over de beste reistijd per maand? Neem dan een kijkje bij onze reiskalender.

Ben jij enthousiast geworden en kun je niet wachten om je reis naar Johannesburg te plannen? Onze reisadviseurs helpen je graag.

Meer weten? Mail ons!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?