{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Seychellen

Wit zandstrand  | Rondreis Seychellen | KILROY
Handen vol zand | Reis Seychellen | KILROY

Reizen naar de Seychellen | Eilanden vol natuurschoon en wateractiviteiten

Droom jij van eindeloze witte stranden, veel zon, een helderblauwe zee en een rustige reis? Dan zijn de Seychellen jouw verre reisbestemming! Op de paradijselijke Seychellen kun je heerlijk uitrusten. Als je daar genoeg van hebt, kan je gaan surfen, duiken, zeilen of op verkenningstocht door de jungle! Deze prachtige eilanden liggen net ten noordoosten van Madagaskar, in de warme Indische Oceaan en bieden de perfecte combinatie van natuur en het ultieme reisgevoel.

Meer weten over de Seychellen? Mail ons!

 

Wonderschone eilanden

De Seychellen bestaan uit 115 kleine eilanden waar veel bijzondere dieren leven, zowel op het land als onder water. Relax lekker onder een palmboom, ga op trektocht door de jungle en bekijk de enorme mango- en bananenbomen. Maar het meest bijzonder zijn toch wel de exotische dieren en plantensoorten die op de eilanden leven.

De meeste eilanden die tot de archipel behoren zijn onbewoond. Doordat de overheid een maximaal aantal toeristen toelaat op deze eilanden, blijft het natuurschoon intact. Je zal je verbazen over de schoonheid van het land, het lijkt alsof je je in een droomwereld begeeft. De Seychellen zijn daarom een bestemming die je niet mag missen. Het zal vast een van de meest ontspannen reizen van jouw leven worden.

 

De hoofdstad Victoria

Het grootste eiland van de Seychellen is Mahé en op dit eiland ligt de hoofdstad Victoria. In deze stad leeft het grootste gedeelte van de bevolking. In de rest van het land zijn daarom slechts kleine dorpen te vinden. Victoria heeft een haven en een markt, die allebei de moeite waard zijn om te bezoeken. En ga vooral naar het strand bij Beau Vallon Bay, waar je heerlijk kan zwemmen voordat je het eiland verder gaat verkennen.

 

Eten en drinken op de Seychellen

De Seychellen behoorden in het verleden tot vele verschillende landen. Vanwege deze koloniale geschiedenis is het eten er daarom zeer gevarieerd. Er worden veelal pittige gerechten geserveerd uit de Franse, Engelse, Afrikaanse, Chinese en Indiase keuken. Proef vooral het fruit en de verse (!) vis uit de regio. Bij al dit lekkers hoort natuurlijk een lokaal biertje. Seybrew is hiervoor de perfecte keuze. Wil je wat sterkers drinken, neem dan de donkere Takamaka rum. De Seychellen werden in 1976 onafhankelijk verklaard. Engels, Frans en Seychellencreools zijn de officiële talen.

 

Activiteiten op de Seychellen

Als je op de Seychellen bent, is het heerlijk om uit te rusten op het strand, lekker in het zonnetje te liggen en af te koelen in het helderblauwe water. Er zijn talloze mooie stranden, maar als je eens wat anders wilt, kan je ook wat actiefs doen. Ga bijvoorbeeld surfen of neem eens een kijkje onder water en ga snorkelen of duiken.

Wil je meer betekenen voor de eilanden? Werk dan mee aan het behoud van de onderwaterwereld van de Seychellen. Met de projecten maak je meerdere duiken per week om de wateromstandigheden en (bedreigde) diersoorten in de gaten te houden.

 

Rondreizen op de Seychellen

De ideale manier om rond te reizen op de Seychellen is van eiland naar eiland. Ga eilandhoppen en neem de ferry van het ene naar het andere eiland. Op de eilanden zelf neem je de fiets!

 

Beste reistijd

De Seychellen hebben een tropisch klimaat, het is er het hele jaar door aangenaam warm. Daarnaast ligt de eilandengroep ver verwijderd van het gebied met cyclonen. Het hele jaar door kan je overigens wel dagelijks korte regenbuien verwachten.

Van november tot maart brengt de noordwestpassaat warme en vochtige lucht en een krachtige branding en golfslag aan de noordwestzijde van de eilanden. Dit is minder geschikt voor kleine kinderen. Van mei tot september brengt de noordoostmoesson koeler en droger weer, maar ook een wildere zee aan de zuidoostzijde.

De beste reistijd zijn de maanden april, mei en oktober wanneer de passaten in elkaar overgaan.

Maak een gratis (online) afspraak

Highlights op de Seychellen

Wil je op jouw reis graag genieten van rust en een mooie omgeving, dan ben je op de Seychellen aan het juiste adres. Bezoek de hoofdstad Victoria, proef het lokale eten en ontdek de verschillende eilanden. Bekijk de onderstaande kaart voor meer reisinspiratie.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?