{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Oeganda

Buffel in Oeganda | Rondreizen Oeganda | KILROY
Gorilla in Oeganda | Rondreis Oeganda | KILROY

Rondreis door Oeganda | Een zoektocht naar gorilla’s

In Oeganda wacht er een wereld van avontuur op je. Het land wordt ook wel 'de parel van Afrika' genoemd en dat is niet zonder reden. Oeganda heeft veel moois te bieden: een bezoek aan de bedreigde berggorilla's, klimmen in bomen, leeuwen van dichtbij bekijken, raften op de Nijl, vulkaantochten én de glimlach op het gezicht van iedere Oegandees. Reis naar Oeganda en laat je verassen door de veelzijdigheid van het land.

Maak een afspraak

 

Bezienswaardigheden Oeganda

Oeganda ligt in Oost-Afrika en grenst aan Kenia en Tanzania in het oosten, Sudan in het noorden en Rwanda en Congo in het zuiden en westen. Vlieg naar Entebbe en bezoek de hoofdstad Kampala. Vergeet ook vooral de nationale parken in Oeganda niet te bezoeken. Tijdens jouw rondreis door Oeganda, zal je merken dat de trotse bevolking er erg vriendelijk en gastvrij is.

  • Entebbe: De meeste reizigers vliegen op Entebbe. Dit kleine, maar levendige stadje vlakbij het Victoriameer ken ook diverse bezienswaardigheden. De hoogtepunten van Entebbe zijn vooral de mooie tuinen en parken, vergeet niet van het uitzicht over het Victoriameer te genieten.
  • Kampala: Op ongeveer een uur rijden van Entebbe ligt de hoofdstad Kampala. Dit is de grootste stad van Oeganda. Hier bruist het van het leven. Je kan Kampala goed in je eentje verkennen, maar het is uiteraard gemakkelijker om in zo'n drukke stad een stadsexcursie te doen.
  • Nationale parken in Oeganda: Oeganda heeft tien nationale parken. In veel parken kun je verschillende soorten wildlife en landschappen bekijken. Het Queen Elizabeth National Park, in het westen van Oeganda, wordt het meest bezocht door reizigers. Dit park staat bekend om de vele soorten wilde dieren en vooral de bijzondere leeuwen die in bomen klimmen. Als je liever naar chimpansees gaat kijken, moet je zeker Kibale National Park bezoeken.
  • Gorilla's in Oeganda: Een bezoek aan de met uitsterven bedreigde berggorilla is misschien wel de meest unieke ervaring die je kunt opdoen in een nationaal park in Oeganda. Er leven nog maar een aantal 100 gorilla’s in Oeganda, Rwanda en Congo. In Oeganda zijn ze nog te vinden in twee parken, namelijk Bwindi Impenetrable National Park en Mgahinga Gorilla National Park. Wij raden je zeker aan om deel te nemen aan een zoektocht.
  • Kisoro: In het zuidwesten van Oeganda ligt het kleine plaatsje Kisoro. Een mooi landschap dat de bijnaam 'het Zwitserland van Afrika' draagt. Je rijdt langs bergen, meren, bebouwde heuvels, tropisch regenwoud en bamboebossen. Stop bij de laatste heuvel voor het fantastische uitzicht. Vanaf dit punt kan je zowel Oeganda, Rwanda, Congo als de Virunga vulkaan bewonderen!
  • Raften op de Nijl: Ben je op zoek naar een avontuurlijke activiteit, ga dan raften op de Nijl! In Jinja kun je raften waar de Nijl ontspringt. Maar let op! Met moeilijkheidsgraad 5, is dit stuk Nijl niet geschikt voor mensen met een zwakke maag.

 

Rondreis door Oeganda

De gemakkelijkste en leukste manier om Oeganda te verkennen is door deel te nemen aan een groepsreis. Laat je leiden door dit verrassende land en ontmoet eenvoudig andere jonge reizigers. Een populaire rondreis door Rwanda, Kenia en Oeganda is een route waarbij je onder andere een Gorilla Trek gaat doen!

 

Beste reistijd Oeganda

Oeganda is het hele jaar door warm en heeft verschillende tropische klimaten. Door de hoge ligging van Oeganda zijn de temperaturen minder heet dan in lagergelegen landen in de omgeving. De twee droogseizoenen zijn de beste reistijden voor Oeganda. Tijdens het korte droogseizoen (december t/m februari) is het land droog vanwege het voorafgaande regenseizoen dat maar weinig regen heeft gebracht, en de lange droogte ervoor. Hierdoor is het wild goed te zien. Tijdens het lange droogseizoen (juni t/m september) is het landschap natter vanwege de heftige regenval in de maanden ervoor. De regenwouden kunnen hierdoor wat frisser zijn en het wild moeilijker te spotten, maar de landschappen zijn prachtig groen en gevoed. Mocht je tegen een bui kunnen en van groene natuur houden, dan zijn de regenseizoenen ook prima te bereizen, deze zijn tevens een stuk rustiger!

Mail ons

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?