{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Madagaskar

Man op een boot | Reis Madagaskar | KILROY
Baobab bomen in Madagaskar | Reizen naar Madagaskar | KILROY

Reizen naar Madagaskar | Een reis naar een natuurparadijs

Madagaskar is de perfecte bestemming als je houdt van unieke afgelegen plaatsen. Het eiland is gelegen in de Indische Oceaan, ver van het vasteland van Afrika, en beschikt over een unieke flora en fauna. De diversiteit aan planten en dieren maakt de regenwouden geweldig, maar ook duik- of strandliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. De lokale cultuur bestaat uit een mix van verschillende culturen en je vindt er zelfs nog oude verhalen over magie en geesten in terug. Ontdek deze andere zijde van Afrika en boek jouw reis naar Madagaskar bij KILROY. 

Wil je op reis naar Madagaskar dan zal je zeker verrast worden. Het eiland ligt ten oosten van Afrika en bestaat uit zes provincies. Antananarivo is de hoofdstad en tevens de grootste stad op Madagaskar. Madagaskar is het op drie na grootste eiland ter wereld en er leven ruim 21 miljoen mensen. De Malagassiërs leven in een heuvelachtig gebied en houden er een traditionele levenswijze op na. Zo heeft de bevolking een levendige muziek- en danscultuur. Wanneer je op zoek bent naar een bijzondere ervaring, is het zeker de moeite waard om kennis te maken met deze tradities.

Kom langs voor persoonlijk reisadvies

 

Bezienswaardigheden van Madagaskar

In Madagaskar vind je verder maar liefst 5% van alle dieren ter wereld, waarvan het merendeel endemisch is. Dit betekent dat je ze uitsluitend in Madagaskar kan vinden. Het meest beroemde dier van het eiland is de lemur (maki). Kortom de flora en fauna van dit eiland is uniek. De meeste reizigers bezoeken het zuiden van het eiland, waar een aantal prachtige, droge regenwouden liggen. In het oosten liggen de meer tropische regenwouden. 

Ben je op rondreis door Madagaskar, dan is het nationale park van Isalo zeker een aanrader! Het park heeft enkele wandelpaden waarvandaan je prachtige watervallen en ravijnen kunt zien. Het dorp Ranohira is een van de startpunten. Wil je meer leren over de rijke biodiversiteit en lokale cultuur van Madagaskar? Ga dan naar La Maison d’Isalo, een mooi ecologisch museum in nationaal park Isalo dat voor zowel kinderen als volwassenen interessant is. Voor de echte natuurliefhebber zijn de nationale parken d’Andohahela en d’Ankarafantsika een must.

Vanaf het stadje Ifaty is het ook mogelijk om migrerende walvissen te zien. De walvissen verplaatsen zich namelijk via de zeestraat, Straat Mozambique. In hetzelfde water kan je ook duiken, snorkelen en kan je mogelijk enkele haaien spotten. Strandliefhebbers zijn beter af ten noorden van Ifaty.  

 

Backpacken op Madagaskar

Het eiland Madagskar zelf kan je per boot of vliegtuig bereiken. De keuze is aan jou. Vanaf de stad Toamasina aan de oostkust van Mauritius varen er boten naar Madagaskar. Kies je voor vliegen, dan is het mogelijk een vlucht te boeken vanuit Europa of Zuidelijk Afrika (Johannesburg en Nairobi). 

Om Madagaskar te ontdekken zijn er verschillende mogelijkheden. Je kan een van de vele binnenlandse vluchten nemen of de trein of de bus pakken. Als je de voorkeur geeft aan afgelegen plaatsen wees dan goed voorbereid. Madagaskar is niet altijd de gemakkelijkste bestemming om te verkennen, maar de rijke natuur zal je zeker verrassen.

 

Beste reistijd voor Madagaskar

Madagaskar ligt op het zuidelijk halfrond en de seizoenen zijn dus tegenovergesteld aan die van Nederland. Van half december tot begin maart loopt het regenseizoen. Tussen april en november is het er koel en droog. Dit is ook de beste periode om naar Madagaskar te reizen. 

Wil je graag walvissen spotten? Plan jouw bezoek aan Madagaskar dan tussen half juli en eind september. Onthoud dat het dan winter is in Madagaskar en de nachten frisser kunnen zijn.

Meer weten? Mail ons!

 

Highlights van Madagaskar

Madagaskar ligt voor de Afrikaanse kust en is een paradijs voor flora- en faunaliefhebbers. Zo kan je er walvissen spotten en vind je er de maki. Maak een rondreis langs de steden of ga het regenwoud in. Bekijk de onderstaande kaart voor meer reisinspiratie.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?