{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

nairobi-kenya-sheldrick-elephant-orphanage-close-up-baby-elephant-cover
nairobi-kenya-animal-orphanage-lion-sidebar

Reizen naar Nairobi

Nairobi is de ideale startplaats voor een reis door Oost-Afrika. Deze stad is centraal gelegen in Kenia en van hieruit kun je alle kanten op. Alle denkbare safari's en overige activiteiten zijn hier te regelen en zelfs de witte zandstranden aan de Indische Oceaan zijn goed te bereiken vanuit Nairobi. Nairobi ligt op de evenaar, maar met de hoogte van bijna 2000 meter komt de temperatuur zelden boven de 25 graden. Nairobi wordt ook wel Nairobbery genoemd, de stad kan gevaarlijk zijn. Met dat in je achterhoofd, is Nairobi is een verrassend veelzijdige plaats. Van westerse clubs en cafés in het met wolkenkrabbers vol gebouwde centrum van de stad tot een National Park net buiten de stad.

Maak een afspraak

 

Safari in Nairobi

Je hoeft de stad niet uit om op safari te kunnen. Je kunt in het Nairobi National Park de Big 5 al spotten. Je vind een aantal opvangcentra voor dieren in Nairobi, zoals het Langata Giraffe Centre, de Ngong Road Forest Sanctuary of het weeshuis voor neushoorns en olifanten. Ook langs de wegen in de stad zie je bavianen en in de vele parken in de stad kom je honderden verschillende vogels tegen.

 

Bezienswaardigheden Nairobi

Nairobi is de perfecte plek om alles te leren over de geschiedenis van Kenia. Bezoek historische plekken zoals het Norfolk Hotel, het Karen Blixen Museum en het Kenya National Museum. Duik dieper in de geschiedenis van volksstammen en bekijk traditionele volksdansen in ‘Bomas of Kenya’.

Nairobi is een drukke stad, waar je van alles kunt doen. Ga lekker eten in een lokaal tentje en eet een overheerlijk geitenbiefstukje genaamd ‘Nyama Choma’. Wil je nog meer soorten vlees proeven? Vergeet dan niet het wereldberoemde restaurant Carnivore te bezoeken: met een Tusker biertje in je hand kun je genieten van giraffe, wildebeest, struisvogel en krokodillenvlees. Kenia was tot 1963 een Britse kolonie, dus het spreken van Engels is geen probleem.

 

Veiligheid

Minder fijn, maar wel goed om te weten, is dat Nairobi helaas niet bekend staat als een heel veilige stad. 'Nairobbery' is een veelzeggende bijnaam en de criminaliteitscijfers spreken dan ook voor zich. Wees voorzichtig! De andere bijnaam is 'Green city in the Sun', en als je goed op je spullen past, zal deze bijnaam je bijblijven!

Stuur een mail

Activiteiten

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?