Boek een vliegticket

Type

Volwassenen (12+ jaar)

Volwassenen

+
{{ adultsValue }}
-

Kinderen 0-11 jaar

+
{{ childrenValue }}
-

Baby's (< 2 jaar, geen stoel)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Cabin Class

Dit veld moet ingevuld worden

9 Alleen op deze data Economy

Type

Volwassenen (12+ jaar)

Volwassenen

+
{{ adultsValue }}
-

Kinderen 0-11 jaar

+
{{ childrenValue }}
-

Baby's (< 2 jaar, geen stoel)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

ClassOptionsDit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Zoek vluchten

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Zoek vluchten

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Zoek vluchten
{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Help
Zoek naar bestemmingen, activiteiten, rondreizen, reisinspiratie, etc.

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Niet gevonden waarnaar je op zoek was?

Neem contact op met ons, wij helpen je graag verder op weg.

Trans-Mongolië Express | Van Sint Petersburg naar Beijing

Yurd in Mongolië | Trans-Mongolië Express | Van Sint Petersburg naar Beijing | KILROY
Prijs vanaf* 1830 EUR
Minimumprijs vanaf Moskou.
Wat is er inbegrepen?
Trein op perron | Trans-Mongolië Express | Van Sint Petersburg naar Beijing | KILROY

Met de trein dwars door Rusland, Mongolië en China aan boord van de Trans-Mongolië Express, is een van de beste ervaringen die je kunt meemaken. Start jouw reis in Sint-Petersburg of Moskou, reis door naar Siberië, de historische stad Irkutsk en het Baikalmeer. Om vervolgens dwars door het land van Marco Polo, Mongolië te reizen en te eindigen bij de prachtige paleizen en tuinen in Beijing. Je reist (tot wel 8515 kilometer!) met de lokale bevolking en andere backpackers in een trein en spot onderweg de meest adembenemende uitzichten.

Hulp nodig? Kom langs!

Op deze reis doorkruis je Rusland, Mongolië en China met de trein. Met maximaal 15 andere reizigers tussen de 18 en 35 ga jij het avontuur aan en maak je de reis van Sint-Petersburg tot Beijing. Alles wordt voor je geregeld, zodat jij optimaal van het avontuur kunt genieten. De treinreis is inclusief treinkaartjes, accommodatie, transfers van en naar de treinstations en een Honcho. In principe kun je de reis zo kort of zo lang maken als je wilt. Heb jij niet al te veel tijd, maar wil je wel graag genieten van zo'n treinreis dan kun je de reis in 15 dagen maken. Heb jij wat langer de tijd dan kun je er ook langer over doen. 

Let op! Veel mensen zijn op zoek naar de Trans-Siberië Express, maar bedoelen eigenlijk de Trans-Mongolië Express. Met de Trans-Mongolië Express doe je eerst een groot deel van de Trans-Siberië Express en stap je in Irkutsk over op de Trans-Mongolië Express om via Mongolië naar China te reizen. Wil jij toch alleen de treinroute doen in Rusland (van Moskou naar Vladivostok) kijk dan hier voor de Trans-Siberië Express.

De Trans-Mongolië Express

Ontdek meer dan de Russische cultuur, steden en landschappen en reis met de Trans-Mongolië Express verder door Mongolië en China. Maak een indrukwekkende treinreis en stop in Terelj National Park, de Mongolische hoofdstad Ulaanbaatar en Beijing. In Terelj National Park kan je indrukwekkende rotsformaties bewonderen, zoals Turtle Rock. Verder maak je in Mongolië kennis met de lokale bevolking en kun je meer leren over het leven van de nomaden. Zij leven in traditionele vilten tenten, ook wel gers of joerts genoemd. De nomaden houden schapen, kamelen, geiten, ossen en paarden in vrijlopende kuddes. Paarden maken een belangrijk onderdeel uit van de nomadentraditie. Iedere nomade leert van kleins af aan paardrijden. Paardensport is dan ook erg populair en bovendien worden paarden gebruikt om het vee te hoeden. Verder houden de nomaden valken die ze trainen om te jagen. Heel spectaculair! Slaap in een ger als een echte nomade, ga paardrijden, maak een prachtige wandeling, zwem in het heldere rivierwater of ga klimmen.

Reis verder naar Ulaanbaatar, bezoek de vele bezienswaardigheden en maak verder kennis met de lokale (eet)cultuur. Vervolgens doorkruis je de machtige en immense Gobiwoestijn. Ga hierna de grens over naar China en eindig deze treinreis in het dynamische Beijing. Bezoek imposante bezienswaardigheden zoals de Verboden Stad en het Plein van de Hemelse Vrede. De Trans-Mongolië Express geeft je de mogelijkheid drie landen ontdekken, twee continenten te doorkruisen en een unieke reiservaring te beleven! Ben jij er klaar voor?

Kletsen over deze treinreis? Kom langs

Trans-Mongolië eastbound of westbound?

Je kunt de Trans-Mongolië Express in twee richtingen doen. Vertrek je vanaf China door Mongolië naar Rusland, dan doe je de Westbound route. Wil je in Rusland beginnen en via Mongolië eindigen in China, kies dan de Eastbound route. Voor reizen door Turkije kies je voor de Zijderoute. Wil je liever alleen door Rusland reizen? Dan ben je op zoek naar de Trans-Siberië Express.

Beste reistijd Trans-Mongolië Express

Je kunt het hele jaar door met de Trans-Mongolië Express reizen. Hoewel de beste reisperiode van juni tot en met september loopt, hebben ook andere maanden hun voordelen. Zo is het Baikalmeer prachtig in maart, wanneer het meer bevroren is maar de temperaturen dragelijker worden. Verder kan je onderweg genieten van de besneeuwde landschappen. Vermijd de maand april, dit is de minst mooie maand voor deze treinreis. De sneeuw is dan gesmolten en het landschap verandert langzaam in een moerassige boel. De lente en zomer zijn voor Rusland de beste reistijd om rond te reizen. Voor Mongolië is vooral de zomer een goede reisperiode. In China zijn de zomers erg warm, dus zijn de lente en het najaar de beste reistijd. Trans-Mongolië Express is het populairst in juli en augustus, maar daarom ook erg druk.

Accommodatie op de Trans-Mongolië Express

In de trein vind je eenvoudige compartimenten met ruimte voor vier personen met twee stapelbedden. Afhankelijk van de grootte van de groep, deel je jouw hut met andere reizigers of met de lokale bevolking terwijl je onderweg bent. Wees niet bang om hallo te zeggen en een gesprek aan te gaan. Niet iedereen spreekt even goed Engels, maar Google Translate helpt je ver en kan soms hilarische momenten opleveren. 

De compartimenten bevatten beddengoed, leeslampen, een groot raam, een kleine tafel, ruimte voor een rugzak of twee en als je geluk hebt een vaas met een plastic bloem. Elke trein heeft altijd een Provodnika, een soort conductrice/conducteur die de trein schoon houdt tijdens de lange ritten. Zij zorgen ook dat er altijd kokend water klaar staat om jouw theetje of noodles te maken die je op voorhand goed hebt ingeslagen voor de hele treinreis. Onderweg kun je af en toe een half uurtje uitstappen om wat standaard dingen te kopen, maar houd er rekening mee dat dit niet altijd gemakkelijk is.

Meer inspiratie

Reisspecialist Ella ging je al voor en maakte een tocht door Winters Rusland op de Trans-Mongolië Express. Je leest haar ervaringen hier.

Stuur ons een berichtje

Bezienswaardigheden en excursies

Reiziger geeft highfive aan standbeeld | Trans-Mongolië Express | Van Sint Petersburg naar Beijing | KILROY

Excursies kun je doen in Moskou, Irkoetsk, Ulaanbaatar en Beijing (Peking) en we kunnen andere stops regelen op weg naar Beijing, bijvoorbeeld in steden als Ekaterinburg, Novosibirsk en Ulan Ude. Als je tijdens jouw reis ergens in een toffe stad stopt, raden we je aan om, indien mogelijk, ten minste twee overnachtingen te hebben op die locatie. Lees meer

Slapen in de trein

Reizigers bij de trein | Trans-Mongolië Express | Van Sint Petersburg naar Beijing | KILROY

Wanneer je met de trein reist, raden we meestal aan om een compartement te boeken met 4 bedden. En compartement met 2 bedden is veel duurder en je zult echt onderweg de gezelligheid missen die je hebt met andere reisgenoten! Lees meer

Maaltijden in de trein

Rode Plein in Moskou | Trans-Mongolië Express | Van Sint Petersburg naar Beijing | KILROY

Er is een aparte dinercoupé in de trein. Daar kun je drie maaltijden, inclusief ontbijt, lunch en diner eten voor ongeveer 20 euro per dag.

Er is ook altijd kokend water beschikbaar in de coupe's waar je slaapt om bijvoorbeeld thee mee te zetten of noodles mee te koken. Lees meer

Plan jouw treinreis

Trein rijdt door groen landschap | Trans-Mongolië Express | Van Sint Petersburg naar Beijing | KILROY

Als het gaat om de planning, is het allerbelangrijkste om te beslissen of je onderweg stopt. Zo ja, is het beter om te beginnen met plannen vanaf de eindbestemming en dan de route af te gaan richting het startpunt van jouw reis.

De reis Moskou - Beijing (non-stop) duurt 6 dagen met een Chinese trein. De trein vertrekt op dinsdagavond vanuit Moskou naar Beijing. Een ander alternatief is de Russische trein, die op zaterdagavond vertrekt en door Manchuria rijdt, niet door Mongolië. Deze reis duurt 8 dagen en kost iets meer. De trein vertrekt elke oneven dag uit Moskou, b.v. op de 17e, 19e, 21e, etc.

Wij helpen je natuurlijk graag met het plannen van de treinreis en de juiste vertrekmomenten vanuit jouw gekozen stops. Lees meer

Meer informatie

Trans-Mongolië Express Route

Reisroute op de kaart | Trans-Mongolië Express | Van Sint Petersburg naar Beijing | KILROY

Wat is inbegrepen?

 • Treintickets
 • Accommodatie
 • Transfers
 • Een lokale gids gedurende de hele reis
 • Let op: regel zelf jouw visum voor Rusland, China en Mongolië

Waar kun jij je op verheugen?

 • Fantastische ervaringen op de trein
 • Rijden langs de mooiste uitzichten van de wereld
 • De gastvrijheid van Rusland ontdekken
 • Het Baikalmeer bezoeken, het diepste zoetwatermeer ter wereld
 • De prachtige lege landschappen van Mongolië zien
 • Slapen in een Ger
 • Het bruisende Beijing bezoeken
 • Bezoek de Verboden Stad, de Hutongs en de kleurrijke markten
 • Een lokale gids die je onderweg alle geheime parels laat zien
 • Reis met een toffe groep van maximaal 15 personen
 • Reizigers tussen 18-35 jaar

Bezienswaardigheden en excursies

Excursies kun je doen in Moskou, Irkoetsk, Ulaanbaatar en Beijing (Peking) en we kunnen andere stops regelen op weg naar Beijing, bijvoorbeeld in steden als Ekaterinburg, Novosibirsk en Ulan Ude. Als je tijdens jouw reis ergens in een toffe stad stopt, raden we je aan om, indien mogelijk, ten minste twee overnachtingen te hebben op die locatie.

Slapen in de trein

Wanneer je met de trein reist, raden we meestal aan om een compartement te boeken met 4 bedden. En compartement met 2 bedden is veel duurder en je zult echt onderweg de gezelligheid missen die je hebt met andere reisgenoten!

Maaltijden in de trein

Er is een aparte dinercoupé in de trein. Daar kun je drie maaltijden, inclusief ontbijt, lunch en diner eten voor ongeveer 20 euro per dag.

Er is ook altijd kokend water beschikbaar in de coupe's waar je slaapt om bijvoorbeeld thee mee te zetten of noodles mee te koken.

Plan jouw treinreis

Als het gaat om de planning, is het allerbelangrijkste om te beslissen of je onderweg stopt. Zo ja, is het beter om te beginnen met plannen vanaf de eindbestemming en dan de route af te gaan richting het startpunt van jouw reis.

De reis Moskou - Beijing (non-stop) duurt 6 dagen met een Chinese trein. De trein vertrekt op dinsdagavond vanuit Moskou naar Beijing. Een ander alternatief is de Russische trein, die op zaterdagavond vertrekt en door Manchuria rijdt, niet door Mongolië. Deze reis duurt 8 dagen en kost iets meer. De trein vertrekt elke oneven dag uit Moskou, b.v. op de 17e, 19e, 21e, etc.

Wij helpen je natuurlijk graag met het plannen van de treinreis en de juiste vertrekmomenten vanuit jouw gekozen stops.

Vul alle velden in

Oeps! Je bent per ongeluk beland op de verkeerde bestemming. Nou bestaat er op reis geen "verkeerde" bestemming, maar online vragen we je toch om het even opnieuw te proberen ;)

Sluit
Contact
Afspraak maken

Ben je bezig met je volgende reis? Maak een afspraak met onze reisspecialisten om je reis te realiseren. Onze shops zijn momenteel enkel open op afspraak, van woensdag tot zaterdag. Je kunt natuurlijk ook een video- of belafspraak met ons inplannen!

 • {{ officeOption }}
Dit veld moet ingevuld worden

Bedankt voor je afspraakverzoek. Wij sturen je een bevestigingsmail wanneer deze afspraak daadwerkelijk is ingepland. 

Let op! Onze mails zijn net als wij gek van reizen. Hou daarom ook je spam in de gaten.

Je ontvangt binnenkort een e-mailbevestiging van jouw verzoek. {{email}}

Mail ons

Weet je al precies waar je naartoe wil reizen of heb je nog geen idee? Mail ons en wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag.

Dit veld moet ingevuld worden
Dit veld moet ingevuld worden

Bedankt voor je bericht! We doen ons best om deze zo snel mogelijk te beantwoorden.

Let op! Onze mails zijn net als wij gek van reizen. Hou daarom ook je spam in de gaten!

Je ontvangt binnenkort een e-mailbevestiging van jouw verzoek. {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?