{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Volg Amarins op haar solo reis door Zuidoost-Azië en Australië

De Twaalf Apostelen in Port Campbell National Park in Australië

Amarins tussenjaar is de ultieme best-of-KILROY cocktail

Amarins liet Nederland achter zich voor de solo trip van haar leven. Bali, Australië, Maleisië en Thailand waren de tussenstops op haar, bijna zes maanden lange, KILROY-avontuur. Een reis gevuld met veel toffe, nieuwe ervaringen. We praten bij met haar middenin haar reis, terwijl ze op working holiday is in Australië.

Header
Here will be text

Dus, vertel ons over je reisroute. Waar ben je allemaal geweest?

12 oktober 2022 vertrok ik in Amsterdam naar mijn eerste bestemming: Bali. Daar heb ik 25 prachtige dagen gezeten en op 8 november ben ik naar Australië gevlogen, mijn hoofdbestemming. Ik ben nu al drie maanden in Australië met een working holiday programma. Binnen een maand verlaat ik Australië om op avontuur te gaan in Maleisië en Borneo. Het plan is om daar drie weken rond te reizen en dan verder te gaan naar Thailand voor nog eens drie weken. Daarna vlieg ik terug naar Nederland.

Wat was het hoogtepunt van je reis tot nu toe?

Hmm dit is een lastige vraag omdat er zo veel hoogtepunten waren. Aangezien ik zo'n grote animal lover ben, misschien toch de momenten waarop ik speciale dieren in het wild kon zien. Zo heb ik bijvoorbeeld dolfijnen gezien en ermee gezwommen in het wild in Lovina in Bali. Ik heb ook kangoeroes, wallaby's, koala's en krokodillen in het wild gezien in Australië. Snorkelen in het Great Barrier Reef was ook een onvergetelijke ervaring, met al die mooie, kleurrijke vissen en het koraal rond mij. Ik heb ook speciaal genoten van alle coole ervaringen die je deelt met de prachtige mensen die je tijdens het reizen tegenkomt. Ik heb bijvoorbeeld Nusa Penida rondgereden op een scooter met de grappigste Canadese boys band ooit. Ik maakte een vriendin Inge, met wie ik de oostkust van Australië heb rondgereisd en zoveel onvergetelijke momenten heb beleefd. Nu ontmoet ik nog meer vriendelijke mensen in het hostel waar ik werk, met wie ik kan lachen en soms ook wenen wanneer het nodig is.

Header
Here will be text

Waarom besliste je om in je eentje te reizen?

Ik kan niet exact één reden geven waarom ik besloot alleen te gaan reizen, het was een combinatie van verschillende factoren. Het was deels een praktische keuze omdat ik vlak voor mijn reis afgestudeerd was en een tussenjaar wou doen, iets wat veel mensen rondom mij niet konden doen door hun werk of studie. Dat gezegd zijnde moet ik wel toegeven dat ik waarschijnlijk toch liever alleen op avontuur gegaan was, zelfs als er een vriendin was die meekon. Een belangrijke reden waarom ik dit wou doen, was omdat ik meer wou genieten en meer wou leven. Ik had net een moeilijke periode achter de rug, waarin ik een eetstoornis had. Hierdoor was ik vrij hard voor mezelf en mijn wereld leek steeds kleiner en kleiner te worden door alle obstakels die ik mezelf oplegde. Gelukkig gaat alles nu al een tijdje beter en zie ik in dat die periode mij veel geleerd heeft. Het heeft me doen inzien dat het niet vanzelfsprekend is dat je altijd weer in orde zal zijn en dat je zoveel mogelijk van het leven moet genieten en moet doen wat je gelukkig maakt. Bovendien heb ik de beste, meest reislustige zus ter wereld die me geïnspireerd heeft met haar wereldreis van 14 maanden en me altijd heeft aangemoedigd om solo te reizen als ik dat ooit zou willen.

Hoe voelde het langeafstandsvliegen in je eentje?

Ondanks de rollercoaster van emoties, waarin ik van super gelukkig naar paniekerig naar verdrietig en terug gelukkig ging, verliep mijn reis heel vlot. Ik houd er persoonlijk niet van om zo ver alleen te vliegen, vooral door de emoties die je alleen moet doorstaan, maar zolang je denkt aan de bestemming en alle avonturen die je daar gaat beleven, komt het wel goed. 

Voldeed je solo trip aan je verwachtingen?

Om eerlijk te zijn, alles gaat beter dan verwacht, haha! Voor ik begon aan deze reis had ik veel twijfels of ik dit wel alleen zou kunnen. Ik dacht dat ik me misschien alleen zou voelen of thuis te veel zou missen of dat ik problemen zou hebben met alles beslissen en plannen, maar nee. Ik geniet van elk moment en ondanks een paar hobbels in de weg, gaat alles heel goed en geniet ik enorm!

Na een maand van constant reizen, nieuwe plaatsen ontdekken, nieuwe mensen ontmoeten, altijd actief zijn en alle prikkels die daarbij horen, was ik behoorlijk kapot. Ik denk dat ik reizen had onderschat, iets wat eerst zo tof en verslavend is, kan ook heel vermoeiend zijn. Daarom is het zo belangrijk om ook momenten van rust te nemen wanneer het mogelijk is. Die eerste momenten waarop ik beslist had om meer rust te nemen voelde ik mij rusteloos en het voelde verkeerd omdat ik aan de andere kant van de wereld zat en alles wou zien en doen wat die plaats te bieden had. Langzaam maar zeker begon ik die momenten van niets doen te appreciëren en merkte ik dat ze nodig waren om mijn batterijen op te laden voor andere momenten.

Was jouw veiligheid ooit een zorg?

Nee, nooit! Zo raar om te denken dat ik mij nooit onveilig gevoeld heb op onbekende plaatsen met onbekende mensen de afgelopen vier maanden. Thuis, in Rotterdam, voel ik me vaak onveilig 's avonds of 's nachts.

Heb je veel sociale interacties gehad en was het makkelijk om nieuwe vrienden te maken?

Ik denk dat dat vooral afhangt van wat je zelf nodig hebt. Als je alleen wil zijn, is dat perfect mogelijk, mensen laten je dan alleen. Ikzelf vind het veel fijner om bij andere mensen te zijn op de nodige me-time momenten wanneer ik mijn sociale batterij oplaad. Omdat er zo veel mensen alleen reizen, zit iedereen in hetzelfde schuitje, wat direct een band creëert en wat het makkelijk maakt om sociale contacten te leggen! Iedereen wil een fijne tijd beleven en er zoveel mogelijk uithalen. Er is altijd wel iemand die hetzelfde als jou wil doen, plannen worden daarom snel met twee of meer gemaakt.

Heb je advies voor toekomstige solo reizigers?

Het is gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar doe het gewoon! Probeer je angsten te rationaliseren en je zal snel ondervinden dat deze niet nodig zijn. Natuurlijk kan er altijd iets fout gaan, maar dat is ook mogelijk in je thuisland. Onthoud ook altijd dat er geen juist of fout is bij reizen, het is inderdaad super cool dat sommige mensen een jaar weggaan, twintig landen bezoeken en nog steeds geen heimwee hebben of het reizen beu worden. Als je de nood voelt om na twee maanden naar huis te gaan, is dat niet 'minder goed', dat is ook mogelijk. Probeer te denken aan alle zotte dingen die je gaat meemaken en bedenk hoe jammer het zou zijn als je deze kans niet zou grijpen en er later spijt van hebt.

Klaar voor je eigen solo avontuur?

Laat ons het voor je plannen! Ons team van ervaren reisspecialisten zijn al geweest waar jij heen wil en vertellen je er graag alles over! Neem contact op voor hulp en advies.

E-mail ons

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?