{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Waarom solo reizen goed is voor jou(w persoonlijke ontwikkeling)

Solo reizen zuidoost Azië | KILROY

Maak je klaar voor je solo trip!

Alleen reizen blijft iets eng voor veel reizigers. Er zijn nochtans heel wat voordelen aan verbonden. Je maakt je eigen plannen, kiest zelf wanneer je wat eet, blijft overal zo lang je maar wil, praat met de mensen die je leuk vindt... 

Maar er is nóg meer. Alleen reizen kan ook een heel positieve invloed hebben op je persoonlijkheid. Je kan groeien als persoon, meer over jezelf leren en terugkeren als een ander, gelukkiger persoon. Benieuwd hoe dat allemaal lukt? Benedikt Benediktsson is een ervaren reiziger en kan heel wat antwoorden en nog meer voorstellen geven. Je vindt ze hier allemaal! 

Praat met ons over je solo reisplannen! 

travel-planning-using-smartphone-abroad-cover
Bekijk de volledige webinar over solo reizen
Benedikt was ook te gast op ons Travel Festival. Als je alles eens direct van hem wil horen dan kan dit ook. Volg de link, registreer je en je kijkt de hele sessie on demand!
Watch the entire session!

De hoofdvoordelen aan solo reizen

Er zijn heel wat redenen waarom je ten minste één keer in je leven solo op reis moet gaan. Benedikt geeft je er hier direct een paar van de belangrijkste: 

 • De vrijheid 

Alleen reizen betekent eerst en vooral dat je de volledige vrijheid hebt om te doen wat je wil (zolang het legaal blijft tenminste). Wie heeft nog nooit een ruzie of meningsverschil gehad met zijn of haar reisgenoot omdat je het reisschema toch iets anders zou invullen? Als je alleen reist komen deze discussies niet voor, of je nu alles op voorhand plant of er zomaar op uit trekt. 

 • Persoonlijke groei

'Jezelf vinden', we kennen het cliché, maar hoe kan je dat nu eigenlijk echt doen? We zouden de zin iets anders moeten formuleren van 'jezelf vinden' tot 'je onafhankelijkheid ontdekken' omdat dit hetgeen is wat je echt gaat doen. Je eerste solo reis afronden geeft je echt het gevoel dat je iets groots hebt bereikt en dat is moeilijk te evenaren. Je ontdekt niet alleen hoe je reageert en je gedraagt in een onverwachte situatie, je zelfvertrouwen krijgt ook een gigantische boost!

 • Solo reizen is ALTIJD een avontuur

Ongeacht wat je doet tijdens je eerste solo reis, het zal avontuurlijk aanvoelen. Je stapt uit je comfort zone, reist naar een plek waar je nog nooit bent geweest, ontmoet nieuwe mensen die je met blijvende herinneringen zullen opzadelen en zoveel meer. Voel je de adrenaline al? Dingen die je nooit meemaakt als je veilig thuisblijft gebeuren dagelijks als je gaat reizen op je eentje. 

Betekent dit dan dat alles rozengeur en maneschijn is als je alleen gaat reizen? Nee tuurlijk niet. We gaan hier niet liegen, deze minder leuke dingen kunnen ook gebeuren als je solo reist: 

 • Je kan je soms eenzaam voelen als je even geen mensen ontmoet waar je een leuke klik mee hebt
 • Sommige zaken, zoals activiteiten of hotel kamers kunnen duurder zijn als je alleen reist
 • Je moet heel vaak afscheid nemen. Nieuwe mensen leren kennen is tof, afscheid nemen na enkele dagen is dat meestal niet

Solo Reizen is Goed voor Jou(w persoonlijke ontwikkeling)

We praten hier wel over je persoonlijke ontwikkeling, maar omdat dit een breed concept is, zodanig breed dat het zelfs wat leeg kan lijken, lachen veel mensen dit vaak weg. Hier toch enkele specifieke voorbeelden van hoe alleen reizen je kan veranderen als persoon.  

 • Kom in contact met verschillende nationaliteiten: mensen ontmoeten vanuit verschillende delen van de wereld geeft je een idee van hoe mensen denken op andere plaatsen in de wereld of hoe ze in het leven staan. Het doet je ook nadenken over de plaats die jijzelf thuis noemt en hoe het leven daar is, in vergelijking met waar je medereizigers vandaan komen. Trek maar eens naar Zuid-Amerika met je stressy westerse mindset.  
 • Reflecteer: Alleen reizen geeft je antwoorden op enkele vragen zoals 'Wat doe ik echt graag?', 'Met welke soort mensen spendeer ik graag mijn tijd?', 'In welke omgeving voel ik me echt gelukkig?' enzovoort. Deze antwoorden blijven plakken zelfs na je terugkomst.  
 • Sociale skills: Als je alleen reist ben je nog meer een aanspreekpunt voor mensen. Als je van nature wat verlegen bent is dit het ideale moment om je sociale vaardigheden wat bij te werken. 

planning-map-pins-usa-cover
Hulp nodig met plannen?
Bij KILROY zijn we niet enkel ervaren reizigers, maar ook ervaren reisplanners. Heb je hulp nodig bij het plannen van je volgende solo reis? Neem eens kijkje naar ons tips bij het plannen van je reis. Ontdek alles wat je moet weten, van waar je moet gaan, tot wat je allemaal moet meenemen.
Plan jouw reis

Tips voor Nieuwe Solo Reizigers

Je eerste keer alleen reizen? Je bent vast en zeker een beetje nerveus en zit nog met een pak vragen/zorgen? Benedikt geeft ons zijn belangrijkste tips voor nieuwe solo reizigers:

 • Voorbereiding is alles: Als je voor de eerste keer alleen reist doe je er goed aan je reis te plannen tot op zekere hoogte. Zoek eens op welke bestemmingen je zeker wil zien en bekijk of je daar wel makkelijk geraakt. Zoek zeker ook op welke plaatsen je best kan vermijden en zorg ervoor dat je een vlucht boekt die overdag landt en niet in het holst van de nacht. 
 • Slaap in een hostel: Niet echt luxueus maar als je alleen reist is de kans groot dat je budget ook niet gigantisch is. Hostels zijn niet alleen goedkoop, ze zijn ook een verzamelplaats voor solo reizigers. Veel mensen slapen in een hostel voor een reden: om anderen te leren kennen. Wil je niet teveel tijd alleen doorbrengen? Slaap in een hostel en stel jezelf open voor anderen. Voor je het weet zit je in een kring (drank)spelletjes te spelen.
 • Plan je reis niet overvol: Voorbereiding is alles (zie punt 1), maar je kan ook overdrijven. Meng een paar vooraf geplande activiteiten met genoeg vrije tijd zodat je een flexibel schema hebt en je ruimte hebt om iets impulsief te doen met de mensen die je net leert kennen.  
 • Bewaar niet alles op je telefoon: Er kan heel wat gebeuren met die kleine machine dus bereid je ook voor op een leven zonder. Zorg ervoor dat je wat van je plannen of tickets hebt uitgeschreven of uitgeprint zodanig dat je niet volledig verloren loopt als je telefoon ergens in de jungle is achtergebleven.

Is Solo Reizen Veilig?

De meest gestelde vraag, maar het antwoord hangt van zoveel af. Sommige plaatsen, steden, landen zijn gevaarlijker dan andere. Vooronderzoek is belangrijk. Je kan altijd de website van buitenlandse zaken checken voor reisadvies van een bepaald land. 

Het belangrijkste is dat je jezelf niet in potentieel gevaarlijke situaties plaatst omdat je niet op je omgeving let. Hou in je achterhoofd dat de meeste mensen wel goed van inborst zijn, op een paar rotte appels na die misbruik van je willen maken. Loop dus niet direct weg als iemand je advies wil geven en stel gerust vragen aan de lokale bevolking.  

Is Solo Reizen Veilig voor Vrouwen?

Jammer genoeg moeten vrouwen altijd net iets voorzichtiger zijn wanneer ze alleen reizen. Gelukkig is de reiswereld hiervan op de hoogte en werden maatregelen genomen om het vrouwen zo comfortabel mogelijk te maken als ze alleen reizen. 

 • Women only Facebookgroepen: Check zeker online reisgroepen. Er zijn heel wat groepen die tips en advies geven voor vrouwen die alleen op reis gaan. Ze geven raad over waar je kan gaan, welke plekken je best vermijdt en veel meer. 
 • Hostel slaapzalen voor vrouwen: Wil je niet slapen tussen al dat testosteron (of gesnurk)? Veel hostels bieden slaapzalen aan die enkel geboekt kunnen worden door vrouwen.
 • Neem deel aan georganiseerde tours en vermijd dat je helemaal alleen op een verlaten plaats terechtkomt. 
 • Wees voorzichtig als je 's nachts op date gaat of het nachtleven verkent. Stom dat we dit nog moeten zeggen in de 21ste eeuw maar het is zoals het is. Zorg ervoor dat je altijd snel iemand betrouwbaar kan bereiken (hostel, ambassade, politie...)
 • Bereid jezelf voor! We zeiden het al maar check zeker waar je hotel of hostel is gesitueerd, wanneer je aankomt, oefen je rechterhoek eens uit op een vriend... 

Backpack Patches Flags
Waar naartoe?
We geven hier enkele top bestemmingen solo reizigers maar je bent natuurlijk vrij om te gaan waar je maar wil! Op zoek naar inspiratie? Volg de link en begin met dromen!
Heel veel reisinspiratie

Waar Naartoe als Solo Reiziger?

De ultieme vraag: Wat zijn de beste plaatsen om te gaan solo reizen? Benedikt vermeldt alvast deze:

 • Australië en Nieuw-Zeeland: Enorm populair bij backpackers en zeker ook bij solo reizigers. Heel veel jonge mensen reizen hiernaartoe dus hier vind je sowieso leuk reisgezelschap. 
 • De Balkan: Perfect voor zij die voor de eerste keer alleen reizen aangezien het dicht bij huis is maar nog steeds heel wat avontuur biedt. Ook perfect als je verschillende landen tijdens 1 reis wil zien. De Balkan is ook populair bij backpackers en solo reizigers omdat je er met een beperkt budget toch heel ver geraakt.
 • IJsland: Benedikt's thuisland is één van de veiligste ter wereld en perfect voor een prachtige solo trip. 
 • Costa Rica: De parel van Midden-Amerika is enorm populair bij avonturiers en solo reizigers. Er is zo gigantisch veel te doen en met een motto als Pura Vida weet je dat je hier op de juiste plek bent. 
 • Peru: Nog een enorm populaire bestemming. Het land heeft zich aangepast om het de vele backpackers zo makkelijk mogelijk te maken. Plus, wie wil nu niet Machu Picchu zien. 

 

Extra vragen!

Voor we Benedikt lieten gaan bedachten we toch nog enkele vragen die onze KILROY solo reizigers vaak stellen: 

Hoe overtuig je je ouders om je op je eerste solo avontuur te laten gaan?

- Overdonder ze met je planning! Toon dat je alles compleet hebt uitgedokterd en dat je niet zomaar impulsief iets hebt beslist. Bewijs dat je volwassen genoeg bent om op zo'n avontuur te vertrekken. Nog een goed idee is om ze mee te nemen naar KILROY als je je reis boekt. Op deze manier weten zij op voorhand wat jij allemaal van plan bent. Je moet ze natuurlijk niet alles vertellen eens je weer thuis bent. 

Ik wil graag mijn eerste solo reis plannen. Is het volgens jullie beter om gewoon eens een maand te proberen of direct een open ticket te boeken? 

- Dit hangt volledig af van je persoonlijkheid. Ben je een planner of hou je van spontane actie? Open tickets zijn een goed idee als je genoeg tijd hebt en niet reist volgens een strak schema. 

Hoe communiceer je als je de taal niet spreekt? 

- Als je je telefoon bij hebt en een plaatselijke simkaart kan je op heel wat applicaties rekenen die je uit de nood helpen. Zo niet, heb je nog steeds je handen, uitdrukkingen, gezichtsuitdrukkingen en natuurlijk, je glimlach.

Hoe plan je alles terwijl je aan het reizen bent? Gebruik je de hostel computers, je eigen laptop, je telefoon? 

Benedikt plant grote activiteiten, zoals tours, campers of kampen voor hij vertrekt. Hostels en kleinere activiteiten kan je gemakkelijk een paar dagen op voorhand plannen tijdens je trip. Hiervoor kan je makkelijk je telefoon gebruiken om alle reservaties bij te houden. Let wel op dat je ze ergens centraal ook opslaat want zoals we al zeiden, ook je telefoon geraak je gemakkelijk kwijt. Neem best nooit je eigen laptop mee, dat is nog iets om je extra zorgen over te maken. 

Hoe kom je in contact met andere reizigers?

- Begin voor je vertrek en zoek even online naar platformen waar mensen samenkomen om hun komende reizen te bespreken. Facebook leent zich hier perfect voor maar er zijn ook volledige websites die hierop gericht zijn. Vergeet ook hostels niet. Hier kom je zeker mensen tegen die alleen reizen. 

Is solo reizen in combinatie met Interrail een goed idee? 

- Zeer zeker, een top idee zelfs. Niet twijfelen, ga ervoor!  

 

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?