{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Een maand vrijwilligerswerk en avontuur in Costa Rica


Een maand vrijwilligerswerk en avontuur in Costa Rica | KILROY
Bekijk complete route

Aanbevolen reistijd

4-6 weken

Aantal landen

1

Reistype

Backpacken

Inclusief in deze prijs

Vluchten en activiteiten

Meer informatie aanvragen
Ben jij klaar om een epische reis naar Costa Rica te maken? Natuurlijk ben je dat! Maak een maand vrij om alles wat dit prachtige land te bieden heeft te ervaren: Leer Spaans, doe vrijwilligerswerk, waag een kans op een surfplank en omring je met de exotische flora en fauna!

Costa Rica is de perfecte bestemming als je adembenemende natuur wilt combineren met avontuurlijke activiteiten. Op deze rondreis door Costa Rica maak je kennis met al het moois dat dit land te bieden heeft. 

We beginnen met 2 weken Spaanse les, wat nog goed van pas komen de rest van je reis, samen met vrijwilligerswerk in projecten ter ondersteuning van de lokale gemeenschap. Hier kun je je Spaans ook meteen in de praktijk brengen! Ga op een 4-daagse safari in Tortuguero National Park en spot wilde dieren in hun natuurlijke habitat.

Je ontmoet andere backpackers tijdens je Spaans & vrijwilligerswerk sessies, maar ook wanneer je zelfstandig verder het land gaat verkennen. Jij kiest dus zelf welke activiteiten je onderweg wilt proberen. Surfen, yoga, ziplinen of een vulkaan beklimmen: in Costa Rica kan het allemaal!

Dit is slechts een suggestie voor een rondreis, je kunt de reis plannen zoals jij wilt. Onze travel specialists helpen je graag bij het samenstellen van de perfecte reis voor jou. 

*Vanaf prijs per persoon, gebaseerd op 2 personen die samen reizen.

Inclusief:
Wat is niet inbegrepen:
  • Reisverzekering (maar daar kunnen we je mee helpen!)
  • Vaccinaties
  • Maaltijden (behalve die inbegrepen zijn in de tours)
  • Lokaal transport (behalve die inbegrepen zijn in de tours)
  • Optionele activiteiten

 

Route voorbeeld Een maand in Costa Rica

Reis route: Thuis ✈️ San José - 📖 Santa Teresa - Rincón de la Vieja - San José - 🐢 Tortuguero - Puerto Viejo de Talamanca - San José ✈️ Thuis

Let op: deze route is slechts een voorstel voor jouw grote reis. Als je persoonlijke hulp wilt bij het samenstellen van jouw droomreis neem dan contact op met één van onze reisspecialisten. Zij hebben de ervaring om met jouw reiswensen het perfecte reisschema op te stellen!

San José Het begin van je reis

Je avontuur begint in San José, waar we je ophalen vanaf de luchthaven zodat je na een lange vlucht niet hoeft te onderhandelen met taxichauffeurs. We brengen je naar een gezellig hostel in het centrum van de stad: jouw basis voor de komende 2 nachten. Neem de tijd om San José op je gemak te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld het Nationale Theater of de Centrale Markt om lokale lekkernijen te proberen.

Santa Teresa 2 weken Spaans & vrijwilligerswerk

Reis naar het surfdorpje Santa Teresa aan de Pacifische kust en maak je klaar voor 2 weken Spaanse les en vrijwilligerswerk. Het is niet alleen superhandig om een woordje Spaans te spreken voor het vrijwilligerswerk, maar ook voor de rest van je avonturen in Centraal- en Zuid-Amerika. Naast de Spaanse cursus help je mee bij een aantal lokaal opgezette vrijwilligersprojecten op het gebied van natuurbehoud. Het werk varieert en is soms afhankelijk van het seizoen, maar denk aan beach clean-ups, recyclen en het ondersteunen van de lokale gemeenschap. Het is superlaagdrempelig en biedt je de perfecte kans om kennis te maken met de lokale bevolking!

Als het je leuk lijkt om ook met zeeschildpadden te werken, dan kun je jouw verblijf in Santa Teresa met 3 - 4 weken verlengen, om zo mee te helpen bij een schildpadden conservatie project in de buurt. Als je wilt kun je ook extra surf- of yogalessen volgen op dit diverse junglecamp in Santa Teresa.

Rincón de la Vieja Noordwaarts!

Na 2 intense weken werken en leren is het tijd om op een wat chillere manier van Costa Rica's natuur te genieten. Wij stellen voor dat je omhoog reist naar het bergachtige en supergroene gebied bij Rincón de la Vieja in het noorden. Terwijl je hierheen reist kun je nog wat strandhoppen, aan je surfskills werken en je Spaans oefenen in gesprekken met locals. Zodra je Liberia bereikt hebt kan een lokale taxichauffeur je naar Rincón de la Vieja brengen.

*Dit is slechts een voorstel en niet inbegrepen in de prijs van dit pakket. Je reist hier op eigen gelegenheid.

San José Terug naar de hoofdstad

Het is een behoorlijke weg terug naar de hoofdstad vanuit Rincón de la Vieja, dus waarom neem je niet de tijd om onderweg nog wat stops te maken. Ga bijvoorbeeld raften op de Tenorio rivier of paardrijden bij La Fortuna voordat je op een lokale bus - onder begeleiding van luide salsamuziek - terug naar San José pakt.

*Dit zijn slechts suggesties en niet inbegrepen in de prijs van deze rondreis. Je reist hier op eigen gelegenheid.

Tortuguero National Park 4-dagen in de natuur

Vanuit San José reis je via de bananenplantages naar de Carribische kust. Hier stap je op een boot naar het afgelegen Totuguero Nationaal Park. Hier verblijf je een paar dagen om de prachtige natuur te ontdekken. Je wordt omringt door waterwegen door dichtbegroeide jungle die gevuld is met apen, kaaimannen en tientallen soorten vogels. En als je geluk hebt spot je de beroemde "Jezushagedis". Als je niet op safari bent kunt je uitrusten in je hangmat of bij het zwembad van je lodge.

Puerto Viejo Zelfstandig backpacken

Vervolgens reis je door naar het zuiden richting de mooie stranden van Puerto Viejo de Talamanca. In plaats van meteen de bus te nemen raden we je aan om om de lokale manier te reizen. Neem de pont van Tortuguero naar Limón en loop daar een 'soda' (lokaal eettentje) in voor een pittige gallo pinto. Neem nog een maar patís mee voor onderweg en stap dan op de bus naar Puerto Viejo.

We hebben 3 nachten in een gezellig hostel in Puerto Viejo inbegrepen in dit pakket, maar het is compleet aan jou hoe lang je hier wil blijven. Je kunt doorreizen wanneer het jou blieft of terugreizen naar San José om een vlucht naar huis te pakken. Wat je ook kiest, wij zijn er om het voor je te regelen!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?