{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Onze kijk op verantwoordelijkheid en klimaat

weg in Roemenië

KILROY's kijk op Verantwoordelijkheid & Klimaat

Als je meer wilt weten over onze verantwoordelijkheid en het klimaat, dan ben je hier aan het juiste adres. Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Kun je hier niet vinden wat je zoekt? Bekijk onze myclimate FAQ.

  

Waarom blijft KILROY wel vluchten verkopen?

Bij KILROY geloven we in de kracht van reizen en de positieve effecten die het heeft.

Door te reizen, leren we. We leren om verschillen in de wereld te omarmen en om onze weg te vinden in nieuwe culturen. Wij geloven dat dit voor een sterkere wereldwijde gemeenschap zorgt, een saamhorigheid die kan helpen bij het verminderen van conflicten. Dat het helpt bij het begrijpen en omarmen van verschillen en kan een open mindset geven. Reizen met een open mindset laat zowel de sterke als zwakke kanten van je thuisland en het land dat je bezoekt, zien.

We zijn onderdeel van een wereldwijde gemeenschap. Een groot deel van onze klanten zijn jonge mensen die een internationale mindset hebben. Het werkveld wordt steeds internationaler en internationale bedrijven worden steeds groter en dominanter. Als gevolg nemen zij meer mensen aan uit die wereldwijde gemeenschap. Om aan hun eisen te voldoen, waaronder een internationale mindset, moeten jonge mensen de wereld en zijn verschillende culturen beter begrijpen.

Reizen is een kracht voor verandering. Door te reizen dragen we bij aan de ontwikkeling van de financiële status van een land en hopen we bij te dragen aan een meer evenredige verdeling van rijkdom om zo stabiliteit te creëeren. Dit betekent dat reizen een essentieel onderdeel kan zijn van het tot stand komen van een meer gelijke wereld door de omzet van de toerisme-industrie en lokale ontwikkelingen, met name in afgelegen plekken waar zonder toerisme weinig mogelijkheden zijn.

Er is ook een keerzijde. De distributie van rijkdom op lokaal niveau en het management van toerisme. Er  vindt over-toerisme plaats op drukke plekken. Toerisme is een middel voor gelijdelijke groei, maar kan ook neveneffecten hebben. We kunnen het niet allemaal oplossen, maar we hebben wel impact via het advies dat we onze klanten geven en in de keuze van de partners en bestemmingen waar we mee samenwerken. We nemen hier onze verantwoordelijkheid in en willen een impact hebben op hoe de kracht van reizen het best tot zijn recht komt.

 

 

Met welke duurzame projecten werkt KILROY samen? 

Lees over de duurzaamheid projecten in Nicaragua and Madagaskar.

 

​​​​​​​Wat is KILROY's mening over duurzaamheid in het algemeen?

Het is belangrijk om de duurzaamheidprojecten niet los van elkaar te zien, maar als een geheel en een holistische aanpak. We hebben nog een lange weg te gaan, op weg naar een duurzaam bedrijf. Maar we zijn begonnen aan een reis waarbij we, stap voor stap, met een walk the talk houding, steeds duurzamer worden.

Terug naar de vraag. Als we kijken naar onze CO₂-compensatie regeling focussen de projecten die we steunen niet alleen op CO₂-compensatie maar op meerdere Sustainable Developement Goals van de Verenigde Naties. Zo wordt CO₂-compensatie sterker dan alleen het neutraliseren van de CO₂-uitstoot van je reis.

 

Waarom hebben we gekozen voor projecten die ook bijdragen aan een aantal SDG's?

De Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties betreffen een bredere kijk op duurzaamheid dan alleen het klimaat. Dit is in lijn met de bredere kijk op duurzaamheid die we bij KILROY willen handhaven.

 

Waarom heeft KILROY myclimate als partner gekozen? 

We hebben samengewerkt met een panel van onafhankelijke, internationaal geprezen adviseurs die ons op basis van onze criteria advies hebben gegeven. Op basis van de volgende criteria bleek myclimate de beste keuze:

  • Een berekening die de CO₂-uitstoot neutraliseert
  • Transparantie van de projecten waar we mee werken

Myclimate is een van de voorlopers in vrijwilliger CO₂-compensatie. Het Myclimate x KILROY CO₂-compensatiemodel focust op de steun van twee community-based projecten van hoge kwaliteit, die niet alleen CO₂-uitstoot besparen, maar ook voldoen aan de SDG's. Het model berekent de volledige impact van de reis op het klimaat in tegenstelling tot andere modellen -die alleen de CO₂-uitstoot berekenen.

 

Waarom was KILROY terughoudend in het lanceren van een CO₂-compensatieprogramma?

We zouden grote beloftes kunnen doen en erg uitgesproken kunnen zijn over hoe onze visie op de positieve impact van reizen overwogen zou moeten worden in het grotere plaatje van duurzaamheid. Maar we geloven in een meer bescheiden aanpak waarbij we werken met betrouwbare en transparante projecten. Het heeft even geduurd voordat we hier een partner voor konden vinden.

In 2019 konden we een toenemende focus zien van de media op CO₂-compensatie en met name de keuze van partners en gebrek aan transparantie van vele reisorganisaties. Deze discussie toont het gebrek aan vertrouwen van de consument in de beschikbare oplossingen. Dit nauwkeurige onderzoek van de media heeft het belang van een sterke samenwerking, gebaseerd op transparantie en betrouwbaarheid, laten zien.

Het is onze intentie dat onze samenwerkting met myclimate onze klanten kan helpen aan een transparantie, ambitieuze oplossing die duidelijkheid biedt over waar de CO₂-compensatie heen gaat.

 

Compenseert KILROY de vluchten van werknemers?

Ja. Het is door het KILROY management besloten om voor alle vluchten van werknemers, met terugwerkende kracht op 2019 en januari en februari van 2020, de CO₂-uitstoot te compenseren. Vanaf maart 2020 worden alle interne vluchten geregistreerd. De berekening van de CO₂-compensatie wordt met hetzelfde model als voor onze klanten uitgevoerd. We steunen dan ook dezelfde projecten. Lees hier meer over hoe de compensatie wordt berekend.

 

Verdient KILROY aan het CO₂-compensatiemodel?

Nee, alle CO₂-compensatie betalingen gaan direct naar myclimate. Alle CO₂-compensatie wordt geregistreerd en gemonitord door myclimate. Lees hier meer over bij de myclimate FAQ.

 

Van wie kreeg KILROY advies over de keuze voor CO₂-compensatie?

CO₂-compensatie is een onderwerp waar nog geen duidelijke regels voor bestaan met verschillende mogelijke partners waarvan niet met zekerheid te zeggen is dat ze betrouwbaar zijn. Dit komt met name doordat het onderwerp momenteel wordt gehyped en deels doordat er geen regels voor zijn gesteld op wereldwijd niveau.

We hebben samengewerkt met een panel van onafhankelijke, internationaal geprezen adviseurs en zijn trots op de uitkomst hiervan.

 

Zou het niet ook mogelijk moeten zijn om CO₂ te kunnen compenseren voor reizen met de bus en trein? 

Momenteel is er geen sterk model beschikbaar voor CO₂-compensatie voor andere vervoersmiddelen dan het vliegtuig. Het onderwerp ontwikkelt zich snel en experts moeten het nog eens worden over de correcte manier om CO₂-compensatie voor deze andere vervoersmiddelen te berekenen. Als er een correct model is samengesteld zullen we ook deze optie aan gaan bieden.

 

Wil je meer weten wat je zelf als reiziger kunt doen m.b.t. duurzaamheid?

Wij zijn momenteel aan het werken aan een lijst van activiteiten die je als reiziger kunt doen met betrekking tot duurzaamheid. 

Terug naar boven

 

Terug naar het overzicht

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?