{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Het project: Nicaragua

Dorpelingen in Nicaragua werken aan het herbebossingsproject van MyClimate

Armoede en klimaatverandering in één keer aanpakken

Om de snelle ontbossing tegen te gaan en de CO2-uitstoot in Nicaragua te verminderen, ondersteunt MyClimate lokale gemeenschappen met herbebossing, onderwijs en broodnodige extra inkomsten. Daarnaast is een deel van het project gericht op lokaal waterbeheer, om overstromingen en seizoensgebonden droogtes die boeren in het gebied teisteren, te stoppen. Lees hieronder meer over hoe dit project werkt en waar we aan bijdragen. 

4032 3024 Max
Het project in het kort
Projecttype: herbebossing. Projectlocatie: Nicaragua . Jaarlijkse CO₂-reductie: 624.216 ton. Situatie zonder project: Opoffering van bos voor het genereren van een leefbaar inkomen voor de lokale bevolking.

Lokale gemeenschappen ondersteunen

Er is een manier om een ​​positieve impact te hebben op het milieu en tegelijkertijd lokale, plattelandsgemeenschappen te helpen. Dit doen we door middel van dit project gericht op herbebossing en duurzaam koken in Nicaragua. Het project is gelegen op een kritieke waterscheiding die uitmondt in de belangrijkste estuaria van Nicaragua, de Estero Real. Dit estuarium is de thuisbasis van een van de grootste uitbreidingen van mangroven en trekvogels in de regio, en is erkend door de Ramsar-conventie over watergebieden van internationaal belang. Door deze regio te herbebossen, speelt het programma een belangrijke rol bij het reguleren van de hydrologische cyclus, het leveren van belangrijke voordelen op het gebied van water en biodiversiteit, zowel lokaal als internationaal, en het verbeteren van de levenskwaliteit van kleine boeren.

Dit project gaat niet alleen over het planten van bomen. De deelnemers van het project hebben grond die momenteel niet optimaal wordt benut en moeten laten zien dat hun deelname geen invloed zal hebben op hun huidige zelfvoorzienende activiteiten, met name veeteelt en landbouw. Het projectgebied beslaat 86 vierkante kilometer en zal de gemeenschappen ondersteunen die dringend behoefte hebben aan hulp en stimulansen om hun situatie te verbeteren. Nicaragua is momenteel het op één na armste land van het westelijk halfrond met een BBP per hoofd van de bevolking van $1.079 per jaar. Het project zal daarom een enorme impact hebben op het leven van de lokale families.

Een van de belangrijkste activiteiten die het project ondersteunt, is de ruimtelijke ordening rondom de stroomgebieden. Het projectgebied omvat een van de meest kritieke stroomgebieden in de gemeente San Juan de Limay, waar seizoensgebonden watertekorten en overstromingen een probleem vormen. Door het vergroten van het bosareaal kan er meer water worden vastgehouden tijdens het droge seizoen en kunnen overstromingen in het regenseizoen worden verminderd. Bovendien zal het project zuinige open haarden verspreiden, die zijn uitgerust met schoorstenen die de rook in huis verminderen. Dit heeft met name gezondheidsvoordelen voor vrouwen.

2362 1771 Max
Dit project ondersteunt 10 Sustainable Development Goals
SDG 1: Payments being made to communities across 1,357 farming families where people are living on less than $2/day. SDG 4: Conducted over 30,000 capacity building workshops providing education & training to smallholder farmers. SDG 5: Women make up 45% of the professional team, many of whom hold leadershop positions. SDG 7: Natural wood fallen from forest provide renewable source of energy for cooking. SDG 8: Additional income is created thorugh selling firewood and high value woodcrafts from the smallholder forests. SDG 10: 2,900 seasonal jobs per year, 80% of them are landless farmers. SDG 11: 292 rural communities engaged in the project. SDG 12: Farmers are not only sequestering CO2 and regenerating ecosystems but adapting the microclimate and reducing on farm temperatures to protect their yields. SDG 13: 1,518,386 t CO2 being stored. SDG 15: 10 million native trees planted, reforesting over 6,167 ha of land (equivalent of 11,527 football fields), habitat and local wildlife regeneration.
Lees meer over deze doelen

"The trees improve the temperature of the farm and the planet as well. They also give us wood, shade, and better soil, helping stop erosion.    "

Justina Gutierrez Munos, farmer in Mansico, Nicaragua

  

Meer dan alleen bomen planten

Het project in Nicaragua richt zich op het aanpakken van de oorzaken van ontbossing door middel van directe en voortdurende betrokkenheid van de gemeenschap en technische training. Het biedt financiële voordelen voor de deelnemers gedurende het hele project, zoals betalingen voor ecosysteemdiensten (PES) en inkomsten uit hout en duurzame bosproducten. Deze veelzijdige aanpak zal de aantasting van het bos verminderen door de druk op het omringende natuurlijke bos te verminderen, terwijl het ook helpt om meetbare hoeveelheden CO2 uit de atmosfeer te halen en de ecologische en sociaaleconomische omstandigheden van gezinnen in de gemeenschap van San Juan de Limay te verbeteren.

Door het aanleggen van meerdere kleinschalige bosplantages van inheemse soorten op land van kleine boeren, creëert dit project een duurzame bron van inkomsten voor lokale families en helpt het tegelijkertijd het milieu te beschermen. Het project werkt samen met de gemeenschap en biedt voortdurende training en ondersteuning om te bouwen aan een betere toekomst voor alle betrokkenen.

MyClimate worker checking the growth and health of the trees

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?