{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Welke Interrail pas moet ik nemen?

Welke Interrail pas moet ik nemen?

Twijfel je welke Interrail pas je moet kiezen?

Geen zorgen. We weten dat er veel veschillende tickets zijn voor Interrail. We zetten hier de mogelijkheden voor je op een rij. Als je er nog steeds niet uit komt, neem dan contact met ons op. We helpen je graag om de juiste pas te vinden voor jouw droomreis!

Mail ons

 

De verschillende Interrail passen:
Interrail Global Pass:
Dit ticket staat bekend als het "originele" Interrail ticket en geeft je toegang tot het treinnetwerk in 33 landen in heel Europa. Je kan kiezen tussen 10 verschillende tickets en deze worden onderverdeeld in twee categorieën - de "flexi" en "doorlopend" tickets. Een flexi ticket laat je een bepaald aantal dagen reizen binnen een bepaalde reisperiode. Het doorlopend ticket laat je een ongelimiteerd aantal dagen reizen zolang je ticket geldig is.
One Country Pass:
Met dit ticket kun je in slechts één land reizen en dit is een goede keuze als je lokaal wilt reizen in één land. Beschikbaarheid en prijs verschillen per land en je moet je reis beginnen en eindigen in dat specifieke land.

Vind de juiste Interrail pas voor jouw volgende reis

Het juiste ticket kiezen voor jouw volgende Interrail avontuur kan in eerste instantie een beetje lastig lijken. Moet je een pas met 5 of onbeperkte reisdagen nemen en voor een of twee maanden? En wat is die One Country Pass?

Daarom hebben we deze kleine gids voor je gemaakt met al de vragen die je jezelf moet stellen om erachter komen welke Interrail pas bij jouw volgende reis past.

1. Je leeftijd

Je leeftijd bij de start van je reis bepaalt in welke categorie je valt en of je korting kunt krijgen. Hieronder vind je de verschillende categorieën:

  • Kinderen (4-11): Kinderen tussen 4 en 11 jaar oud kunnen gratis reizen samen met een volwassene. Maximaal twee kinderen kunnen meereizen op een Volwassene Interrail pas en passen voor kinderen zijn alleen beschikbaar wanneer je de pas voor de volwassene boekt. Kinderen onder de 4 jaar kunnen altijd gratis reizen samen met een volwassene en hebben geen eigen Interrail pas nodig. 
  • Jongeren (12-27): Reizigers tussen 12 en 27 jaar krijgen een jongere korting op alle Interrail passen. 
  • Volwassenen (28 - 59)
  • Senior (60+): Reizigers met een leeftijd van 60+ krijgen een senioren korting op alle Interrail passen. 

2. Hoelang duurt je reis?

Er zijn passen met een geldigheid van 15 dagen tot 3 maanden. De populairste passen zijn geldig voor minimaal 1 maand, vanaf de dag dat je vertrekt, maar kunnen maximaal 3 maanden geldig zijn.

3. Hoeveel dagen reis je met de trein?

Deze vraag is belangrijker dan de duur van je reis, want het helpt je om te beslissen of je met een flexi pas of een doorlopende pas wilt reizen. Als je elke dag met de trein naar een volgende bestemming wilt kunnen reizen, dan moet je de doorlopende pas kiezen. Hiermee kun je zoveel treinreizen maken als je wilt tijdens de geldigheid van de pas.

Als je om de 2 tot 4 dagen met de trein wilt reizen en eventueel ook andere vormen van transport wilt gebruiken, dan is de flexibele pas de juiste keuze. Deze Interrail passen zijn goedkoper dan de doorlopende pas, maar je hebt een vast aantal treinreizen die je tijdens de geldigheid van de pas kunt gebruiken (bijvoorbeeld 5 of 7 reisdagen in 1 maand, of 10 of 15 reisdagen in 2 maanden).

Sommige routes kun je misschien helemaal niet per trein afleggen of er rijdt een treinmaatschappij die de Interrail pas niet accepteert. Het is het beste om je route even door te nemen in de Interrail Planner app of het te overleggen met een van onze travel specialists, om er zeker van te zijn welke pas het beste bij jouw reis past.

4. Ben je een backpacker of flashpacker?

Je kunt ervoor kiezen om eerste of tweede klas te reizen. In de eerste klas zijn de stoelen wat breder, is het vaak rustiger, maar het kost wel meer. Tweede klas is de standard en zonder de extra voordelen van de eerste klas. Als je een eerste klas pas koopt, moet je ook je zitplaatsen reserveren voor de eerste klas, en de kosten die hierbij komen kijken.

5. Waar reis je naartoe?

Als je meerdere landen wilt bezoeken is dit iets minder relevant, maar als je naar slechts één land wilt reizen, is de One Country pas een optie voor jou. Hiermee kun je net als bij de Global pas treinreizen, maar slechts in één land tegen een lagere prijs. Neem contact met ons op als je de mogelijkheden van de One Country pas wilt bekijken.

6. Wanneer ga je op reis?

Het is niet belangrijk om te weten wanneer en van waar je vertrekt om het juiste ticket te kiezen maar je moet dit wel weten voor je je ticket koopt. De startdatum en het land van waaruit je vertrekt moet geprint worden op je Interrail ticket en je kan geen ticket kopen zonder deze info. 

De Mobile Pass is een digitaal ticket en heeft geen startdatum nodig en biedt dus iets meer flexibiliteit wanneer je je reis start.

Zitplaatsen reserveren - waar je aan moet denken

Denk eraan dat eens je je ticket hebt gekocht, je misschien nog steeds je stoel moet reserveren op bepaalde stukken van je reis. Een plaats reserveren brengt een kleine extra prijs met zich mee, afhankelijk van de treinmaatschappij waarmee je reist. Lees hier meer over reservaties, wanneer en hoe je een plek moet boeken. Zie het Interrail ticket als het toegangsticket op het Europese treinnetwerk en dan de zitplaats reservatie als de feitelijke plek op de trein. Houd dus rekening met deze extra kosten wanneer je de totale kostprijs van je reis wil berekenen (reken tot max 25% extra).

alt

Stel je eigen reis samen

Wil je op eigen manier aan je Interrail avontuur beginnen door Europa? Dat doe je zo: 

  1. Jij stelt je droomreis samen
  2. Wij onderzoeken de beste opties
  3. Je krijgt persoonlijke feedback van een reisexpert 

We bekijken of je reis mogelijk is, helpen je jouw budget maximaliseren en delen je onze beste reistips. Het is volledig gratis en zonder aankoopverplichting!

Begin nu

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?