{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Top 10 tips voor je eerste Interrail reis

top 10 tips for first time interrail travelers on their first train journey around Europe

Een paar hacks om je Interrail reis onvergetelijk te maken

De vrijheid en flexibiliteit van een Interrail trip maken het een geweldig avontuur wat geschikt is voor vele verschillende reisstijlen, interesses en leeftijden. Maar net als alle bij alle bijzondere reizen zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je voor te bereiden voor vertrek en om te zorgen dat je Interrail reis vol toffe ervaringen zit! We hebben onze top 10 tips voor je samengesteld om je Interrail reis onvergetelijk te maken. 

Dit zijn 10 tips die je in gedachten moet houden voordat je op je Interrail reis door Europa vertrekt. 

 1. Maak een schets van je Interrail route (bijvoorbeeld in Google Maps) en markeer al de plaatsen, steden en activiteiten die je wilt hebben gedaan tijdens je avontuur. Op deze manier weet je zeker dat je je favoriete bestemmingen zult bezoeken, maar kun je ook nog gebruik maken van de flexibiliteit van je Interrail pas en ook bij kleinere of onbekendere plekken stoppen.

 2. Download de Interrail app voor alle informatie die je nodig hebt. Het kan ook van pas komen als je trein wordt gewijzigd of vertraging heeft. Je kunt ook je route alvast invoeren in de app om dagelijkse vertrektijden en reistijden te checken.

 3. Reserveer je zitplaats voor je langere treinreizen, vooral als je in het hoogseizoen tussen mei en september reist. Het is een goede maatstaaf om je zitplaats te reserveren voor reizen langer dan 4 uur. Lees hier meer over het reserveren van je zitplaats.

 4. Probeer een nachttrein! Het is sowieso een memorabele ervaring. Zorg er wel voor dat je je zitplaats 1 tot 3 maanden van tevoren boekt, tijdens het hoogseizoen zijn ze snel uitverkocht.

 5. Stop ten minste één keer in een 'tweede' stad. Berlijn, Boedapest en Barcelona zijn natuurlijk te gekke bestemmingen, maar er zijn ook zo veel kleinere en minder bekende steden in Europa die wachten om ontdekt te worden! Plan een paar nachten in een bestemming van de gebaande paden en vermijd de hordes toeristen en hoge prijzen. Doe daarvoor in de plaats een lokale en authentieke ervaring op!

 6. Neem contact op met een reisbureau voor het advies van experts over de beste routes en activiteiten onderweg. Onze treinexperts helpen je graag met het plannen van je route, het reserveren van je zitplaatsen en delen graag hun favoriete bestemmingen en activiteiten met je.

 7. Reis met je backpack, niet met een koffer. Een zwaar koffer mee moeten slepen met je Interrail avontuur zal je veel irritatie opleveren bij treinstations, tijdens het overstappen en wanneer je van het treinstation naar je accommodatie loopt. Het is ook handig om een kleine dagrugzak mee te nemen waar je je waardevolle spullen in bewaart tijdens de treinreis.

 8. Wat neem je mee: neem voor elke treinreis een herbruikbare waterfles mee en genoeg snacks! Sommige treinen verkopen ook snacks aan bord, maar dit is niet altijd het geval. Daarnaast is er vaak een klein assortiment en kan het zeer prijzig zijn. Het is ok goed om wat vermaak mee te nemen voor je treinreis, zoals een boek en vergeet ook de power bank niet voor je mobiel, e-reader of tablet. Een trui of lichte deken kan ook handig zijn, vooral als je een lange reis tegemoet gaat of met de nachttrein reist.

 9. Praat met een vreemde! Reizen met de trein (in vergelijking met het vliegtuig) geeft de mogelijkheid voor unieke ontmoetingen - zowel met andere reizigers als met locals. Misschien zit je wel tegenover iemand die je niet kent waar je een leuk gesprek mee zult hebben. Vaak zijn de leukste herinneringen van de reis de mensen die je hebt ontmoet!

 10. Go with the flow! Een van de grootste voordelen van Interrailen is de flexibiliteit die je hebt. Je hoeft niet alles tot in de puntjes gepland te hebben, waardoor je ook een spontane beslissing kuknt nemen. Een Interrail reis door Europa geeft reizigers de ultieme vrijheid - je moet je er gewoon aan overgeven.

Wil je hulp bij het samenstellen van jouw Interrail reis of heb je nog een aantal vragen? We helpen je graag!

Ik wil meer weten over Interrail

alt

Stel je eigen reis samen

Wil je op je eigen manier aan een Interrail-avontuur door Europa beginnen? Hier is hoe:

 1. Stel je droomreis samen
 2. Wij onderzoeken de beste opties
 3. Je krijgt persoonlijke feedback van een travel specialist

Wij zullen je reisschema controleren, je helpen het meeste uit je budget te halen en onze beste reistips delen. Gratis en zonder verplichtingen.

Begin nu

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?