{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Eilandhoppen in Thailand? Dit is de ultieme eilandengids voor Thailand

Eilandhoppen Thailand | Krabi, Koh Lanta, Phi Phi en Phuket

Verken de tropische eilanden in Thailand

Welkom bij de ultieme eilandhopgids voor Thailand! Hier nemen we je mee op een betoverende reis langs de schitterende eilanden van het Land van de Glimlach. Thailand, met zijn azuurblauwe wateren, parelwitte stranden en weelderige jungles, biedt een betoverende wereld van tropische schoonheid en avontuur.

Eilanden aan de Westkust

Koh Phi Phi

Koh Phi Phi is de superster van de Thaise eilanden, onder andere vanwege de film "The Beach" (opgenomen op Phi Phi Leh). Het bestaat uit diverse eilandjes, waarvan Phi Phi Don en Phi Phi Leh de grootste en meest populaire zijn. Phi Phi Don is het enige bewoonde eiland en hier vind je dan ook alle actie en accommodatie. Er zijn geen wegen en alles gaat er op een heel relaxt tempo. Wanneer je voor het eerst met de boot richting Phi Phi vaart, valt je meteen de schoonheid van de eilanden op. De mooie stranden op de voorgrond en de groene jungle en enorme rotsformaties op de achtergrond. Paradise!

Phi Phi Island Beach Thailand

Phuket

40 kilometer van de Phi Phi-eilanden ligt Phuket. Het is zonder twijfel de meest toeristische bestemming in het zuiden van Thailand en na je bezoek aan alle idyllische eilandjes misschien een beetje een anti-climax. Het is het grootste eiland van Thailand en is de grootste concurrent van Koh Samui, de toeristische trekpleister aan de andere kant van Thailand. De meeste reizigers komen naar Phuket voor de stranden, de barretjes en de vele resorts. Dit maakt het ook een duurdere bestemming dan de andere eilanden. Ben je aan het eind van jouw reis op zoek naar wat luxe, dan zit je goed in Phuket.

phuket-thailand-scooters-parked-palm-trees-cover

Railay

Railey ligt tussen Krabi en Ao Nang en is een klein tropisch paradijsje. Door de enorme kalkstenen kliffen is het alleen toegankelijk per boot. Deze kalkstenen kliffen zijn een van de redenen waarom Railay populair is onder rotsklimmers. Een andere reden is dat er een relaxte en rustige sfeer hangt en je er hele mooie stranden vindt. Accommodatie is een mix van backpacker bungalows en luxe resorts.

West Railay Beach verwelkomt bezoekers met fijn wit zand en een serene omgeving, terwijl het oostelijke deel bekend staat om zijn mangrovebossen en avontuurlijke grotten. De relaxte sfeer, aangevuld met een scala aan buitenactiviteiten zoals kajakken, snorkelen en wandelen naar het uitkijkpunt op de top van de kliffen, maakt Railay een onmisbare bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een idyllische ontsnapping in het zuiden van Thailand.

Thailand Boat Tour Snorkeling

Koh Lanta

Koh Lanta bestaat uit een paar eilandjes, waarvan Lanta Noi en Lanta Yai de twee grootste zijn. In Koh Lanta Yai strijken de meeste backpackers neer en is zo'n typisch eiland waar je terug blijft komen, keer op keer op keer. Plan je hier een paar dagen te verblijven? Dan kan het zomaar zijn dat je er ter plekke nog een week aan vast plakt. Koh Lanta is wat minder commercieel en populairder onder jonge reizigers dan Koh Phi Phi, maar ook hier vind je natuurlijk barretjes en feestjes. De locatie is vooral bekend onder duikers. Koh Lanta is een plek waar je tot rust kunt komen, want er is altijd wel een strand is waar je weinig mensen vindt. Relax, huur een brommertje en verken het eiland op je gemak.

koh-lanta-thailand-boats-water-aerial-cover

Eilanden aan de oostkust

Koh Tao

Koh Tao biedt een onweerstaanbare mix van activiteiten en natuurlijke schoonheid die reizigers aantrekt van over de hele wereld. Het eiland is wereldberoemd als duikparadijs, met kristalheldere wateren, kleurrijke koraalriffen en een overvloed aan zeeleven. Voor duikliefhebbers is het aanbod van duikscholen en de mogelijkheid om schildpadden te ontmoeten in hun natuurlijke habitat een onvergetelijke ervaring. De stranden van Koh Tao, zoals het bruisende Sairee Beach en het idyllische Freedom Beach, nodigen uit tot ontspanning en zonnebaden. Het eiland biedt niet alleen duikavonturen, maar ook uitdagende wandelpaden naar adembenemende uitzichtpunten zoals John-Suwan Viewpoint.

De relaxte sfeer, gecombineerd met het levendige maar toch ongedwongen nachtleven, maakt Koh Tao een ideale bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een perfect evenwicht tussen avontuur en ontspanning. Of je nu de onderwaterwereld wilt verkennen, genieten van idyllische stranden, de sfeer van eilandhoppen wilt ervaren of gewoon wilt ontsnappen aan de drukte, Koh Tao biedt een onvergelijkbare eilandervaring die je in zijn ban zal houden.

Thailand Koh Tao View

Koh Phangan

Koh Phangan staat bekend om zijn diverse aanbod van activiteiten en zijn relaxte sfeer, waardoor het een populaire bestemming is voor reizigers van over de hele wereld. Beroemd om de legendarische Full Moon Party's, biedt het eiland een bruisend nachtleven op Hat Rin Beach, waar dansen op het zand en kleurrijke neonverlichting de nachten tot leven brengen. Naast het feesten, biedt Koh Phangan een scala aan prachtige stranden, waaronder Thong Nai Pan en Haad Salad, perfect om te ontspannen en te genieten van de zonsondergang. Het binnenland van het eiland is bezaaid met weelderige jungles, watervallen en avontuurlijke trektochten, zoals die naar de top van Khao Ra voor panoramische uitzichten. Het eiland omarmt ook een spirituele sfeer, met yogaretreats en meditatiecentra die bezoekers de mogelijkheid bieden om te ontspannen en in harmonie te komen met de natuur. Of je nu komt voor de bruisende feesten, de prachtige natuurlijke schoonheid, of om innerlijke rust te vinden, Koh Phangan biedt een diverse en boeiende reiservaring.

thailand-koh phangam-swing

Koh Samui

Koh Samui biedt een gevarieerd spectrum aan activiteiten, waardoor het een favoriete bestemming is voor reizigers van over de hele wereld. De stranden, zoals Chaweng en Lamai, trekken zonaanbidders aan met hun zachte witte zand en kristalheldere wateren, terwijl de levendige vissersdorpen, zoals Bophut en Mae Nam, een glimp bieden van de lokale cultuur en traditionele Thaise architectuur. Het eiland herbergt ook de beroemde Big Buddha-tempel, een indrukwekkend heiligdom dat uitkijkt over zee. Voor avontuurlijke zielen biedt het binnenland van Koh Samui weelderige jungles en watervallen, evenals spannende activiteiten zoals ziplining en quadrijden. Daarnaast staat het eiland bekend om zijn levendige nachtleven, met bars en restaurants langs de stranden die de avonden verlevendigen. 

koh-samui-thailand-beach-resort-palm-trees-cover

Vervoer tussen de eilanden

Het is door de vele veerboten en speedboten bijna onmogelijk om niet van het ene naar het andere eiland te varen. Veerboten gaan op geplande tijden en hebben vaste routes tussen de vele eilanden en Krabi. Reken op zo'n 10-20 euro voor een enkele bootreis tussen bijvoorbeeld Phuket en Phi Phi, of Phi Phi en Koh Lanta. Speedboten zijn sneller dan de veerboten, maar ook een stuk duurder.

Ben jij klaar om naar Thailand te vertrekken?

Ben je van plan om het zuiden van Thailand te bezoeken en te gaan eilandhoppen? Wij helpen je graag bij het plannen en boeken van jouw reis. Wij kunnen je onder andere helpen met vliegtickets, ho(s)tels, PADI duikcursussen, tours en excursies. Waar wacht je nog op?

Mail ons

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?