{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Noord-Macedonië

Uitzicht op de bergen en Kozjak meer  | Rondreis Noord-Macedonië | KILROY
Standbeeld van Alexander de Grote in Skopje | Reizen naar Noord-Macedonië | KILROY

Reizen naar Noord-Macedonië

Maak je klaar voor een boel geluiden! Vrolijke accordeons, hectische doedelzakken, tamboerijnen en gezang van straatmuzikanten. Dit kan gemakkelijk zijn wat je zult horen in een lokaal café of aan boord van een bus in Noord-Macedonië.

Opgericht bij het uiteenvallen van Joegoslavië in 1991, is Noord-Macedonië een nieuwe en coole reisbestemming. Het is een jong land met bergen, meren en oude steden die een eclectische mix van architectuur in zowel Europese als Ottomaanse stijl hebben. De kleine bevolking van het land is een diverse mix van etniciteiten die de rijke geschiedenis van het gebied weerspiegelt. Naast Macedoniërs, wonen er ook Albanezen, Turken, Roma, Serviërs en Bosniërs.

Kom langs en bespreek je reisplannen

 

Wat te doen in Noord-Macedonië

In de hoofdstad Skopje kan je de uitgestrekte wijk van de Oude Bazaar niet missen. Als je meer wil weten over de geschiedenis van het land, kan je een bezoek brengen aan een aantal oude gebouwen die zijn omgetoverd tot musea. Zo bevindt de National Gallery of Macedonia zich in een voormalig Turks badhuis uit de 15e eeuw.

De zuidwestelijke stad Ohrid gelegen aan het gelijknamige meer is ook zeker een aanrader. Met een middeleeuws stadsbeeld, prachtige kerk en kasteel op een heuvel is er iets dromerigs aan deze plek. Zowel het meer als de stad staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Macedonië heeft een droog mediterraans klimaat maar geen zee, dus Lake Ohridis dé bestemming als je zwemmen en zonnebaden aan jouw reisavontuur wilt toevoegen.

Noord-Macedonië heeft een prachtig landschap en is ideaal als je houdt van wandelen en trektochten maken. Zo kan je bijvoorbeeld helemaal van Skopje langs de grens met Kosovo naar het meer van Ohrid lopen of van Ljuboten naar Struga langs de grens met Albanië - een mooie 200 km lange wandeling.

 

Rondreizen in Noord-Macedonië

Het is vrij eenvoudig om door het land te reizen. De treinopties zijn beperkt, maar het busnetwerk beslaat alle hoofdwegen en is het favoriete vervoersmiddel van de lokale bevolking. Houd er rekening mee dat een aantal van de mooiste wegen haarspeldbochten en berghellingen hebben, dus als je last hebt van wagenziekte, kan dit even wennen zijn. Verder is Macedonië een veilig land om naartoe te reizen.

 

Geschiedenis van Noord-Macedonië

Jaren na het uiteenvallen van Joegoslavië ontstond er een geschil over de naam tussen Macedonië (toen de Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië) en buurland Griekenland. VJR Macedonië was controversieel voor Grieken, omdat het dezelfde naam gebruikte als een aangrenzende regio in Noord-Griekenland. Dit meningsverschil leidde ertoe dat Griekenland meerdere pogingen van Macedonië om lid te worden van de NAVO en de Europese Unie blokkeerde. In juni 2018 bereikten de twee landen uiteindelijk een akkoord om het land de naam de Republiek Noord-Macedonië te geven.

 

Lekker eten in Noord-Macedonië

De Macedonische keuken is een fijne mix van mediterrane gerechten en invloeden van de Ottomaanse Turken. Net als in Turkije bestaat een maaltijd vaak uit verschillende hapjes die 'meze' worden genoemd. Ajvar is een populaire delicatesse en soms behoorlijk kruidige spread gemaakt van rode pepers. Het hapje kan je vinden in alle voormalige Joegoslavische republieken, maar in Noord-Macedonië kan je de beste Ajvar krijgen. Gegrild vlees en zoetwatervis maken ook vaak deel uit van het menu, vooral forel en karper.

 

Onze reistips

Proeven: Ajvar
Zien: Ohrid Lake
Doen: Maak jouw reis nog leuker met mooie hikes op het platteland van Noord-Macedonië
Ervaren: De oude bazaar in Skopje

Meer weten? Mail ons

Highlights van Noord-Macedonië

Steden en plekken die je zeker moet bezoeken in Noord-Macedonië.

Blog

Kijk hier voor meer reisinspiratie
alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Alle activiteiten

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?