{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Kabelbaan in Sarajevo | Reizen naar Sarajevo | KILROY
Rivier Miljacka in Sarajevo | Reizen naar Sarajevo | KILROY

Reizen naar Sarajevo

In het centrum van de stad vind je naast de meest indrukwekkende moskee in Bosnië-Herzegovina, ook een katholieke kathedraal, Servisch Orthodoxe kerk en een Joods museum op nog geen paar honderd meter van elkaar. Sarajevo is vol trots de stad waar veel religies naast elkaar leven. Het was al multireligieus voordat de term ook maar bestond.

Maak een afspraak

 

Wat te doen in Sarajevo

Flaneer over de populairste wandelstraat Ferhadija die overgaat in Sarači en eindigt in het bruisende bazaar district of Baščaršija. Hier kan je Bosnische deegbroodjes eten, koffiedrinken in oriëntaalse bars of winkelen op de markt met een overvloed aan dingen waarvan je niet wist dat je ze nodig had. Wat dacht je van koperen koffiesets, mooie handgemaakte pepermolens en nog veel meer! De smalle, geplaveide straten zijn sinds de 16e eeuw het handelsgebied van Sarajevo. Baščaršija betekent “de belangrijkste marktplaats” en de straten hier zijn allemaal vernoemd naar de ambachten die hier ooit werden beoefend.

 

Bezienswaardigheden Saravejo

In het oude stadscentrum vind je ook een van de meest beroemde architectonische werken van Sarajevo. De Gazi-Husrev Beg moskee werd rond 1530 gebouwd door een van de grootste Ottomaanse architecten, Adzem Esir Ali. Hoewel zwaar verwoest in 1697, toen een van de grootste commandanten uit de geschiedenis Prins Eugen van Savoy Sarajevo plunderde, is de moskee nog steeds indrukwekkend. De muren aan de binnenkant zijn versierd met gekleurde arabesken en citaten uit de koran. Buiten bij de overdekte put voeren moslims wudhu uit, een rituele wassing uitgevoerd voor het gebed.

Na de onafhankelijkheid van Joegoslavië in de jaren '90 is de islam gegroeid als religie in het land en zijn er dan ook nieuwe moskeeën gebouwd. In veel gevallen met geld uit de Arabische Emiraten.

Het uiteenvallen van Joegoslavië leidde tot oorlog en het beleg van Sarajevo was van 1992-1996, de langste van een hoofdstad in de geschiedenis van de moderne oorlogsvoering. Wanneer je de "Sarajevo Roos" ziet - een afdruk in het asfalt gevuld met rode was - ben je op een plek waar een granaat een mens doodde, je vindt er bijvoorbeeld een in de grote markthal, Markale.

Tegenwoordig is het veilig om naar Sarajevo te reizen. De stad is gemakkelijk bereikbaar vanuit alle delen van Bosnië en Herzegovina en de buurlanden, zowel met de bus als met de trein. Als je de kans krijgt, mis dan de treinreis van Sarajevo naar Mostar niet, dit is absoluut een prachtige route.

 

Onze reistips

Proeven: aardappeltaart (krumpiruša) of kaastaart (sirnica). Sarajevo staat bekend om de grote variatie street food, dus ga dit zeker proeven!
Zien: Oriëntaalse Baščaršija
Doen: Maak een ritje met de kabelbaan die in 2018 werd heropend nadat deze in de oorlog verwoest werd.
Ervaren: De Jahorina bergen rond Sarajevo waar de 1984 Olympische Winterspelen plaatsvonden.

Meer weten? Mail ons

Highlights van Sarajevo

Het kloppend hart van Bosnië en Herzegovina.

Blog

Kijk hier voor meer reisinspiratie
alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Alle activiteiten

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?