{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Bosnië en Herzegovina

Uitzicht op Stari Most brug in Mostar | Reizen naar Bosnië & Herzegovina | KILROY
Bazaar in Sarajevo | Reizen naar Bosnië & Herzegovina | KILROY

Reizen naar Bosnië en Herzegovina

Maak je klaar voor een allround reiservaring in Bosnië en Herzegovina! Stel je voor: je zit aan boord van een ratelende bus met lyrische liefdesliedjes, lokale volksmuziek en techno-beats op de lokale radio. Het is een interessante combinatie van achtergrondmuziek tijdens jouw reis. Terwijl je langs slaperige dorpen reist, spot je mannen in trainingspakken die sigaren roken en koffiedrinken alsof ze alle tijd van de wereld hebben. Maar niet alles in Bosnië en Herzegovina gaat in een laag tempo, neem een kijkje in de wegrestaurants waar geroosterd lamsvlees aan vrachtwagenchauffeurs en reizigers wordt geserveerd. Dat is wel wat anders!

Hulp nodig? Kom langs

Bosnië en Herzegovina is een mooi hartvormig land in de Balkan, omgeven door Kroatië in het noorden en westen, Servië in het oosten en Montenegro in het zuidoosten. Een boel prachtige en toffe plekken om te ontdekken tijdens jouw reis!

Bezienswaardigheden Bosnië en Herzegovina

Het land is groen, ruig, bergachtig met veel rivieren en meren die perfect zijn om te vissen, raften of kajakken. Met alle mogelijkheden die het heeft te bieden is er slechts één minpuntje voor reizigers: Bosnië en Herzegovina is geen typische zonbestemming, waarvan het strand van allerlei gemakken is voorzien. Desondanks vind je er wel een 20 km lange kustlijn rond het dorp Neum (niet ver van Dubrovnik in het zuiden), dus haal je zwemkleding tevoorschijn en maak je klaar om te zonnebaden. In Bosnië en Herzegovina is alles mogelijk.

Naast de schitterende natuur, is het ook de moeite waard om de charmerende middeleeuwse dorpen zoals Blagaj en Jajce te bezoeken. Meer dan 400 jaar lang was Bosnië en Herzegovina een belangrijk onderdeel van het Ottomaanse Rijk met minaretten, bruisende bazaars en oriëntaalse koffie en theegelegenheden waar je de Turkse invloeden duidelijk kunt voelen en proeven.

In Banja Luka kan je schitterende architectuur bewonderen die beïnvloed is door de Oostenrijk-Hongaren, die hun zegje hebben gehad in de geschiedenis van Bosnië en Herzegovina. Daarnaast is dit ook de plek om te gaan raften: begin jouw dag aan de Vrbas rivier en ontmoet de lokale bevolking in de goedkope bakkerijen die 24/7 heerlijke gebakjes serveren.

It’s the people who make the country

Ondanks de ruige geschiedenis en lange weg naar wederopbouw, zal het je opvallen dat de bevolking van Bosnië en Herzegovina een goed gevoel voor humor en ontembaar doorzettingsvermogen heeft. Dit komt zeker van pas als je jouw reisplannen wat wilt opfleuren!

Een perfect voorbeeld van hun gevoel voor ironie, luchtige geest en meedogenloze houding is het gewaagde oorlogsmonument in Sarajevo: een meter lang blik met ICAR-rundvlees op een betonnen platform. Tijdens de oorlog aan het begin van de jaren '90 zette de VN een luchtbrug in om de bevolking te ondersteunen. Deze hulpoperatie verliep echter niet als gewenst, helemaal niet zelfs. Het ingeblikte vlees dat over de datum was, werd het symbool voor de tekortkomingen van de humanitaire hulp. Na de oorlog bedankte de bevolking de internationale gemeenschap op ironische wijze met dit rare monument. Zeker geen luchtig onderwerp, maar de locals lijken maar al te goed te weten hoe ze aan hun toekomst moeten bouwen!

Wat te doen in Bosnië en Herzegovina

Je kent Bosnië en Herzegovina waarschijnlijk van de geschiedenislessen over de Bosnische oorlog aan het begin van de jaren '90, maar het land heeft zoveel meer te bieden dan alleen een gruwelijke oorlogsgeschiedenis. Natuurlijk hebben de genocide en etnische spanning tot op de dag van vandaag nog invloed op het land, maar de mix van religies en tradities maken Bosnië en Herzegovina ook een interessante, kleurrijke bestemming voor globetrotters.

Om rond te reizen, stap je aan boord van een bus en kan je gebruik maken van het relatief uitgebreide busnetwerk. En vergeet de trein niet! Als je net als wij van mooie uitzichten houdt, begin dan met de treinreis van Sarajevo naar Mostar.

Het is veilig en leuk om in Bosnië en Herzegovina te reizen. Toch zijn er nog plekken waar mijnen een reële bedreiging vormen, dus neem de waarschuwingsborden serieus. Ze staan er niet voor de sier.

Onze aanraders

Bosnië en Herzegovina is een ideale bestemming voor natuurliefhebbers! Neem een kijkje bij de schitterende Kravica watervallen die zeker niet onderdoen voor de Argentijnse Iguazu watervallen. Of hike in de oude bobsleebaan, het Olympische relikwie van de Spelen in 1984 in Sarajevo. Bewonder hoe de natuur en graffiti deze enorme constructie langzaam overnemen. Let op de borden en volg de gemarkeerde paden: de oude mijnen hier zijn opnieuw een herinnering aan de oorlog.

Meer weten? Mail ons

Highlights van Bosnië en Herzegovina

Steden en plekken die je kan bezoeken in Bosnië en Herzegovina.

Blog

Kijk hier voor meer reisinspiratie
alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Alle activiteiten

Vul alle velden in

Oeps! Je bent per ongeluk beland op de verkeerde bestemming. Nou bestaat er op reis geen "verkeerde" bestemming, maar online vragen we je toch om het even opnieuw te proberen ;)

Sluit
Contact
Afspraak maken

Ben je bezig met je volgende reis? Maak een afspraak met onze reisspecialisten om je reis te realiseren. Je kunt natuurlijk ook een video- of belafspraak met ons inplannen!

  • {{ officeOption }}
Dit veld moet ingevuld worden

Bedankt voor je afspraakverzoek. Wij sturen je een bevestigingsmail wanneer deze afspraak daadwerkelijk is ingepland. 

Let op! Onze mails zijn net als wij gek van reizen. Hou daarom ook je spam in de gaten.

Je ontvangt binnenkort een e-mailbevestiging van jouw verzoek. {{email}}

Mail ons

Weet je al precies waar je naartoe wil reizen of heb je nog geen idee? Mail ons en wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag.

Dit veld moet ingevuld worden
Dit veld moet ingevuld worden

Bedankt voor je bericht! We doen ons best om deze zo snel mogelijk te beantwoorden.

Let op! Onze mails zijn net als wij gek van reizen. Hou daarom ook je spam in de gaten!

Je ontvangt binnenkort een e-mailbevestiging van jouw verzoek. {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?