{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Reizen naar Havana | KILROY
Reizen naar Havana | KILROY

Reizen naar Havana

Het meest indrukwekkende aan Havana is de sfeer die er hangt. Tijd speelt geen rol en de omgeving lijkt rechtstreeks uit de jaren '50 te zijn overgekomen. De gebouwen zijn onveranderd en de straat wordt gevuld met oude Amerikaanse wagens. Wil je nog een glimp opvangen van dit retro-Cuba, wees dan snel. Havana's charme zal je snel betoveren. Verwonder je in een wereld waarvan je dacht dat deze al lang niet meer bestond. Geniet van de beroemde mojito: rum met mint, limoen en wat bruine suiker. Loop door de straten waar ook de vrouwen een dikke sigaar aan hun lip hebben hangen en ervaar de levenslust van de Cubaanse bevolking. Met een zinnetje of twee in het Spaans is hun hart snel te veroveren. Misschien kom je zo wel terecht op een te gekke salsa party!

Kom langs en plan je reis

 

Bezienswaardigheden Havana

De stad is onderverdeeld drie wijken: Habana Vieja (Oud-Havana), Centro Habana (Centraal-Havana) en Vedado. Oud-Havana en haar vestingwerken staan sinds 1982 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Havana was – in 1519 – de laatste stad die de Spanjaarden stichten in Cuba. Havana is sinds 1607 de hoofdstad van Cuba en groeide in het Caribisch gebied uit tot een van de belangrijkste centra voor scheepsbouw. Het was een ideale locatie om waardevolle vondsten te verzamelen op weg van Mexico en Zuid-Amerika naar Spanje. Hoewel Havana tegenwoordig een wereldstad is, vind je in het oude centrum nog steeds een mix van oude architectonische stijlen.

Het Capitolio vind je in Centro Habana, het centrum van de stad. Het Capitool in Washington diende in 1929 als model voor de bouw. Tegenwoordig huist het Capitolio het Ministerie van Wetenschap, Technologie en Milieu. In de omgeving vind je diverse theaters en monumenten. De bekendste bezienswaardigheid van Havana is Malecón, de kilometerslange boulevard langs de Straat van Florida, de zeestraat die Cuba scheidt van Amerika. Aan de andere oever van de baai van Havana vind je twee voormalige Spaanse forten: Castillo del Morro en Fortaleza de San Carlos de la Cabana.

 

Wat te doen in Havana

Uit eten gaan in Cuba is meestal niet al te uitbundig. Ga je daarentegen stappen, dan kun je jouw borst natmaken. Overal vind je kroegen en clubs. Over het algemeen sluiten ze pas wanneer de laatste gast vertrokken is. Leuker is misschien nog wel om je aan te sluiten bij een groep locals die al dansend genieten van die typische salsaritmes waarbij je moeilijk stil kunt blijven zitten. Zorg dat je in het begin van je reis wat salsa lessen boekt daar zul je veel profijt van hebben tijdens jouw reis, reken er maar op dat je ten dans gevraagd wordt en weigeren is 'not done'! Wat je in elk geval zeker moet doen is naar een van de beroemde jazzclubs gaan waar de stijl van de jaren '50 werkelijk tot leven komt.

Havana heeft het allemaal: grote, luxe hotels met westerse faciliteiten of goedkopere simpele hotels in een typische volksbuurt. Het echte Havana leer je pas kennen wanneer je een verblijf in een 'casa particulares' regelt. Je slaapt dan bij mensen thuis en leert hierdoor meteen het echte leven kennen. Het is wel verstandig om bij je aankomst al een overnachting geboekt te hebben zodat je niet zonder onderdak komt te zitten. Sowieso heb je een hotelreservering nodig voor jouw visum.

 

Transport in Havana

De taxi is een prima vervoersmiddel in en rondom de stad. Bedenk wel dat de witte lada's de taxi's voor toeristen zijn en de gele voor locals. De toeristentaxi's zijn over het algemeen erg betrouwbaar en niet te duur, zorg wel dat ze de meter aanzetten. Heb je geen haast, wat je sowieso niet zou moeten hebben in Havana, dan kun je natuurlijk ook een fietstaxi nemen. Ze zijn niet veel goedkoper, maar je hebt wel frisse lucht én een mooi uitzicht. Zelf een fiets huren kan ook. Verder kun je natuurlijk nog de bus nemen. Dit is echter nogal een complexe onderneming: een vaste route is er (waarschijnlijk) wel, maar een dienstregeling kun je vergeten. Bovendien zijn ze vaak overvol. Niet de meest comfortabele plek dus, maar wel de uitgelezen mogelijkheid om met de locals te reizen!

 

Beste reistijd Havana

Havana heeft een savanne klimaat. Dit klimaat staat echter wel onder sterke invloed van de zee. Havana is eigenlijk het hele jaar door prima te bezoeken, maar de beste reistijd is januari tot en met april omdat er in deze maanden minder regen valt en de dagen zonnig zijn. Deze periode leent zich daarnaast ook goed voor activiteiten, omdat de lagere luchtvochtigheid ervoor zorgt dat het weer niet zo drukkend is als tijdens de Nederlandse zomermaanden. Mocht je toch in de regenperiode naar dit land reizen, houd dan rekening met een tropische bui op zijn tijd, die soms enkele uren blijft hangen. In de maanden juni tot en met november is er een kans op orkanen.

Meer weten? Mail ons

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Activiteiten

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?